kanabis 22 419 Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 No tak. Zawody przeważnie są w weekendy więc nie koliduje mi to ze sklepem a kasa jest całkiem ok. Choć to zależy od rangi zawodów. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 597 Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 5km w 27,30 ciesze sie z takiego czasu 2 min mniej niz ostatnioDzis 25,40 ale juz wiem ze to moj limit na ta chwile :-) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rambo7 145 Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 ja na 10k zszedłem lajtowo do 48:13 Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 586 Opublikowano 22 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 chcę sobie zrobić trening interwałowy, jeszcze tego nie robiłem i nie wiem jakie przedziały czasowe na sprint/trucht zrobić, żeby mnie nie wyyebało z butów na starcie...? biegać biegałem rekreacyjnie (8-9km w tempie 6min/km), ostatnio przerwa z miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 22 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Wszystko zależy jaki system energii chcesz atakować (są wiadomo 3). Będę wieczorem w domu to mogę ci pelna listę zmontować z czasowymi przedziałami, ilością interwałów itd. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 22 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Jak miesiąc nie biegałeś to zrób kilka treningów rozbiegania tlenowego, nie pakuj się od razu w interwały. Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 586 Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 zrobiłem sobie wczoraj program podstawowych interwałów z endomondo czyli najpierw 5 minut truchcik, później na zmianę spint przez minutę, i minutę trucht, na końcu znowu 5 minut truchtu, całość trwała 21 minut. dałem radę bez problemu ale jakoś na maxa tych sprintów nie cisnąłem myślę o zamówieniu sobie tego zestawu na jesień/zimę http://www.tchibo.pl/meska-przeciwwiatrowa-kurtka-do-biegania-i-przeciwwiatrowe-p400045778.html tylko co ubrać pod tą kurtałkę ? koszulkę termoaktywną? a jak będą już mrozy ? nie chcę być chory co chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 w Krakowie coraz częstsze są głosy, że bieganie jest nie zdrowe.... http://www.radiokrakow.pl/www/index.nsf/ID/KORI-9CRCV5 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Żadna nowość. Bieganie blisko zatłoczonych ulic nigdy zdrowe nie było. A jesienią smog jest bardziej dokuczliwy, bo wskutek zmien temperatury i mgły kest po prostu cięższy i jest go więcej przy gruncie. @bartiz, co do ubioru zimowego, polecam ocieplane legginsy, termoaktywną ocieplaną koszulkę i grubą bluzę, Kalenji robi fajne. Kilka stron wcześniej temat dość mocno wałkowany. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 (edytowane) Krupek a nie masz jakiś info dotyczących trenowania młodzieży? Tzn na 1000m? Ta moja siorka nawet nieźle sobie poczynia bo miała czas poniżej 5 minut sporo i ani chwili nie szła jak to robiła połowa dzieciaków na biegach. Więc potencjał jest jak na pierwszy raz. Gdybym ją wyszkolił na robienie kilometra w okolicach 4 minut byłaby w czołówce Edytowane 23 Października 2013 przez kanabis Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Właśnie, dobrze, że mi przypomniałeś. Byłen w zeszły weekend w Empiku i przy okazji przejrzałem kilka książek o bieganiu. Generalnie, większość do podtarcia, albo dla laików, ale kilka informacji wyciągnąłem. Tak naprawdę, potwierdziło się jako tako to, co mówiłem wcześniej. Czyli dobre będą dłuższe wybiegania po 30-50 minut w dość żwawym tempie, żeby nie był to zwykły trucht. Treningi interwałowe też się przydadzą. Np. Trening złożony z biegów na 800, 600 i 400 metrów. Ważne jest też solidne rozciąganie i ćwiczenia wysiłkowe w postaci skipów, wieloskoków i podstawowych ćwiczeń siłowych typu brzuszki, przysiady itd. Wiadomo, moje porady są dosyć ogólne, bo w końcu jestem amatorem w tej dziedzinie. Warto byłoby dopytać jakiegoś trenera lekkiejatletyki, bo może w niemtórych aspektach się mylę . Popytaj też na różnych forach tematycznych, warto. Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Najlepiej bylo by znac swoj prog anaerobowy. Wtedy duzo latwiejbylo by maksymalizowac wyniki niz bieganie na czuja. Ot ciekawostka dropsa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 dycha w 55 minut, znośny czas jak na amatora ? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Moja życiówka Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 (edytowane) Moja też, bo wcześniej było ok 58 minut i pierwsza dycha bez zakwasów Edytowane 5 Listopada 2013 przez Hide999 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Ja planowałem wziąć udział w biegu niepodległości w Gdyni i spróbować zejść do 45 minut, ale dałem dupy i przegapiłem zapisy. Myślałem, że dłużej będą trwały. Cytuj Odnośnik do komentarza
Totamten 123 Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 (edytowane) Kanabis, jak dalej trenujesz młodą na terminatora, to trzymaj parę zeskanowanych stron o trenowaniu dzieci z książki Skarżyńskiego: http://www.sendspace.com/file/i8qveu Może coś się przyda. Edytowane 8 Listopada 2013 przez totencham 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 614 Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 krupek/litwin? ja mam do Karmowskiego z 50km i jakbym nie miał tak chu.jowej kondycji to bym sie pewnie wybrał Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Kanabis, jak dalej trenujesz młodą na terminatora, to trzymaj parę zeskanowanych stron o trenowaniu dzieci z książki Skarżyńskiego: http://www.sendspace.com/file/i8qveu Może coś się przyda. odpuściłem teraz bo nie ma po co ale na wiosne zaczne napewno. Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 http://www.decathlon.pl/eliorun-niebieskie-szare-2013-id_8236657.html dobre na pierwsze butki? Trochę szkoda mi ładować 3-5stów w asicsy czy inne new balansy, z opisu wynika że będą ok, ale może ktoś poleci coś lepszego? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Mam Kalenji z tej półki cenowej i są ok. Trwałe, lekkie, jestem zadowolony. Raczej warto brać, ale polecam przymierzyć przed zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza
wronerro 257 Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 ja mam kalenji za 5 dyszek i juz sa spoko ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 krupek/litwin? ja mam do Karmowskiego z 50km i jakbym nie miał tak chu.jowej kondycji to bym sie pewnie wybrał U mnie na siłce trenował zanim otworzył własny klub. Raczej nie polecam treningów z nim, zna się na rzeczy, ale bierze na jedna godzine po 5 lub wiecej osob, da Ci jakies cwiczenie do roboty i tyle. Lepiej wziąć trenera co skupia sie na tobie. Jak sie zabrac za bieganie? Pierwszy raz na biezni zrobilem 5km w 30 minut, nie bylo jakos bardzo zmeczony, ale nie chce na wariata leciec. Jakis konkretny trening dla laika? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Dla laika po prostu spokojne rozbiegania póki co. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi