Dark_Slide 2 Opublikowano 30 czerwca 2009 Opublikowano 30 czerwca 2009 Single KZ2 przeszedłem już dawno temu. Dopiero od niedawna gram online i raczej 4fun niż pseudo-profesjonalnie. W takim wypadku multiplayer prezentuje się o niebo lepiej niż FPP, w które pogrywałem na sieci (CS - choć wiadomo ma swój urok, L4D - choć zombiaków nigdy za wiele, Quake - choć fragów nigdy za mało). Dla mnie rozgrywka online dzięki wsparciu lotniczemu, wierzyczkom i misjom bardziej przypomina "zabawe w wojne". Wiekszosc map bardzo mi się podoba choć nie wymienie ich nazw bo nie pamietam. Zamierzam dokupić sobie Flash&Thunder (napiszcie czy warto?). Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 30 czerwca 2009 Opublikowano 30 czerwca 2009 Flesh warto,gorzej ze Stal i Tytan.Szkoda ze cos robią na PN bo pograłbym w K2 Cytuj
Heero 0 Opublikowano 30 czerwca 2009 Opublikowano 30 czerwca 2009 heh na nie napisałem nigdy nie ze nie umiem, za to często słyszę oskarżenia ze to właśnie ja gram na "fragu". Nie wiem jak dokładnie działa frag i jak się nim celuje, ale jeżeli da się to porównać do myszek logitecha lub razera to na pewno strzela się dużo lepiej niż na padzie, i nikt mi nie powie ze czołowy gracz używający pada ma szanse powalczyć z kimś kto wie jak używać myszki Cytuj
Jaszczur 0 Opublikowano 5 lipca 2009 Opublikowano 5 lipca 2009 Postanowilem zrobic trophy za 1 procent najlepszych z tygodnia (jutro chce zaczac maraton, hehe) i mam kilka pytan do bardziej doswiadczonych. W multi gralem wczesniej bardzo malo, mam podstawowa postac bez zadnych umiejetnosci (czy jak to sie tu nazywa), broni itd. Czy "tydzien" oznacza od poniedzialku do niedzieli wlacznie? Czyli najlepiej zaczynac w poniedzialek? Jak sprawdzic czy sie lapie czy nie w trakcie trwania tygodnia? Jaki jest najlepszy sposob na to zeby szybko isc do gory w rankingu - jakas konkretna mapa, miejscowka, tryb gry? A moze unikac czegos, bo zabiera duzo czasu a przelozenie na ranking jest maly? Dzieki za pomoc Cytuj
Arkady 1 011 Opublikowano 5 lipca 2009 Opublikowano 5 lipca 2009 Tak, liczone jest od poniedziałku do niedzieli, czyli najlepiej zaczynać w poniedziałek. Czy się łapiesz do 1% nie da się sprawdzić, poprostu patrz na ilość punktów, wystarczy ok 6000. Specjalnych map ani miejscówek nie ma, graj dobrze i tyle. Pamiętaj wygranie meczu mnoży twój wynik x1.5, zdobędziesz 100 punktów za granie, po wygraniu w sumie będziesz miał 150. Dziennie wystarczy abyś zdobył 1000 punktów to kilka godzin gry. Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 5 lipca 2009 Opublikowano 5 lipca 2009 (edytowane) proponuje same TDM grać bo tam za każdego zabitego +3pkt,no i celować w głowę bo to zawsze premia +1pkt jeśli ma się odblokowanego peerka. Edytowane 5 lipca 2009 przez Ficuś Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 5 lipca 2009 Opublikowano 5 lipca 2009 Ja gram tylko Warzone,tdm jest fajny,ale tak punktowanych zabić w warzone sa 3 rodzaje,przy przejmij i utrzymaj i jak się bomby podłozy w ich polu,także można nabić więcej pkt.Mnie ostatnio się udało ponad 500 w jednym meczu. Cytuj
tomci23 55 Opublikowano 5 lipca 2009 Opublikowano 5 lipca 2009 Granie na PS3 masz całkowicie za darmo ale kolego za mapy trzeba wybulić po 22zl Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 5 lipca 2009 Opublikowano 5 lipca 2009 Na razie olej nowe mapy,nie długo pewnei beda w pakiecie,naucz się grać na starych. Cytuj
TakeshiX 50 Opublikowano 7 lipca 2009 Opublikowano 7 lipca 2009 ... dostawanie batow zmusza do refleksji ... dostawanie od botów zmusza do refleksji luźne skojarzenie odnośnie botzone2 1.27 Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 7 lipca 2009 Opublikowano 7 lipca 2009 Jak sprawdzic czy sie lapie czy nie w trakcie trwania tygodnia? Sprawdź sobie tygodniową statystykę, zobacz ile grało ludzi(jest ileś tam stron tych statystyk, a na jednej mieści się bodajże 10 osób, czyli łatwo obliczyć) i wylicz sobie 'na oko' czy łapiesz się do tego 1%. W zasadzie te 6000 pkt nie jest problemem, ja pamiętam, że swój wynik wbiłem bodajże w 5 dni. 2razyjot -Tylko dodam, że sam gram na Neostradzie 1 MB/s i to w zupełności wystarcza. Zero lagów. Cytuj
Mirumoto 234 Opublikowano 7 lipca 2009 Opublikowano 7 lipca 2009 Na 1MB zero lagow, ale ja zamiast rozmow slusze szum. Kazdy tak ma? Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 8 lipca 2009 Opublikowano 8 lipca 2009 Jak takeshix,wczoraj kolo zdążył postawić wieżyczke,materializowała się i nagle dostałem od niej heada,niech lepiej coś z tym zrobią. Cytuj
Emet 1 089 Opublikowano 8 lipca 2009 Opublikowano 8 lipca 2009 Ja mam jakiegos pecha do KZ2 online... Na jakies 5 razy jak gralem tylko 2 udalo mi sie normalnie ukonczyc. Podczas pozostalych tracilem neta akurat pod koniec a dzisiaj gra mi sie zawiesila <_< Oczywiscie w zwiazku z tym wszystko co osiagnalem podczas danej rozgrywki (exp i kika ribbonow) poszlo sie walic.. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 8 lipca 2009 Opublikowano 8 lipca 2009 Dziwne,ja jak sie wkurzyłem i wyszedłem z meczu to po czasie i tak mi zaliczyło denny bilans. Cytuj
Emet 1 089 Opublikowano 8 lipca 2009 Opublikowano 8 lipca 2009 Jak? Ja kiedys wyszedlem bo musialem a i tak mi nic nie dalo z tego co zdobylem.. no i (pipi) mac teraz znowu gralem na tej samej mapie i znowu pod koniec zwiecha... Jak tak dalej pojdzie to chyba rzuce tego KZ bo mnie to zaczyna juz w(pipi)iac Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 8 lipca 2009 Opublikowano 8 lipca 2009 Jak? Ja kiedys wyszedlem bo musialem a i tak mi nic nie dalo z tego co zdobylem.. no i (pipi) mac teraz znowu gralem na tej samej mapie i znowu pod koniec zwiecha... Jak tak dalej pojdzie to chyba rzuce tego KZ bo mnie to zaczyna juz w(pipi)iac a nie nabijasz ribbonow z qmplem? bo czasami to konsola zawiesza takie serwery Cytuj
Emet 1 089 Opublikowano 8 lipca 2009 Opublikowano 8 lipca 2009 (edytowane) a nie nabijasz ribbonow z qmplem? bo czasami to konsola zawiesza takie serwery Nie. Gralem na serwerze jakims na 32 osoby (bylo ok 30) i po kilku rundach akurat jak sie zaczynala piata... gra sie zawieszala. 2 razy po kolei na tej samej mapie (Krwawy kanal czy jakos tak). Teraz znowu gralem i.. wszystko bylo dobrze (ale nie bylo tamtej mapy.. nie wiem czy to zbieg okolicznosci czy co, ze sie wtedy akurat na niej zawieszalo...). E: Dla scislosci chodzi o zawiszanie sie konsoli a nie wylaczanie serwera. Edytowane 8 lipca 2009 przez Emet Cytuj
Mirumoto 234 Opublikowano 8 lipca 2009 Opublikowano 8 lipca 2009 (edytowane) Ludzie, jak Wy możecie grać w 30 ludu? Dla mnie 8vs8 to maximum. No i najczęściej gram na Radec Academy lub Tharsis Depot. Moje dwie ulubione mapki. Może jeszcze Blood Gracht. @Ci cwańsi, czyli Ci z pompą? : P Edytowane 8 lipca 2009 przez Mirumoto Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 8 lipca 2009 Opublikowano 8 lipca 2009 Ja tylko 32 osoby,dla mnie chaos w którym co cwńsi umieją się odnaleść Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 9 lipca 2009 Opublikowano 9 lipca 2009 A mi wczoraj przestało zliczać expa. Czas gry i wszystkie inne nabija a exp mam niby cały czas zero?! Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 9 lipca 2009 Opublikowano 9 lipca 2009 czy jak założe konto na USA lub Japonie będę mógł ściągnąc nowe mapki za free?? Cytuj
Kris Blake 40 Opublikowano 9 lipca 2009 Opublikowano 9 lipca 2009 (edytowane) czy jak założe konto na USA lub Japonie będę mógł ściągnąc nowe mapki za free?? I co jeszcze? Mapki są płatne, wszędzie. Poza tym DLC są regionalizowane, czyli do np. wersji EU gry musisz mieć wersję EU map. Edytowane 9 lipca 2009 przez Kris Blake Cytuj
tomci23 55 Opublikowano 10 lipca 2009 Opublikowano 10 lipca 2009 (edytowane) Szykuje nam się nowe dlc http://www.ps3info.pl/story-1198-Nowe-DLC-do-Killzone-2.html Bronie trochę lipne no chyba że zrobimy sobie konkurs przybijania albo spalania przeciwnika Edytowane 10 lipca 2009 przez tomci23 Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 10 lipca 2009 Opublikowano 10 lipca 2009 Co tylko utwierdza mnie w przekonaniu że jakby chcieli to mogliby o wiele więcej w tej grze zrobić. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi