Skocz do zawartości

Split/Second

TomisH

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 116
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 5 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zainteresowalem sie s/s dzisiaj po przeczytaniu zapki w PE. Obejrzalem trailery i to jest to. Jest ladnie, dynamicznie, walace sie monumentalnie budowle robia wrazenie. Paradise zawiodl swoja frreroamingowa struktura, mysle ze Split/Second bedzie kwintesencja nieskrepowanej arcade'owej zabawy.

Opublikowano

kogo zawiódł tego zawiódł. dla mnie Paradise to kwintesencja arcadowych wyścigów. jedynie Pure do tej pory dał mi podobnie dużo frajdy.

natomiast faktycznie S/S wygląda imponująco, a zajawka z PE utwierdziła mnie tylko w przekonaniu, że to będą moje jedno z głównych dań growych w wakacje. o Blur jakoś dziwnie cicho ostatnio.

trochę obawiam się o monotonię w singlu, która może pojawić się ociupinkę za szybko, jeśli wszelkie akcje będą oskryptowane, a pewnie będą... natomiast w multi będzie ubaw po pachy.

Opublikowano

Ciekawe czy te wszystkie "przeszkadzajki" za każdym razem będą rozwalały się i upadały w to samo miejsce. Osobiście życzyłbym sobie zmienną fizykę i nieskryptowaną rozwałkę.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

bo to jest jakby paradise z dopałkami tylko odejmij od tego skomplikowana i efektowną prezentacje uszkodzeń auta, tutaj widac główny nacisk na przeszkadzajki

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

na XBL, w zakładkach Inside Xbox jest fajny filmik dotyczący gry. wywiad z dev'em + sporo gry, głównie prezentacja zniszczeń. wszystko wygląda kozacko. jedyne co już mnie zirytowało, to fakt że zaimplementowali progresywny poziom trudności, taki sam jak w Pure. im lepiej nam idzie tym przeciwnicy są lepsi a gra trudniejsza itd. w Pure do tego stopnia mnie to wnerwiało że olałem tą grę w połowie kariery. osiągnąłem swój max poziom a gra go jeszcze podwyższała i game over. mam nadzieję że nie będzie identycznie jak we w/w grze, w końcu to ma być fun z gry a nie stres że AI coraz lepsze.

btw multi na 8 graczy i split screen na dwóch.

Opublikowano

w Pure cały wic polegał na poznaniu tras i korzystaniu na potęgę ze skrótów.

dzięki temu gra naprawdę nie jest trudna i większość wyścigów przy dobrej znajomości skrótów pękała za 1-2 razem.

daj grze drugą szansę, bo warto. dla mnie to obok PGR4 i Burnout Paradise wyznacznik dla arcadowych wyścigów.

Opublikowano (edytowane)

nie mam zamiaru :) po to są arcadówki żeby włączyć grę i cieszyć się akcją a nie stresować że jest coraz trudniej. co to za fun kiedy dochodzisz do momentu że jedyną opcją jest wykuwanie trasy na pamięć i milimetrowe zabawy z triggerami żeby w ogóle coś ugrać. gdybym chciał tego to powinienem mieć opcję zmiany trudności w ustawieniach. nie chcę by gra za mnie decydowała i narzucała mi na jakim poziomie mam grać. mam tylko nadzieję że złagodzili/zmodyfikowali ten ficzer bo jeżeli będzie tak samo 'ujowo jak w Pure to idę do konkurencji - Blur. pozostaje czekać do coraz bliższej premiery.

@ zim - pewnie nie zrobię, toć to arcadowy koszmar :) w purze najgorsze później były freestyle i reszta bo same wyścigi to jeszcze można było przeżyć.

Edytowane przez Colin84
Opublikowano

jak zrobisz calaka w Sega Rally, to nie uwierzę, że nie poradzisz sobie z Pure ; ]

życzę powodzenia, ja odpadłem w Sega Rally jeszcze zanim dotarłem do ligi Expert.

w tej grze też nie możesz zmieniać poziomu trudności oraz co gorsza ustawień w trakcie jednego rajdu, składającego się z tras o diametralnie różnych warunkach.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie przytnie. Taka przynajmniej mam nadzieje. To jest arcadeowy racer, tutaj nie moze byc mowy o jakichkolwiek dropach.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Trochę nowych informacji i okładka - źródło

Gra w UK wyląduje 21 maja. Tak jak zakładano wcześniej cel wyścigów to nic innego jak reality show. Akcja rozgrywa się w Velo City*

* pisane razem, velocity, to po ang prędkość. taka ciekawostka językowa :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

odkopie nieco temat. pojawił się nowy trailer idealnie pokazujący radosną rozpierduchę miasta która ma pomóc nam w wygraniu wyścigu. jak widać efekty są kozackie, grafika świetna a sama jazda płynna.

Gość bigdaddy
Opublikowano

roz(pipi) konkretny a grafika to samo co rozp. :D tylko martwi mnie ten ślizgający model jazdy

Opublikowano

wygląda mi na patent z burnouta - możesz przejechać normalnie a jak chcesz nabić punkty do power up'a to zasadzasz drifta i wbijasz w zakręt pięknym ślizgiem.