Skocz do zawartości

Resident Evil 5

Featured Replies

Opublikowano

Dodatkowe hinty ode mnie ;)

- jesli ktos sie bawi w te jajka to niech lepiej bierzez Rotten (wartosc ich to 2000) zas GOLD to tylko skromy 1000. Jest o wiele lepszy sposob na szybka kase niz zabijanie Lickerow ktorzy daja 2500 srednio x4/5. Otoz bierzemy poziom 5-3, przyda nam sie tutaj RPG oraz jakis magnum - idziemy dalej, z gory spada taki wielki "karaluch" ktory daje 5000, kawalek dalej kolejny i tez daje 5k oraz nastepny przed drzwiami do wlaczenika pradu. Wychodzimy, save, potem contiune i dalej to robimy w ciagu 1min :). Wpada srednio 10k/15 gdyz czasami sa 3 a czasami 2 karaluchy.

- najlatwiej na poziomie 1.2 na PRO zdobywac kase na figurki - za perfekcyjne przejscie (ranga S) dostaniesz 2500. Aby miec S trzeba miec celnosc powyzej 70%, zabic conajmniej 15 przeciwnikow i wyrobic sie w ciagu 12-13min. Proste ;). (do minibossa zalecana bazooka - 1 shot i martwy). Sredni czas to 4 min

- do Drive By zalecane jest coop gdyz bot szybko niszczy ciezarkowki.

- do wykonania Crowd Control zalecam etap 1.1 - w pewnym momencie przeciwnicy sa nonstop spawnuja przed koncem etapu az wypuszcza kamien ;)

Edytowane przez signap

• Odpowiedzi 53
  • Wyświetleń 8,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Z Reaperami w 5-3 też myślałem, ze bedzie fajnie, ale niestety denerwowali mnie tam Majini i zostałem przy Lickerach:P.

Gdyby nie achievementy to po jednym skonczeniu gry bym ja rzucil w kat;].

Opublikowano

Trzeba miec pewny sposob na tych zombiakow - po 1 robaku trzeba pomoc sobie samemu ew Shiva zabije ich 1 shotem z magnuma, przy drugim robaczku zalecane jest ominiecie goscia z palka i strzelenia w robaka (eksplozja go zabije przy okazji ew laska wykonczy), przy 3 podobnie. Jesli mamy malo kasy to kupujemy Rexone w sklepiku dajemy kilka Shive ale poza 2/3 jest to raczej zbedne.

RE5 to dobry przyklad gry ze sporym replayability oraz osiagnieciami - ukonczenie gry ponizej 5h, zbieranie tych znaczkow, skarby, itd itd ;). Jak narazie z botem sobie radze w singlu :)

Edytowane przez signap

Opublikowano

Calak to calak, wazne ze dla ciebie ma on spora wartosc jak ukonczenie gry na Pro czy upgrejd wszystkich broni. Z reszta osiagi w tym DLC sa proste - grajac wpadna

Swoja droga ja rowiez zrobilem calaka - w 25h. Sporo razy grywa sie te sama mapke a to te znaczki BSAA, skarby czy ranga S + przejscie na PRO ale to nie nudzi tak jak inne gry gdzie trzeba przechodzic pare razy gre.

Dajcie botu na PRO Deserta a sami tez go sobie zupgejdujcie + bazooka a Pro peka bez problemu - nawet niektore levele na tym PRO mialy lepszy czas niz na AMA :D.

Opublikowano

te jajka to się na randomie pojawiają?

Opublikowano

Tak, zepsute wg mnie najczesciej sie pojawia gdy spadamy to takiego tunelu w ksztalce +, zas na wysepce rowniez jest random (braz/gold).

Opublikowano

złote to mi zostawił kurak na dachu szopy w 1-2

ino brąz teraz mi został, btw te jajca trzeba mieć w inventory? i tak ich nie sprzedaję ale zgniłymi to lubię porzucać

Opublikowano

u mnie kurak zniósł złote jajo dopiero przy mniej więcej 10 wizycie na wysepce w 3-1. więc polecam uzbroić się w trochę cierpliwości.

natomiast zgnilce wypadały najczęściej z Lickerów. po przejściu gry zdaje się, że miałem ich 4-5.

Opublikowano

Jajkami mozna sie tez wymieniac.Ja chetnie przygarne bronze i rotten,mam gold i white chociaz te pewnie kazdy juz ma.

Opublikowano

w razie czego mam już komplet więc pożyczyć mogę

na wysepce w 3-1 to za jedną wizytą zgarnąłem 3 złote i 2 brązy - głupie te kury

a rotten to na terenie refinerii zdobyłem

brązy też często z węży "wypadają"

czysty random z tym jest

Opublikowano

niekoniecznie.

gra totalnie losowo przydziela jajka.

ja np miałem 4-5 zgnilców na koniec gry. masę białych, jedno brązowe i zero złotych.

jak na mój gust, nie widzę kompletnie żadnej reguły w wypadaniu jajek zarówno z kur, węży jak i innych oponentów.

Opublikowano

Ty no gram normalnie,ale jak widze taki random to w sumie moge sie zamienic jajkami/pozyczyc od kogos na chwile bronze i rotten.

Edytowane przez Velius

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

mam pytanie odnośnie tych jajek.

1.Mam rotten egg i przeczytałem że można wczytac chapter 3-1 i na wysepce poszukać reszty. Ale gdzie to wczytać i czy wtedy będe mógł potem kontynuować gre na chapterze 4-2?

2. tak samo jak chce zapić przeciwnika rotten egg. to na onlinecenter.pl pisze że najlepiej wczytać chapter 1-2 na easy. Czy to też nie nadpisze mi w jakiś sposób sejwa?

Opublikowano

masz opcję select chapter, tego używaj

nadpisze ci checkpoint i ekwipunek

potem możesz wybrać chapter na jakim skończyłeś

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Szukam 1 osóby do osiągnięć online w trybach druzynowych. Chętnych proszę kontaktować się na XBL. nick (przemek1d)

Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pier.ole te grę. Gre przeszedłem już 2 razy a złotego i zgniłego ani widu ani słychu. Może da mi je ktoś ?

edit. złote znalazłem

edit2. zepsute też w ost misji odwołuje pierwsze 3 słowa.

Edytowane przez skwara

Opublikowano

Nie poddawaj sie :) ja gre z siedem razy na normalu obskoczyłem i nieznalazłem ani złotego ani zbuka :) kiedy na hardzie przechodziłem to w rozdziale 5-3 wpadły mi w rece oby dwa za jednym razem A tez mi już ręce opadały od tego szukania:) cierpliwosci a znajdziesz

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Acziki za wszystkie skarby i zebranie wszystkich broni mozna robic poprzez chapter select?

Opublikowano

tak.

mało tego, możesz wszystkie posprzedawać, jak już znajdziesz. gra zachowuje w pamięci to, co już znalazłeś. jak wyprzedasz wszystkie świecidełka jednego rodzaju, to w skrzynce zostanie półprzezroczysty wizerunek danego skarbu. tak żebyś wiedział, co już masz.

Edytowane przez zimzvm

Opublikowano

Dobra ale jak na koncu bede robil emblemy, bronie i treasure, to wystarczy, ze znajde i moge zmieniac chapter, czy musze go ukonczyc?

Opublikowano

Znajdujesz, wychodzisz z chapteru i sprzedajesz. Gra po opuszczeniu rozdziału pyta, czy zapisać ekwipunek, co oczywiście trzeba zrobić, żeby zachować znaleziony przed momentem skarb.

Opublikowano

Ok czyli bronie, ktore pominalem bede mogl normalnie upgradeowac i wykorzystywac w innych chapterach?

AI Shevy to dno ;/

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Żeby odblokować ostatnia figurkę Weskera, muszę ukończyć wszystkie misje na S, na wszystkich poziomach trudności? Czy wystarczy na jednym?