kanabis 22 420 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 No szacun stary, u mnie półm,araton pewnie by było problem przebiec a maraton to narazie sfera marzeń. No ale w sumie nie wiem czy dałoby sie pogodzić amatorski bodybuilding z trenowaniem do maratonu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rambo7 145 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 No szacun stary, u mnie półm,araton pewnie by było problem przebiec a maraton to narazie sfera marzeń. No ale w sumie nie wiem czy dałoby sie pogodzić amatorski bodybuilding z trenowaniem do maratonu. ciezko. wiem, bo kiedys tez chodzilem chwile na silke i robilem nawet 3 cyfrowe ciezary na siady i martwego, ale niestety studia i praca zniweczyly teraz mam czas tylko na bieganie ale moze w wakacje rusze znowu poprzerzucac troche zelastwa bo wygladam slabo. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 No szacun stary, u mnie półm,araton pewnie by było problem przebiec a maraton to narazie sfera marzeń. No ale w sumie nie wiem czy dałoby sie pogodzić amatorski bodybuilding z trenowaniem do maratonu. Zobacz jak triathloniści wyglądają. Niektórzy nie dość, że mają wytrzymałość na nadludzkim poziomie, to jeszcze sporo mięśni. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Mam pytanie: dziś biegalem 12 km i wiadomo, że na takie dystanse woda to za mało. Z czego korzystacie przy około godzinnych biegach? Poweraidy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 BCAA w płynie,chociaż ja obecnie biegam o suchej mordzie i dopiero w domu uzupełniam straty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Mam pytanie: dziś biegalem 12 km i wiadomo, że na takie dystanse woda to za mało. Z czego korzystacie przy około godzinnych biegach? Poweraidy? Kup sobie carbo i przygotuj izotonica. Ewentualnie poczytaj jak samemo cos podobnego zrobic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
hooki 194 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 ja max biegam godzinę i nie pije w trakcie, przed wyjściem mieszam sobie takie coś: - łycha miodu - sok z jednej cytryny - szczypta soli - pół litra wody akurat tą godzinkę sobie to smakiem przejdzie i jak wracam to pije takie coś, smaczne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 (edytowane) Hooki, ostatnio stałem na ochronie na meczu i typek mi to samo powiedział :-D Jednak mam taki organizm, że 5km biegu, nie wiem, czy bez wody bym skończył. Piję jakieś 3-4l dziennie Kupiłem dziś Oshee 0,75l. Zobaczę nastepnym razem, czy zda egzamin. Nie mniej jednak dzięki za pomoc ;-) Edytowane 16 Czerwca 2014 przez Grzegorzo Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Z gotowych napojów tylko Isostar, Powerade i Gatorade są ok, reszta to zabarwione śmieci. Z proszków najlepszy, moim zdaniem, jest Iso Plus. Ale tak jak Hooki mówił, taki domowy izotonik to też bardzo dobra rzecz, zdrowsza na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 + wiesz co pijesz, ja niestety za smakiem nie przepadam Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 420 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Hooki, ostatnio stałem na ochronie na meczu i typek mi to samo powiedział :-D Jednak mam taki organizm, że 5km biegu, nie wiem, czy bez wody bym skończył. Piję jakieś 3-4l dziennie Kupiłem dziś Oshee 0,75l. Zobaczę nastepnym razem, czy zda egzamin. Nie mniej jednak dzięki za pomoc ;-) ja nie uzupełniam bo nie wygodnie sie biega z taką butlą, ale chyba zaczne bo robi sie coraz cieplej i jest coraz ciężej. Chyba litwinianka kiedys wrzucał porównanie izotoników i tym bym sie sugerował. Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Ja nie piję podczas biegania, a ogólnie piję naprawdę sporo płynów. Wystarczy dobrze się nawodnić przed biegiem, można walnąć izotonika dla zatrzymania wody. Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 586 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Ja też nie pije nic podczas biegu, i szczerze to daję radę bez problemu. Wiadomo czasami zaschnie w mordzie ale zaraz o tym zapominam, a po długim biegu jak wchodzę do domku to taka woda smakuje wybornie. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Do godziny biegania nawodnienie nie jest potrzebne. Przy wysokiej temepraturze należy tylko zadbać o nawodnienie przed biegiem, ale tak 30-40 minut przed, żeby potem kolki nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Ja sobie przelalem wczoraj trochę wody do małej butelki po Tymbarku (bieganie na kacu ftw) i bieglo mi się wybornie. Teraz już zawsze będę zabierał trochę wody Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 586 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Aktualnie biegam z endomondo ale coraz częściej wydaje mi się ze ten program jest niedokładny. Biegam tą samą trasę i często kilometry mówi mi w innych miejscach (róznica 50-100m), do tego często mam wrażenie ze biegnę szybko a czas na kilometrze mam jakiś słaby i na odwrót, myślę ze zamulam i będzie lipny czas a tutaj powyżej oczekiwań i to grubo. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Z tego co czytalem, to te programy wlasnie myla sie troche. To ma Ci dac ogolny poglad na trening... Dla mnie poyebany na maksa jest nieludzko wysoki abonament. Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 586 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Ja korzystam z tej wersji darmowej. Przetestuję dla porównania tego Nike Runninga Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Ciekaw jestem jak prezentuje się ten zegarek/dodatek do samsunga. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Każdy program będzie naliczał kilometry z mniejszym lub większym błędem. 50 - 100 metrów na cały bieg to nie jest jakaś wielka różnica. Te dane które słyszysz biegnąc potraktuj tylko jako informację, dokładniejsze będziesz miał po biegu na www.endomondo.com choć nigdy nie będą się zgadzały co do metra, takie dane będziesz miał w czasie biegu na atestowanej trasie. Abonament nie jest potrzebny do używania programiku. Podstawowa wersja daje wszystko co potrzebne do mierzenia naszych biegów. Wersja pro daje kilka pierdółek (trening interwałowy, wykres treningów i uwalnia od reklam) za 20 zł, czasem jest promocja i można kupić ją taniej. Wersja premium to już nie wiem dla kogo jest, za 30 dolarów na rok, dostajesz jeszcze bardziej rozbudowane statystyki, plany treningowe, lepsze monitorowanie pracy serca i informację o pogodzie jaka była w czasie treningu, IMHO nic nie uzasadnia wydawania takiej kasy na abonament, przynajmniej dopóki nie staniesz się jakimś pro biegaczem. Porównanie wersji: http://www.endomondo.com/features Cytuj Odnośnik do komentarza
Rambo7 145 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 nie dam rady 400 km Ale czas na 10 km bardzo przyzwoity, jak skupisz się na treningu siły biegowej to do lata złamiesz 45 minut z palcem w (pipi)e zdazylem? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Ja pyerdole, kozak, do igrzysk w Rio masz jeszcze 2 lata, więc zdąrzysz sie przygotować. Mo Farah ma konkurenta w walce o złoto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Dziś zrobiłem 10km. Czasu raczej nie będę pisał, bo w wyscigu z Rambo, to on dobiegłby do mety, umył się i zjadł obiad, czekając na mnie :-P Gratuluję Chodzi o ten izotonik. Miałem Oshee, co z perspektywy biegu było błędem. Słodkie to, nie nawadnia dostatecznie i chúj daje. Jeszcze dziś zrobię tego home made z cytryna, miodem i solą. Dobra, 52minuty były 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Izotoniki Biedronkowe, kerfurowe, wszelkie Oshee to się omija, one mają znikomą wartość. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Rambo, gratki skubańcu, 10 km poniżej 45 minut to już nie jest poziom amatorski, "szapo baa". Ja lubię jakiś izotonik walnąć dzień po bieganiu, jak kupuję rano, przed pracą, coś na śniadanie to nie ma opcji i w koszyku ląduję jakiś Powerade tak mnie suszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi