krupek 15 475 Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 To nie jest tak, że nagle organizm przestaje spalać węglowodany i nagle zaczyna pobierać tłuszcze jako źródło energii. Na początku wysiłku, organizm pobiera głównie węglę i niewiele tłuszczu, z czasem te proporcje zaczynają się zmieniać, a umownie po ok. 30 minutach zaczyna się przewaga tłuszczu nad węglami. Coś w ten deseń. gdyby tak było jak mówisz to każdy miałby kaloryfer na brzuchu. Niewdzięczny odcinek ciała człowieka ma to do siebie, że bez odpowiednio restrykcyjnej diety i prawidłowo wykonywanych ćwiczeń anaerobowych nie pozwoli na utrzymanie pożądanej przez nas sylwetki. Zwłaszcza, że niektórzy, tak jak ja chociażby, nie stronią od alkoholu. Ale ja mówiłem tylko o spalaniu podczas wysiłku. Wiadomo, że zmiana wagi zaczyna się w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Dieta diętą i nikt nie mówił, że nagle po 20 minutach palisz sam tłuszcz. Chodziło tylko o to, że po ok. 20 minutach zaczynasz palić większą ilość tłuszczu niż węgli i jak na pisał walduś, można biegać nawet bardzo wolno, ważne jest żeby wybiegać czy nawet prawie przechodzić te 40 min/godzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Ja dzisiaj po treningu siłowym 40 min biegu na 140 tętna,kcal sporo spadło ale zajezdnia maksymalna. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 . Chodziło tylko o to, że po ok. 20 minutach zaczynasz palić większą ilość tłuszczu niż węgli i jak na pisał walduś, można biegać nawet bardzo wolno, ważne jest żeby wybiegać czy nawet prawie przechodzić te 40 min/godzinę. No, ale ja przecież to napisałem, tylko zamiast po 20 minutach, napisałem po 30 minutach Swoją drogą, trening HIIT jest dla mnie o wiele bardziej skuteczny w spalaniu tłuszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 pisałem post w odniesieniu do posta _M_ Na szczęście ja nie muszę biegać dla spalania tłuszczu, biegam tylko dla formy, do tego ćwiczę i jeżdżę bardzo dużo na rowerze. Cytuj Odnośnik do komentarza
mclusky 776 Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 W takim razie co polecacie, żeby zrzucić brzuch i generalnie schudnąć (oprócz odpowiedniej diety, chodzi mi o ćwiczenia/trening)? Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Cwiczenia siłowe i aeroby po nich na niskim glikogenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KarolJanuszGejmingu 466 Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Ja zaczynalem biegać od 10 stycznia tego roku.Moje BMI pokazywało juz otyłość 1 stopnia,wiec popytalem chłopaków tu na forum co i jak.Dzisiaj jestem 15kg lżejszy. Moj trening to bylo bieganie i jedzenie na rowerze stacjonarnym.Biegam 2-3 dni w tygodniu i zawsze ta sama odleglosc 5 mil, zawsze zajmuje mi to godzinę. Swego czasu kupilem sobie spalacz tłuszczu(termo fat burner)mi to dawało mocnego kopa,ale większość ludzi odradza takie bajery.Najgorzej to się ruszyć,później po złapaniu kondycji coraz lepiej:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Teraz: marsz przetykany biegiem z czasem skracaj marsz wydłużaj bieg, aż dojdziesz do samego biegu, utrzymuj takie tempo by wysiłek trwał jak najdłużej, postaraj się dojść do godziny wysiłku. Pamiętaj o przerwach pomiędzy kolejnym bieganiem, minimum jeden dzień. Później, jak wyrobisz sobie kondycję i nogi przyzwyczają się do wysiłku dorzuć trening interwałowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 30 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 (edytowane) Cwiczenia siłowe i aeroby po nich na niskim glikogenie. Ciekawe jest jak wielu ludzi robi zupelnie na odwrot. Ja ze swej strony bym powiedzial ze najbardziej udane combo by zrzucic wage imo to bylo by szybki obwodowy raz w tygodniu (45-60min)+ silowy 3 razy w tygodniu + cardio po kazdym silowym do 30-35 minut+ cardio 60 minut w jeden wolny dzien dzien. Generalnie tak ja polecam. Edytowane 30 Maja 2014 przez El Loco Chocko Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 30 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Cwiczenia siłowe i aeroby po nich na niskim glikogenie. Ciekawe jest jak wielu ludzi robi zupelnie na odwrot. Ja ze swej strony bym powiedzial ze najbardziej udane combo by zrzucic wage imo to bylo by szybki obwodowy raz w tygodniu (45-60min)+ silowy 3 razy w tygodniu + cardio po kazdym silowym do 30-35 minut+ cardio 60 minut w jeden wolny dzien dzien. Generalnie tak ja polecam. Hehe, taki to dla mnie wolny obwodowy. Pol h i ide do domu xd Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 30 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 No 45 minut to moze dosc wymagajaca opcja dla swiezaka. Wiadomka wszystko zalezy od tego jak sie pouklada wszystko, ile stacji, ile serii itd. Cytuj Odnośnik do komentarza
mclusky 776 Opublikowano 30 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Wymagająca? To nieosiągalne. Z trudem na zmianę biegam i maszeruję przez 40 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 30 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Powoli, z czasem bedzie tylko lepiej. Daj sobie czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 30 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Cwiczenia siłowe i aeroby po nich na niskim glikogenie. Ciekawe jest jak wielu ludzi robi zupelnie na odwrot. Ja ze swej strony bym powiedzial ze najbardziej udane combo by zrzucic wage imo to bylo by szybki obwodowy raz w tygodniu (45-60min)+ silowy 3 razy w tygodniu + cardio po kazdym silowym do 30-35 minut+ cardio 60 minut w jeden wolny dzien dzien. Generalnie tak ja polecam. Można się bawić na pewnym etapie doświadczenia,ale chyba po siłówce najłatwiej zrobić aeroby na bieżni. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 30 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Dobra, pomyślałem, że fajnie byłoby wziąć udział w jakiś zawodach i wybór padł na Bieg Solidarności. Kiedyś już w nim uczestniczyłem i podobało mi się. Poza tym miał mi towarzyszyć znajomy. Jednak kolega odmówił ostatecznie i musiałem pojechać dziś sam. Na miejscu byłem wcześniej, rejestracja, wydanie koszylki bonów na zarcie i losu na loterię. Czytałem wcześniej, że muszę wziąć udział w biegu na lekko >2km (roczniki miały własne dystansy). Wolałem 5km ale to dla starszych niż '93. Po kolei wszyscy startowali. Poprzednio było tak, że najpierw dziewczęta potem chłopcy i na końcu niepełnosprawni. Dlatego spokojnie siedziałem sobie przy takiej niezłej (pipi)e ze służb porządkowych i wiecie bajera itp. Nagle patrzę, że z dziewczynami biegną mężczyźni. No i pytam jej czy to liceum? Ona: nie roczniki 97-94, czyli mój. Szybko przeskoczyłem barierkę i próbowałem nadrobić te 300m do ucieczki. Niestety byłem za słaby i raptem 13 miejsce. Chúj z tym, ale nie oddałem tego kuponu, więc poszedłem do tej dziewczyny i jakoś oddałem los, który powinienem zdać przed moim biegem. Wtedy mnie rozjébało dosłownie, bo w wyścigu na 5 brał udział 90 mężczyzna (przypomniał mi tego od krupka)!!!! No kuŕwa, żebym ja w jego wieku tak się ruszał... Sama trasa 1,2 km więc trzeba było robic okrążenia. Niestety jeden z liczących był idiotą i policzył panowi o jedno za mało okrążeń i musiał zrobić 6 zamiast 5. Nie wygrałby tak czy siak ale jednak serce w tym wieku to może wysiąść. Same rozdanie nagród trwało chwilę (stereo wieże, tablety, mp3 czy czeki na pieniądze. Nieźle), ale po nich odbyło się jeszcze losowanie wśród uczestników 4rowerów. Miałem szczęście, że jednego typka nie bylo i wygrałem w wyniku dodatkowego losowania :-D fart x100, ale jak widziałem niepełnosprawnych czy osoby >80 lat to motywacja fchúj. Polecam takie doswiadczenie każdemu amatorowi biegania, bo taka grochowka po wyścigu jak smietana i nawet bleber zjadłby 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 30 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 jaki farciarz, poka rower Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 30 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Nie jest to śmigacz Siary, ale do jazdy po sąsiednim lesie, jak znalazł Szczerze mówiąc, właśnie chciałem kupić rower, tylko że bardziej szosowy Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 30 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Zapomniałem dodać, że w biegu w zeszłą sobotę wyprzedził mnie typ, siwy, z brodą, na oko 50 kg wagi. Zapamiętałem jego numer startowy, żeby sprawdzić potem na liście, ile miał lat. Wieku nie było, wyczytałem potem w gazecie, że miał 92 lata, a jego czas wyniósł... 42 minuty Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 30 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Przechúj, ten sam. Miał taki elegancki zarost i okulary? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 30 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Brodę do klaty, wyglądał jak menel. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 30 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Może się ogolił. Taka fucha jeździć od zawodów i zarabiać jako najstarszy zawodnik (tutaj była taka nagroda: najstarszy i najmłodszy uczestnik) Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 30 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 A miał koszulkę na ramiączkach z godłem Polski i napisem Skórcz? Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 31 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Ten Skurcz ta jakaś nowa stolica Polski,jak jechałem do Mordoru to kilkanaście razy mijałem odnośnik do tej miejscowości Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 31 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Ja mówię o SkÓrczu, tym w Pomorskim, leżącym niedaleko Wisły po stronie zachodniej Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi