Skocz do zawartości

Killzone 2

Zeratul

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

w poprzednim tygodniu ugrałem coś około 12 000 pkt i zaliczyło mnie do 1% :P

btw. czy mi sie tylko wydaje czy te nowe mapy sa typowo bot friendly ? Jeszcze nigdy nie zebralem tyle hedow od dzialek i samolocikow co dzisiaj :o, az sie grac odechciewa :|

Edytowane przez rydziu87
Opublikowano
heh na nie napisałem nigdy nie ze nie umiem, za to często słyszę oskarżenia ze to właśnie ja gram na "fragu". Nie wiem jak dokładnie działa frag i jak się nim celuje, ale jeżeli da się to porównać do myszek logitecha lub razera to na pewno strzela się dużo lepiej niż na padzie, i nikt mi nie powie ze czołowy gracz używający pada ma szanse powalczyć z kimś kto wie jak używać myszki

Znam Polaka który gra na Fragu(Dziarek) w KZ ale tylko dlatego, że nie potrafi w fps'y grać na padzie. Z tego co mówił, to jeżeli ktoś potrafi grać na padzie to nie ma sensu przerzucać się na fraga, bo urządzenie to zbyt dobre nie jest. Grałem z nim nie raz i żadnym nadludzkim celowaniem się nie wyróżnia, a urządzenie jest daleko w tyle jeżeli chodzi o dokładność porównywalną do akcesorii Logitecha.

Opublikowano (edytowane)
Szukam kogoś kumatego i z odblokowaną rangą taktyka, na ustawkę po nowe trofea, które jak chyba wiadomo są nie do zdobycia normalnie. Pisać na PM.

dlaczego nie do zdobycia :lol: ? mi weszły wszystkie w pierwszych meczach na nowych mapach* :P

*mecze oczywiście long czyli po min 20 minut na tryb / 32 graczy:

-50 fragów: bez problemu

-10/20 fragów z broni: tu oczywiście najlepiej szukać respa + obrona ładunków.

-5 wygranych trybów w jednej rundzie: to może być trudne z przypadkowymi ludźmi ale kwestia czasu/szczęścia znalezienia się we właściwej (lepszej) drużynie - ja akurat grałem z klanem więc bez problemu (jedna mapa 5-2 , druga 7-0 np. http://killzone.com/kz/tour_round_history....file_id=7371347 )

Edytowane przez TaKeShiX
Opublikowano
...

Co to znaczy "szukać respa + obrona ładunków"?

po zlikwidowani chwilowej nieśmiertelności na respawnie najłatwiej nabijać fragi kampiąc właśnie na respie - czyli szukasz czerwonego dymu i punktujesz pojawiających się ludków :P , plus czekać na osoby chcące założyć ładunek przy "odszukaj&zniszcz".

kołkownica na respie jest świetna, miotacz też ale trzeba być samemu (jak ktoś będzie kampił z tobą to jak ma np kosiarkę to on prędzej zabije niż Tobie zaliczy spalenie - jak stoisz sam to można nawet wcześniej podpalić resp a ludki pojawiające się będą się zapalać)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Druga edycja ligi killzone 2 niedługo się rozpoczyna i z tego powodu chciałbym zaprosić wszystkie Polskie klany do wzięcia w niej udziału. Gwarantowana świetna zabawa. Zapisy prowadzone na stronie www.ps3liga.pl . ZAPRASZAMY

Opublikowano (edytowane)

logo2.jpg

Klan Z3RO szuka nowych członków oraz małych klanów do fuzji. Chętnych zapraszam na forum klanu http://www.ps3team.pl/forum/index.php?board=64.0 lub na pw. Więcej informacji można znaleźć na naszej stronie http://z3roregrets.blogspot.com/ lub http://killzone.com/kz/clan.psml?kz_clan_id=104006

Naszym atutem jest miła atmosfera i zacięta walka :D

Edytowane przez Desert4PL
Opublikowano (edytowane)

Witam. Czy mógłby mi ktoś opisać rozmiar mapek z dodatków. Z podstawowych to grywam jedynie na Akademii, Kanale, Tharsis i Koryncie. Czy te nowe są zblizone rozmiarami do tych czy dużo większe jak pozostałe ?

Edytowane przez Square
Opublikowano (edytowane)

Mnie ostatnio nurtuje czy ludzie porzucą Killzone na rzecz słabego/marnego/beznadziejnego COD:MW2. Trochę późno zabrałem się za tą grę i tego teraz żałuję. Mulitplayer w KZ naprawdę nie jest zbyt wymagający i osoba taka jak ja, która nigdy nie zwracała zbytniej uwagi na tryby sieciowe w FPS, może powymiatać na serwerach. Można się świetnie bawić nie mając zbytniego doświadczenia w tego typu grach.

Resistance był pełen lagów. Nigdy nie zapomnę tych 5 sekundowych opóźnień.

Resistance 2 był udziwniony na maksa. Nawet ja, fan sci-fi i różnego typu dziwactw, nie mogłem ogarnąć świata przedstawionego w drugiej części.

No i COD4 stworzony dla specyficznej grupy ludzi. Ludzi, którzy przed domem mają rozstawione zasieki, w szafie cały arsenał broni, a na śniadanie jedząc proch strzelniczy.

Mój post można uznać za lekko wypaczony.

Edytowane przez rkBrain
Opublikowano (edytowane)

Raczej w kz2 bede gral...mamy teraz fajna bande wiesniakow z ktorymi super sie gra

do mnie mechanika coda nie trafia :P

mnie jedynie denerwuje ze wiekszosc graczy gra tdm a nie warzon.. :D

Edytowane przez Szymek_PL_
Opublikowano (edytowane)

ja zostaje przy K2(też mam fajną bandę wieśniaków z którymi super się gra :P) i choć MW2 pewnie kupię to wątpię,że spędzę przy nim tyle czasu co przy K2.CoD stawia na rozgrywkę w multi dla samotnego gracza i w tym jest kozacki.K2 stawia na zespołowość,jest super taktyczny,ma genialny tryb warzone i wsparcie klanowe-to mnie do tego tytułu przekonuje :)

I osobiście liczę,że MW2 przyniesie zmiany w samej mechanice multi bo po czasie CoD4 to była jedna wielka kamperka i zabawa w rzucanie granatów.

Edytowane przez Ficuś
Opublikowano
z checia bym pogral z Polakami wiec moze ktos wysle invite (na ps3 liscie mam zaledwie 6 osob z czego tylko jedna gra w KZ2) :)PS3id Danielskii

sam widzisz kto tu się wypowiada w temacie to śmiało pododawaj a się nie wstydź.Albo poszukaj jakiegoś polskiego klanu,których pełno i pykaj w ich gronie.