El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Co to znaczy słabe kolano? Cytuj Odnośnik do komentarza
wronerro 257 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 cwiczenia kontrakcji :DDD Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Ja miałem coś jakby kolano skoczka, z tym ze o tym nie wiedziałem. Pół roku bolało jak diabli przy jakimś najlżejszym wysiłku, aż nie poszedłem do dobrej kliniki i mnie nie zdiagnozowali. Kazali wykonywać ćwiczenia w reżimie ekscentrycznym. Rehabilitacja trwa w sumie do dziś (będzie już 4 miesiące) ale efekty są co najmniej zadowalające. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Dobrze, że ja nie ma takich problemów z bieganiem. Rozgrzewka kilka minut i śmigam. Podobno po wysiłku. Ktoś napisze, że sobie szkodzę, ale ja mam po prostu taki organizm, iż dużo mu nie potrzeba do rozciągnięcia (choć poranne rozciąganie całego ciała też zapewne pomaga). Chciałem spytać się kiedy Wy biegacie. Ja propaguję poranny jogging, ale wychodzi na czczo co nie pomaga przy ćwiczeniach na mięśnie klatki itp. Proponujecie jakąś dawkę węgli czy coś przed wysiłkiem? Śniadanie przed samym biegiem to niezbyt dobry pomysł, bo musiałbym odczekać ok 3h, aby nie złapała mnie kolka Cytuj Odnośnik do komentarza
sosnaa 1 205 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 (edytowane) Ja miałem coś jakby kolano skoczka, z tym ze o tym nie wiedziałem. Pół roku bolało jak diabli przy jakimś najlżejszym wysiłku, aż nie poszedłem do dobrej kliniki i mnie nie zdiagnozowali. Kazali wykonywać ćwiczenia w reżimie ekscentrycznym. Rehabilitacja trwa w sumie do dziś (będzie już 4 miesiące) ale efekty są co najmniej zadowalające. możesz napisać jakie ćwiczenia rehabilitacyjne wykonujesz? Edytowane 26 Czerwca 2013 przez sosnaa Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Mam chondromalację drugiego stopnia, kolano bardzo strzela w ekstremalnych pozycjach bo rzepka nie jest już dobrze trzymana i schodzi z prowadnicy po czym nagle wraca. USG robię często, do tego rehabilitacja + tabletki (to chyba bardziej na psychikę). Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Ja miałem coś jakby kolano skoczka, z tym ze o tym nie wiedziałem. Pół roku bolało jak diabli przy jakimś najlżejszym wysiłku, aż nie poszedłem do dobrej kliniki i mnie nie zdiagnozowali. Kazali wykonywać ćwiczenia w reżimie ekscentrycznym. Rehabilitacja trwa w sumie do dziś (będzie już 4 miesiące) ale efekty są co najmniej zadowalające. możesz napisać jakie ćwiczenia rehabilitacyjne wykonujesz? Nic nadzwyczajnego, co w sumie dobrze imo. Generalnie najpierw kazali ćwiczyć małymi ciężarami, po 20-30 powtórzeń i pozwalać mięśniom i ścięgnom na spokojną pracę. Większość też muszę wykonywać ekscentrycznie. Ćwiczeń kilka dostałem. Wyciskanie na maszynie, leg extension, łydki na hack maszynie, czy też maszynie smitha(która jest bardziej powszechna), przysiady (ale lekko) na jednej nodze na podwyższeniu, podciąganie kolana do brody leżąc. Do tego wyciskanie i leg extension jak już się poprawiło troszkę, to wykonywać jeszcze jedną nogą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
sosnaa 1 205 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 oprócz bólu w kolanie jakieś objawy jeszcze miałeś? strzelanie/chrupanie? Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Nie, nic. Wszystko zaczelo sie jednego razu gdy robilem przysiad ATG. Jak mnie wtedy coś zabolało to koniec, ale nic nie strzeliło, nic nie chrupnęło. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 zaczynam od rozciągania - czworogłowy, łydka, dwugłowy. potem rozgrzewka - 1 km truchtem, potem wymachy, rozciąganie dynamiczne i bieg właściwy. na koniec rozciąganie. niestety mam słabe kolano i brak rozgrzewek u mnie i rozciągania = miesiąc przerwy (obecnie mam 5 tydzień przerwy i dalej boli na schodach kolano). prawda jest taka, że w zależności od genetyki od pewnego momentu na godzinny bieg potrzeba 2 godzin czasu (włączając rozciąganie, itd.) Kozbinio, zbóju. Wrzucaj swoje treningi na Endo, bo potrzebuje kogoś do motywowania, a widzę, że tu kolega ostro ciśnie. Ja obecnie staram się przebiec chociaż 30 km w miesiąc, żeby nie sflaczeć ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 pytowo jest bo nie biegam teraz właśnie. przez kolano pauzuję. mam już zielone światło aby zacząć ale upał mnie demotywuje i kurcze BARDZO trudno zebrać się po miesięcznej przerwie Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Zawsze ciężko jest sie zebrać, ale jak już sie zbierzesz to mp3 na uszy i nie możesz sie zatrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Napieraj z rana, przecież wcześniej tak robiłeś. Nie zaczynasz pracy o siódmej więc na pewno dasz radę. Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 właśnie zaczynam pracę o siódmej wstaję do pracy o 5:50 i kończę tak koło 16-17 więc nie ma łatwo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 A to sorry, wydawało mi się, że później zaczynasz bo kiedyś rano biegałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Pytanie na topie: kiedy biegacie? Przez ten upał nie chce się zbytnio rano, a dobre warunki dopiero w nocy. Którą opcję wybierają nasi forumowi maratończycy? Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Bo kiedyś miałem na 09 do pracy, a teraz po rzuceniu etatu zmieniłem godziny. A brakuje mi tego rannego biegania, brakuje... Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Dobra postanowiłem pobiec wieczorem, bo rano nie ma szans bym się wyrobił przed upałem. Akurat oglądałem mecz tenisowy i widząc poczynania naszego w trzecim secie postanowiłem ruszyć się. 21.30 wybiegłem i powiem, że było nieźle. Ciepło to fakt ale innej opcji nie ma przy 18* w nocy (jednak nikt chyba nie biega o 3, kiedy panuje taka temp.). Komarów brak co było dziwne ze względu na to, że mieszkam przy lesie. Brak robotników, którzy akurat budują nad leśną drogę, brak samochodów (=brak kurzu), dużo energii i nie bieganie na czczo(jak to ma u mnie zwyczaj rano). Same plusy i teraz będę spał jak niemowlak. Minus jest jednak, bo nie opaliłem się. Zacząłem pisać od razu jak wróciłem i się umyłem, ale wznowili grę na wimbledonie, więc post musiał poczekać. Tylko kur.wa właśnie Janowicz przegrał Co za lipa ... Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 godzina 21, pomarańczowe niebo i soundtrack z rockyego na uszach...zayebiscie. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 614 Opublikowano 6 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 pany, jakie macie słuchafony do biegania? mi moje pchełki wylatują z uszu, a nausznych nawet nie próbuję bo wiadomo że spadną. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 6 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Sprawdź te opcje słuchawek http://www.philips.pl/c/sluchawki/szaro-pomaranczowe-actionfit-shq4200_10/prd/ http://www.philips.pl/c/sluchawki/actionfit-szaro-pomaranczowe-actionfit-shq2200_10/prd/ Szczególnie ten model ma b.dobry stosunek cena/jakość Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 6 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 senki mx55, najlepRze, szkoda że swoje zgubiłem ; / Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 614 Opublikowano 6 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 nie no, nie dam 100 zikosów za słuchafony do biegania, zwłaszcza że jeśli chodzi o jakosc to mam bardzo fajne nauszne poszukam sobie jakieś tańsze tego typu (zapomniałem o takich z tymi uchwytami na ucho ). Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kaz_ Opublikowano 6 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Ja tam biegam w Aurvana Live! i nie spadają. Jedyny minus, że w uszy robi się ciepło i w lato może być nieprzyjemnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 8 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 jakies no name'y z Carrefoura za 25zł brutto. Takie z zausznikami (pojedyncze) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi