Skocz do zawartości

Lokale ktore polecacie.

Featured Replies

Opublikowano

Obejrzałem zdjęcia restauracji EGO o której piszesz i kojarzy mi się ona z restauracją w gdańskim Hiltonie. Mówimy na takie jedzenie "Ą, Ę" ;) (chociaż netflixowe Chief's Table jest wspaniałe) Także chyba odpuszczę restaurację Ego. Nie twierdzę, że jest niedobra, bo pewnie i pyszna, ale jeszcze nie jest to dla nas czas na tego typu sprawy.

Drogo to ponad 150 zł za kolacje, chociaż można się "szarpnąć" z okazji... Byle dobrze zjeść i miło spędzić czas. Kuchnia fusion / nowoczesna nie będzie dobrym wyborem, to wiem na pewno.

Edytowane przez Banny

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Wyświetleń 164,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Dobra post będzie dłuższy niż moje standardowe ale na końcu skrócona wersja dla niecierpliwych.   Od poniedziałku do Soboty zaliczyłem kilka lokali w Wrocławiu. Większość z mapki Lucka ale t

• Jeżeli ktoś będzie w Poznaniu i lubi steki wołowe, to nie może nie odwiedzić Evil Steakhouse. Co tam sie odjaniepawla to ja nawet nie. Mają własne sezonowane mięso (tbone, ribeye, polędwa), całkiem ni

• BOŻENA CHODŹŻE ZA 10ZŁ TO JA MAM W DOMU CAŁY DZBANEK KAWY

Opublikowano

Kolejna wizyta w  "Stole na Szwedzkiej" i kolejny odlot, nie wiem jak facet to robi ale tam wszystko smakuje inaczej,lepiej niż w innych knajpach.

Opublikowano

Teraz była jedzona Burata, kraby, steki z kangura , risotto z krewetkami i jakies sałatki . Tam niema menu  , G siada i pyta sie co chcesz , czego nie lubisz i proponuje potrawy .

Opublikowano

Umami na wrocławskim rynku. Czeska restauracja  z przewy(pipi)istymi daniami, gdzie bazą jest ciasto pierogowe ale oprócz wielu wariacji pierogowych (np. tajskie, wietnamskie) są też inne dania. Aaaa koniecznie brać przystawki są zjawiskowe.

Danie główne:

http://39f2c8c8f76b.jpg

przystawka:

7a53be181eca.jpg

ps kwaszona kapusta z sosem chilli niszczy system.

Edytowane przez balon

Opublikowano
W dniu 24.04.2018 o 13:56, Banny napisał:

Wczoraj byliśmy w Czarciej Łapie.

Nie mam zamiaru się rozpisywać, jedyne co powiem to jeśli jesteś w Lublinie to MUSISZ tam iść - pyszne desery (miałem ciastko czekoladowe, dla mnie to nowy standard, niebo w gębie), po obiedzie sytym nie miałem za bardzo ochoty na ogromny obiad, więc wszamaliśmy pizzę z lemoniadami, wszystko jak należy. 

Podobał mi się wystrój, taki akurat jak lubię.

To chyba tyle, warto było ;)

Opublikowano

Jak ktoś b3dzie kiedys przejazdem w Opolu to musi zachaczyc o "HAMBURG" jest raptem 10 min z buta od dworca. Koniecznie zamówić trzeba burgera Fatboy. Jakie to jest dobre to masakra. Jadalem burgery w Pasibusie czy w Moa ale to jaka wołowinę i dodatki w nim przygotowali to nie mam pytań. Juz dawno nie jadłem.nic lepszego.

Opublikowano

Robie sobie mały trip pod koniec maja, wpadam do Katowic, Krakowa, Wrocławia i Poznania.

Czekam na propozycje lokali, bo jedyne co mam na liście to Moa burger w Krakowie.

Opublikowano

Kura warzyw i yetztu w Poznaniu obowiązkowo, fat bob burger uchodzi za najlepsza burgerownie w kraju, warto zachaczyc wszystkie lokale są w centrum :-)

Opublikowano
12 godzin temu, Shen napisał:

Robie sobie mały trip pod koniec maja, wpadam do Katowic, Krakowa, Wrocławia i Poznania.

Czekam na propozycje lokali, bo jedyne co mam na liście to Moa burger w Krakowie.

Wrocław

-Stoł na Szwedzkiej

-Manufaktura Smaku

-Motto Menu

-Plastrami

Opublikowano
W dniu 5.05.2018 o 21:26, Shen napisał:

- Mad Mick;

- Pizza z Pieca (ewentualnie Len Arte);

- Żurownia;

- Shrimp House;

- Bułkęs;

- jak lubisz sushi, to Sakura;

- 3 Siostry Bajgiel i Kawa;

- Kartofelnik. 

Wszystkie te lokale są w ścisłym centrum i z buta dojdziesz wszędzie.

Opublikowano
W dniu 28.04.2018 o 09:33, balon napisał:

kwaszona kapusta z sosem chilli niszczy system.

masz na myśli kimchi?

Opublikowano

Tiaaa wypadła mi ta nazwa, a nie chciało mi się googlować.  Lubisz też?

Opublikowano

Jeszcze jak!

Opublikowano

Dzień dobry prośba do wszystkich wrocławian przeglądających temat. Będę kilka dni we wro pod koniec maja i codziennie będę jadł na mieście każdy posiłek potrzebuje jakieś fajne lokale. Co polecacie. Lubię każdy rodzaj jedzonka byle było dobre. Czy to kuchnia indyjska/japońska poprzez polską a na włoskiej kończąc.

Edytowane przez blantman

Opublikowano

Z tych mniej "znanych" polecam właśnie Umami na rynku. Krótki opis kilka postów wyżej. Reszta to tu jest ładnie wypisana.

Opublikowano

Pasibus, bo to wrocławski, burgerowy klasyk.

Piec na szewskiej, bo to najlepsza, włoska pizza w mieście (pizza pany też spoko, vaffa napoli też fajne)

mango mama jest bardzo spoko

plastrami jak najbardziej do polecenia

głodne wilki na tęczowej- polecam, przy okazji można podejść na dworzec świebodzki

polish lody  albo krasnolód 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 7.05.2018 o 20:31, Blaise napisał:

Pasibus, bo to wrocławski, burgerowy klasyk.

Szkoda, że ziomeczki z Pasibusa zamiast utrzymać fajną jakość sprzed kilku lat (pamiętam jak mieli tylko trucka, który stoi naprzeciwko Arkad) zdecydowali się na pójście w ilość i naotwieranie bazyliona lokali, z których każdy ma inny poziom :( no ale nie da się ukryć, że to wrocławski klasyk - warty spróbowania jak akurat trafisz dobrze

Opublikowano

Chciałem na razie nieoficjalnie podziękować @Lucek za mape i @balonza umami. Od poniedziałku jadę z mapa lucka. Juz 7 lokali obskoczylismy z listy w tym umami i jestem zachwycony. Jak wroce w weekend zrobię moją małą liste z podsumowaniem. Jestem w kulinarnym niebie. Dziękuję 

Opublikowano

Super. Na zdrowie. Czekam z zainteresowaniem na twoją listę.