44bronx 459 Opublikowano 21 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2014 Dokładnie o to mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 21 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2014 Przecież mówiłem, że oprócz jazd do roboty, będę co 2-3 dni jeździł już czysto treningowo Zapomniałem ponownie o tym wspomnieć w poście wyżej, wybaczcie. Na pewno nie poprzestanę na dojazdach do roboty, ale też mając do dyspozycji kochany przeze mnie rower a bardzo lubiane przeze mnie bieganie, wybór jest oczywisty Dzięki tak czy inaczej za rady i opinie! Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 993 Opublikowano 29 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2014 (edytowane) Średnio lubię biegać (wolę rower), ale kumpel namówił na dłuższy dystans i właśnie wróciłem z 10-kilometrowej przebieżki w 59 min. Dla mnie to prawie maraton, ale jakoś się udało bez większych zadyszek ku mojemu zdziwieniu. Spadek wagi jednak dał trochę do uczucia lekkości, a teraz po dotarciu do domu czuję się znakomicie. Gdyby tylko powietrze było lepsze, a nie same spaliny wzdłuż drogi, to byłby w ogóle flawless victory. edit: nigdy wiecej asfaltu, kolana i achillesy dzis w stanie opłakanym. Edytowane 30 lipca 2014 przez _Red_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 30 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2014 Obyś nie przegiął z tym walnięciem 10 km na start. W tym miesiącu coś mi nie idzie to bieganie. Wieczorami albo upał, albo leje, albo mam inne zajęcia. Zacząłem już roważać bieganie po lesie w cieniu albo wstawanie o piątej, aby pobiegać przed pracą gdy temperatura na zewnątrz jest znośna. Do tego przy tych temperaturach ocieram sobie palce stóp i chyba będe musiał kupić większą parę butów, damn. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 30 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2014 Tylko pamiętaj, aby przed wejściem do lasu, wypsikac się jakimś środkiem na komary. W tym roku sporo tych końskich much lata Cytuj Odnośnik do komentarza
hooki 194 Opublikowano 30 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2014 u mnie wręcz przeciwnie, po takich burzach doskonale mi się biega - jest mega wilgotno, wracam przemoczony na wylot dzisiaj dołożę jeszcze coś i może jutro, a póki co to ten miesiąc wygląda tak: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 30 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2014 Chciałbym zrzucić ze 2/3 kilo i mam kilka pytań dotyczących biegania: 1. Biegać rano? Wieczór? Nie ma znaczenia? 2. Przed posiłkiem? Po? Nie ma znaczenia? 3. Lepiej, powiedzmy, 4 razy w tygodniu na krótszy dystans, czy 2 razy w tygodniu na dłuższy? Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 30 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2014 Obojętne kiedy, biegaj regularnie 2-3x w tyg (i nie ma że (pipi)a boli), biegaj minimum 40-50 min (może być powolutku, tu liczy się czas) i nie wpier.dalaj. Przepis na sukces. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 30 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2014 Ok, dzięki. Zrobię jak mówisz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 30 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2014 Przynajmniej 1h po posiłku, rozgrzewka (!) i dobre nawodnienie Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 30 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2014 Grzegorz dobrze dodał, ja biegam min 1,5 po jedzeniu. Z nawadnianiem sam się zorientujesz po kilku razach, ja osobiście specjalnie się nie nawadniam, wolę uzupełniać po. Rozgrzewka obowiązkowo - pajacyki, przysiady, rozruszanie stawów + leciutkie rozciąganie, mocniejsze po bieganiu. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 993 Opublikowano 30 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2014 Obyś nie przegiął z tym walnięciem 10 km na start. Zastanawiałem się, czy dam radę - zazwyczaj na bieżni robiłem tak po 2km interwałów (na zmianę ~18km/h przez 200m i potem 1,5 minuty truchtem 8-9km/h) jako dobicie się po treningu. Kolejne dystanse typu 10+ km będę wolał robić na glebie/w lesie a nie na popękanych płytach chodnikowych, bo stawy będę miał do remontu za parę lat. Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 30 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2014 ja robię interwały na bieżni na szkole, polecam jak masz gdzieś nieopodal Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 993 Opublikowano 30 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2014 Nie do konca Cie rozumiem. Chodzi o bieznie wokol boiska szkolnego? Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 30 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2014 takjes Cytuj Odnośnik do komentarza
hooki 194 Opublikowano 31 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2014 chyba bym oszalał jak bym miał biec na bieżni albo kółka na boisku - nie ma jak przelecieć przez las czy park, gdzie krajobraz się zmienia i jest fajnie zielono a przy okazji jest czym oddychać. Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 31 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2014 ale rozumiesz pojęcie ''interwał'' czy tak niezbyt? Cytuj Odnośnik do komentarza
hooki 194 Opublikowano 31 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2014 rozumiem, a co to ma do rzeczy? można to i w lesie czy na plaży zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 31 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2014 też nie jestem fanem biegania w kółko i jak biegam dystansówki to śmigam sobie po mieście z punktu A do B, nigdy na okrążenia. No ale jak biegam interwał to trening trwa paręnaście minut, do tego na bieżni wiem dokładnie co do metra ile mam biec sprintem, a ile truchtem. To ma być szybki i intensywny trening, kilka kółek nie stanowi raczej żadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 1 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2014 Głównie przy interwałavch rozchodzi się o tętno i podłoże,ciężko to zrobić na dworzu,jak nie masz pulsometru i bieżni. Cytuj Odnośnik do komentarza
hooki 194 Opublikowano 6 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia 2014 ale mi się wczoraj dobrze biegało wybrałem się na 30 minut a pobiegałem godzinę, zrobiłem sobie sporo podbiegów trasa taka 600 metrów lekko w dół 200 metrów ostro pod górę, potem znów trochę prosto/lekko w dół i znów pod górę ostrzej i tak przez około 7 kilometrów. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 993 Opublikowano 6 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia 2014 Zazdroszczę uczucia 'młodego boga' po biegu. Po ostatnim 'ćwierćmaratonie' zaczęło mnie lekko drapać gardło. Myślałem, że to cudowne czyste krakowskie powietrze łykane przez blisko godzinę robi swoje. A dzień później już kaszel i wypruwanie flaków z płuc, finalnie 5 dzień leczenia infekcji.Chcę wrócić do aktywności bo cała kondycja i siła pójdzie w cholerę Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 6 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia 2014 Mogłeś szybko wodą utlenioną przepłukać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 9 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 sierpnia 2014 Sprawa jest poważna. Mam miesiąc do półmaratonu, bieg charytatywny, można też dla nordic walkingowców i ogólnie można go przebiec i przejść, więc wstydu nie będzie. Biegam bez problemu 10 km, raz przebiegłem 16, ale tylko dlatego że się pogubiłem i nie znałem trasy. Jak się przygotowywać aby przebiec cały dystans? Myślałem żeby 2 tygodnie pobiegać po 12-15 km a potem więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 9 sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 sierpnia 2014 Normalnie krupek pomógłby Ci, ale nie ma jak Napisz do Rambo, on maratony wali. Od siebie mogę tylko doradzić, abyś nie podwajal od razu dystansu tylko sukcesywnie dodawał km. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi