krupek 15 475 Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Też używam sensora i ipoda, ale buty mam Kalenji, więc sensor mam umocowany pod sznurówką, co z kolei sprawia, że pomiary odległości trochę szwankują, muszę potem z google maps sprawdzać Cytuj Odnośnik do komentarza
hooki 194 Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 też z początku pod sznurówkę nad język butów innych dawałem, ale to takie kiepskie trochę (jakieś tam co do tenisa miałem) - kupiłem buty z dziurką na ten czujnik i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Właśnie wróciłem z Decathlonu, jest parę spoko rzeczy do biegania, m.in. legginsy, takie nieocieplane, w sam raz na taką pogodę, gdy za ciepło na ocieplane, a za zimno na krótkie spodenki, za 5 dyszek. Są też spoko bluzy i koszulki Kalenji. Jak ktoś ma gdzieś w pobliżu to polecam się przejść. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 (edytowane) Potrzebuje jakiegoś "czegoś" co będzie mi mierzyć dystans który przebiegłem itp. Coś prostego i nie kosztującego milion. Aplikacje na tel odpadają bo mam stary telefon bo jestem staroświecki. Te coś co sie do buta albo w skarpete (fak jeee) wkłada byłoby dobre ale nie wiem jak to działa, wytłumaczy ktoś możesz sobie kupić jakiegoś taniego androida za 100 zł i zainstalować endomondo, chyba najtańsza opcja (i w razie czego jak zabiegniesz za daleko to sobie na mapie sprawdzisz gdzie jesteś ) Słodki Jezu jak dzisiaj mi się dobrze biegło. Dystans oczywiście żałosny (3,2 km), bierzcie poprawkę na to, że budzę się z zimowego letargu polegającego na początkowo napier,dalaniu w gierki, a później na całodziennym robieniu projektów/nauce na studia. Lekko przytyłem (choć nic strasznego, BMI z 20,4 na 21,5 mi skoczyło), zgubiłem całą formę i w ogóle. Ale w taką pogodę jest fantastycznie, 3,2 km w 19 minut wjechało, w niedzielę atakuję 5 km. Jak w marcu uda mi się osiągnąć coś, co w zeszłym roku dopiero w sierpniu mi się udało to będę mocno zadowolony z siebie . Edytowane 28 Marca 2014 przez raven_raven Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 To jaki najtańszy ipod by sie nadał? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Sprawdź w necie kompatybilność sensora nike+, ipod touch od 2 generacji chyba, nano też jakiś. Szukałem kiedyś w necie info, więc na pewno znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza
hooki 194 Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 (edytowane) ja mam ipoda touch 2 generacji i jest ok, ale jw. jakieś nano też będą - na pewno w necie gdzieś jest jakiś spis co działa. właśnie wróciłem z biegania, dzisiaj krócej bo zaraz po żonę jadę na dworzec bo z delegacji wraca - więc wyleciałem na 15 minut - 3km edit: kanabis masz jeszcze pół godziny na licytację http://allegro.pl/ipod-nano-8-gb-nike-i4082259096.html edit2: http://ittechblog.pl/2012/08/24/nike-ipod-nie-musi-byc-tak-drogie/ - cebula style Edytowane 28 Marca 2014 przez hooki Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 A jest jakiś sposób, żeby mierzyć przebyty dystans na bieżni? Moja oszukuje i nie wiem jak poprawnie wpisywać treningi w Endomondo. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Jak dobrze pokazuje Ci prędkość to możesz sobie wziąć średnią, całkowity czas biegu i wyliczyć drogę, jaką przebyłeś. Coś jak w najprostszych zadaniach z fizy Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Nie po to kończyłem humanistyczne studia, żeby znać się na fizyce ;[ Cytuj Odnośnik do komentarza
Rambo7 145 Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 nie dam rady 400 km Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Nie po to kończyłem humanistyczne studia, żeby znać się na fizyce ;[ s=v*t Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 615 Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 xDDDD Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 nie dam rady 400 km Ale czas na 10 km bardzo przyzwoity, jak skupisz się na treningu siły biegowej to do lata złamiesz 45 minut z palcem w (pipi)e 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Sprawdź w necie kompatybilność sensora nike+, ipod touch od 2 generacji chyba, nano też jakiś. Szukałem kiedyś w necie info, więc na pewno znajdziesz. Kupuje jakiegoś szajsunga z androidem za stówe. Tak chyba bedzie najtaniej i najprościej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rambo7 145 Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 nie dam rady 400 km Ale czas na 10 km bardzo przyzwoity, jak skupisz się na treningu siły biegowej to do lata złamiesz 45 minut z palcem w (pipi)e calkiem mozliwe, bo z 2 tyg temu przebieglem szybciej jeszcze wiekszy dystans i nie mialem spiny aby biec caly czas jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza
KarolJanuszGejmingu 466 Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Czytalem gdzies,ze powolne bieganie bardziej spala tluszcz.Ze jesli ktos ma problemy z waga powienien biegac na swoim srednim tetnie.Cos takiego. Wtedy tluszcz spalany jest szybciej.Panowie to jest prawda? Zalozmy sie kolega wyzej przebiegl 11.4 km w 53 min to spalil 800 kalorii.Ja przebieglem rowniez 11.4km ale w 90 min to spale tyle samo kalorii co nie? Jak niby ktos kto biega wolniej spala wiecej tluszczu? Znacie jakies zegarki itp ktore podczas biegu pokazuja twoje tetno i np piszcza jak biega sie za szybko lub za wolno.Tak aby biegac na srednim tetnie? Powiem wam panowie,ze w 3 miechy schudlem 15kg.teraz jest 180/86kg i nadwaga nadal jest,ale biegal bede chyba caly czas.Nawet jak juz bede mial wage w normie. Za(pipi)isty sport i najlepszy jest moment po bieganiu.Od 3 miesiecy widze wyraznie jak poprawila sie moja wytrzymalosc,ale biegam nadal jak ciota. Nie daje rady biegac bez zatrzymania sie,troche musze maszerowac.Takie czasy jak kolega wyzej jest dla mnie nie osiogalny.Ja w godzinie przebiegam 8-9km. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 (edytowane) Do usuniecia. Myslalem, ze to dzial WuKaPe... ;/ Edytowane 30 Marca 2014 przez 2razyjot Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Już o tym tu pisałem, trzeba biegać wolno ale dłużej, jeśli chcesz schudnąć to to co robisz jest jak najbardziej ok.Przez pierwsze 20 minut wysiłku, 80% energii pochodzi z glukozy, a 20% z kwasów tłuszczowych, po ok. 60-80 minutach te proporcje się odwracają. Czyli im dłużej biegasz tym więcej spalasz tłuszczu. Powinno się biegać z tętnem 65-75% maksymalnego zakresu (max wyliczasz odejmując swój wiek od 220). Kup najtańszy pulsometr z opaską na klatę (60-80 zł w decathlonie) to wystarczy by się zorientować w jakim zakresie tętna biegasz. Nie pisz takich bzdur, że biegasz jak ciota. Porównaj się jaką miałeś kondycję, wydolność trzy miesiące teraz a jaką masz teraz. IMO w bieganiu nie chodzi by być lepszym od kogoś, tylko by poprawiać powoli swoje wyniki. Za trzy miesiące na pewno będziesz biegał ten dystans bez przystanku, pewnie złamiesz 10 km w godzinę, nic na siłę, nie przestawaj efekty same przyjdą. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Dobra, pierwsze 5km pękło. No niech będzie, dokładnie to 4,9 km. Z jedną małą przerwą na 100m marszu około czwartego kilometra, bo już mnie w boku kłuło >.<. Nevertheless jestem z siebie zadowolony, jeśli już w marcu osiągam swój rekord z poprzedniego roku . Wakacje zapowiadają się dobrze. Muszę tylko za dobrymi butami się rozejrzeć, bo chyba obecne mi obcierają jedno miejsce i na dłuższych dystansach może być przykro. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 (edytowane) dobra, koniec oklamywania sie i przekladania na pozniej. Autentycznie biore sie za siebie, od dzis jestem na diecie i postaram sie biegac w maire mozliwosci codziennie. Dzis w 25 min bieg dookola bloni (tak, tak, wiem...) tylko ze musialem zrobic sobie 2 krotkie przerwy bo mnie kolka zlapala :confused: ale jestem zadowolony, tym razem czuje przyjemne uczucie zmeczenia i satysfakcje czujac jak splywa mi pot po twarzy. Zmotywowalem sie, trzymajcie kciuki zebym dotrzymal postanowienia i zrzucil te pare kg i nabyl troche wiecej miesni Jestem zadowolony tym bardziej bo jak ostatnio bieglem to przebieglem mniej wiecej w tym samym czasie, ale bez zadnej przerwy, to znaczy, ze teraz jakbym sobie nie zrobil tych dwoch krotkich przerw, to pobilbym swoj rekord o jakas minute Edytowane 31 Marca 2014 przez Rayos Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 (edytowane) Sprawdź w necie kompatybilność sensora nike+, ipod touch od 2 generacji chyba, nano też jakiś. Szukałem kiedyś w necie info, więc na pewno znajdziesz. Kupuje jakiegoś szajsunga z androidem za stówe. Tak chyba bedzie najtaniej i najprościej. sprawdź jeszcze czy będzie działał na nim endomondo ( w sensie musi być z gpsem). Co do biegania dłużej to hmm nie wiem, czytałem o tym dużo i jest w sumie sporo sprzeczności w tym temacie, ale generalnie biegałbyś 3-4 razy w tygodniu po 30min to po paru miesiącach byłbyś fit as fuck. Edytowane 31 Marca 2014 przez _Be_ Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 EJ BLUBER A BIEGASZ PO TRAWIE??????????? EHEHEHHEHEHE Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 615 Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 przecież on nie pali narkotyków bo tam są śladowe ilości zwierząt Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Dobra beka , Rayos ale zgubic fat i nabrac troche mięśni to można tylko biegając do Zdzicha po metanabol. Bulbazaur: To jakiś szajsung galaxy mini. Ma ponoć gpsa Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi