Opublikowano 20 czerwca 20159 l Wczoraj było 48:37,jednak jestem za ciężki(82 kg) na szybkie bieganie,musiałbym zjechać co najmniej do 76 kg a to już by zaburzyło przygotowania na sezon 2016
Opublikowano 20 czerwca 20159 l No, ale taki czas jest dobry, biorąc pod uwagę, że masz inny cel, a bieganie jest jakby z boku.
Opublikowano 20 czerwca 20159 l Pobiegam do listopada,by dostać podiom do obecnych medali może zrzucę ze 3-4 kg i poprawię czas
Opublikowano 20 czerwca 20159 l Na początku mnie zblokowali,pierwszy km to 5:30,drugi 10:15,a an trzecim już 14:45 czyli co kilometr trochę urywałem Zobaczymy co będzie w listopadzie,jak schudnę to idę na wynik,jak nie to po prostu by przebiec.
Opublikowano 21 czerwca 20159 l 1:33:21 we wczorajszym nocnym polmaratonie we Wrocławiu. Życiowki nie ma ale czas przyzwoity zważywszy na przeziębienie i na to że w ostatnich dwóch tygodniach przebieglem zaledwie 15 km przez kontuzje. Polecam wszystkim start w tych zawodach piękna trasa w nocy dzięki iluminacji robi ogromne wrażenie dużo kibiców na trasie entuzjastycznie kibicujacych 7.5 k zawodników Wrocław daje rade Wracam tam we wrześniu na maraton zdobyć druga część medalu (za polmaraton jest krasnal w maratonie można zdobyć obudowę ramkę do niego i złożyć w jeden).
Opublikowano 23 czerwca 20159 l Ja miałem 1:34:15, życiówka poprawiona o 10 minut . Również polecam bieg, świetna atmosfera, dużo kibiców, fajna trasa - tylko malutki minus za sporą ilość odcinków po kostce brukowej.
Opublikowano 8 lipca 20159 l ciągle robi mi się odcisk na palcu w tym samym miejscu, wcześniej tego nie miałem, czas na zmianę obuwia? Chyba asicsy po 600km by się nie wysypały
Opublikowano 8 lipca 20159 l Ja swoje jak za mocno wiążę to mam odciski. Poza tym, może coś Ci się dzieje we wnętrzu buta z przodu, pruje się, podwija. Inna sprawa to skarpetki, może szybko się moczą, albo są zbyt cienkie.
Opublikowano 8 lipca 20159 l Możliwe że masz za małe buty. Stopa podczas biegu puchnie dlatego zawsze trzeba kupować buty o rozmiar większe. Po 600 km amortyzacja jak i cholewka powinny być jeszcze ok.
Opublikowano 8 lipca 20159 l z rozmiarem na pewno jest ok, wziąłem większe. Może te skarpety, biegam w zwykłych cienkich stopkach. ogólnie na buty nie narzekam, ale szukam powodu do zmiany bo choruje na te http://www.newbalancesklep.pl/meskie/obuwie/do_biegania/neutralne_supinacja/new_balance_m1980by.html
Opublikowano 13 lipca 20159 l We wrześniu półmaraton, więc postanowiłem sprawdzać jak i czy w ogóle dam rade pobiec na dłuższych dystansach. Zrobiłem wczoraj 17 km w 1,5 h. Na końcu już nogi bolały ale dałem radę. Trochę przerwy i znów spróbuję.
Opublikowano 13 lipca 20159 l No do takich dystansów to już trzeba wzmocnić ttochę nogi, takie dłuższe wybiegania są spoko do tego. Ewentualnie jakieś przysiady, albo wspięcia na sucho lub z małym obciążeniem.
Opublikowano 14 lipca 20159 l Wrzucę to do treningu. Polecam takie dłuższe biegi na odstresowanie, totalne wyłączenie się, oczywiście z dala od miasta. Ja biegam po okolicznych wioskach i nad rzeką.
Opublikowano 14 lipca 20159 l brzuch przy bieganiu tez ważny, ja zawsze robiłem lekki trening z obciążeniem własnego ciała po bieganiu właśnie, pompki, brzuchy różne warianty i przysiady a potem streching
Opublikowano 26 lipca 20159 l kupiłem w lidlu skarpety do biegania liczę na wzrost szybkości i wytrzymałości na poziomie około ośmiu procent.
Opublikowano 26 lipca 20159 l 44.20 na 10 km, tym razem bieżnia. Drugi czas w życiu. Mam nadzieję, że niedługo będzie 43.XX. Ostatnio się czułem niepewnie, więc wybrałem takie miejsce by zostawić sobie wodę w razie czego. Wszystko już chyba ok, a słabość, przyspieszona akcja serca to chyba chwilowa niedyspozycja, efekt upału i pobrania krwi dzień wcześniej.
Opublikowano 26 lipca 20159 l ja już w upał bez wody się nie wybiorę. Ostatnio wyszedłem na 12 km godz 14-15, najpierw spoko pot lał się strumieniami potem biegłem już suchy jak wiór i momentami miałem zimne dreszcze, towarzyszyło temu duże wykończenie.
Opublikowano 26 lipca 20159 l Wie ktoś czym się różnią asicsy za 200 zł od tych za 450 ? Polecicie jakieś niedrogie a dobre buty ?
Opublikowano 26 lipca 20159 l na pewno ilością tego ich magicznego żelu. W tych drogich jest jego dużo, co zresztą widać. Ja biegam w asicsach za 200 zł, też niby żel tam jest, ale jakieś śladowe ilości. Póki co 650 km w nich zrobiłem i nie narzekam, lekka dziurka na siatce się zrobiła i ciągle robi mi się odcisk na palcu, wcześniej nie miałem. Przymierzam się i tak do zmiany i teraz chyba wezmę coś z NB a konkretnie NB zante, jest na nie teraz promocja w ich firmowym sklepie 319 zł. Podobno najlepsze szosowe obuwie 2015r. Na zalando są teraz wyprzedaże, jest dużo z nike.
Opublikowano 26 lipca 20159 l Magiczny żel amortyzuje stopę czy ma inne funkcje? Ja tam nigdy nie miałem obuwia typowo biegowego, tylko ogólnie sportowe i tak się właśnie przymierzam.
Opublikowano 26 lipca 20159 l głównym jego celem jest amortyzacja. Stary jak ty robisz 44 min na 10km w butach "ogólno sportowych" to jak założysz buty typowo do biegania to nie ma bata żebyś wyniku nie poprawił i to pewnie w pierwszym biegu wiadomo, dyspozycja dnia, samopoczucie itp. ale na pewno odczujesz różnicę. Sporo biegasz, kręcisz dobre czasy nie jesteś już początkujący, nie zastanawiaj się tylko zainwestuj w coś, nawet te dwie stówy. Zadbasz dodatkowo też o stawy. Pamiętam jak ze starych adidasów przesiadłem się na buty z lidla za 60 zł i to był już duży skok. Można biegać w samych gaciach, ale dobre buty to podstawa.