MYSZa7 8 917 Opublikowano 6 czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2019 (edytowane) Jak ktoś z Wrocławia albo zamierza odwiedzić to polecam restaurację Soczewka, w samym środku rynku. Burgery miód malina z za(pipi)iście zrobionym mięsem, a sos majonezowy to poezja. Edytowane 6 czerwca 2019 przez MYSZa7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 13 czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2019 Jakieś dobre jedzenie w okolicach Politechniki Łódzkiej polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bjały 2 951 Opublikowano 13 czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2019 W dniu 5.06.2019 o 09:36, krupek napisał: A ja polecam gdzieś obczaić twór zwany jako Beyond Burger, cenowo trochę słabo wypada, składem też, no ale jednak ciekawy i warto sprawdzić. Sporo szumu wokół niego i dużo znanych ludzi, albo przedsiębiorców inwestuje w jego rozwój. Ja również polecam. W Gdańsku np można dostać go w House of Seitan. I z całego serduszka polecam odwiedzić to miejsce. Lokal znajduje się na ulicy Wajdeloty, max 10 min od dworca w Gdańsku Wrzeszczu. Ja tam jadłem właśnie wyżej wspomnianego burgera i nie tylko było to najlepsze wege żarcie jakie jadłem ever ale jeden z najlepszych posiłków w ogóle! Menu się czasem zmienia ale zawsze mają coś dobrego, teraz np jest sezon na chłodnik i pierogi. Kiedyś brałem udział w konkursie na fb zorganizowanym przez nich i wygrałem 1kg seitana i też był kozak. Odwiedźcie chociaż profil dziewczyn na fejsie bo to kopalnia memów, sucharów i w ogóle fanpage bijący pozytywną energią. przykładowe jedzonko: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 13 czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2019 Też właśnie jadłem go w House of Seitan. Lokal jest tak oblegany, że zazwyczaj zamykają ze 2-3h szybciej, bo wszystko wyprzedają. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 611 Opublikowano 13 czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2019 Meksykanska restauracja w Krakowie, ale taka fajna jak np Pancho we wroclawiu. Drinki, margarita i fajna smaczna karta. Bardziej zalezy mi na kilku fajnych malych daniach niz wielkim buritto Ktos cos? Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 13 czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2019 Ja chyba moge polecic, bo moja żona jest większa fanką i ciągle wspomina, czekaj, 2 minuty Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 611 Opublikowano 13 czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 13 czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2019 Taco Mexicano mi też bardzo smakowało, ale dla mnie prawie wszystkie meksykany smakują tak samo, i dodatkowo nie lubie się pie,rdolic z tymi fahitasami na goracych patelniach Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 611 Opublikowano 13 czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2019 Noo, fajnie wyglada. Ja wlasnie wole, jakies naczosy, tacosy i taki mix rozny i mi styka https://www.manzanarestaurant.com/ to jeszcze mam na radarze. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 13 czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2019 No własnie jej bardzo smakowały tacosy w mixie. A tej drugiej nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 18 czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 18 czerwca 2019 Ehh od kilku dni cały czas mam ochotę na takie zimniutkie, podane w szklance z lodem, wspaniałe i jedyne w swoim rodzaju Cherry Coke. Bardzo żałuję, że już tego nie ma. Niepowtarzalny smak i aromat. Lubię Pepsi Max wiśniową, ale to jednak nie jest to. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bjały 2 951 Opublikowano 19 czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2019 Przeca jest coca cola wiśniowa prawilnie słodzona cukrem Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 20 czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 czerwca 2019 Ee to już nie to samo, tamta miała jakby bogatszy smak. Ee nie w tym temacie napisałem swoje żale. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 8 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2019 wybieram się do Gdańska jest jakiś lokal, który absolutnie trzeba odwiedzić będąc tam? Flądrę ze starego oleju zjem gdzieś przy plaży, więc rybek nie polecajcie. Chyba największą ochotę miałbym na zaje,bistą pizze. Może jakiś burger, chinol, lody? Przez Sopot i Gdynię też się przewinę to i tam pewnie jedzone będzie. @krupek też możesz coś polecić Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 8 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2019 Musiałbyś przewertować temat, albo mnie wyszukać, bo już polecałem, co polecam z każdej kuchni. Jak zaje.bista pizza to ostatnio był ranking: https://kulinaria.trojmiasto.pl/Ranking-Najlepsze-pizzerie-w-Trojmiescie-n135739.html Zgadzam się, że Francesco w Gdyni bardzo dobra. W Gdyni jeszcze Gdynianka i Ogniem i Piecem. Polecam też lokal Pobite Gary w Gdańsku, tam mi pizza bardzo smakuje, taka amerykańska bardziej, do tego mnóstwo innych potraw. Generalnie, mają każdą kuchnię praktycznie, a wszystkie jest bardzo dobre i od serca. Dobre azjatyckie żarcie to Kuchnia Wietnamska przy Al. Zwycięstwa w Sopocie, lokal ubogi i ciasny, mało zachęca, ale jedzenie chyba najbardziej zbliżone do prawdziwej azjatyckiej kuchni, jaką miałem okazję jeść w Azji. Burger to mnie tam prawie wszędzie smakuje, Burger Stacja, Surf Burger, dla mnie jeden ch.uj. Tak z ciekawych rzeczy to niedawno otworzyli Food Hall w galerii Metropolia i galerii Batory w Gdyni. Masz mnóstwo żarcia w jednym miejscu, sam nie byłem jeszcze, ale znajomi chwalili. Jak wege to polecam Fallę w Gdańsku i w Gdyni, mają teraz w menu deskę BBQ i to jest niesamowite, obczaj sobie u nich na FB Lody to sam nie wiem, mało jadam ostatnio. W Sopocie masz dobre naturalne przy tunelu pod Monciakiem, tak to nie kojarzę. Na Trójmiasto.pl też był ranking, chyba w zeszłym roku. No i Meso Ramen polecam na Przymorzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 9 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2019 https://www.google.com/search?q=magda+gessler+gdańsk&rlz=1C1GCEU_enPL820PL820&oq=magda+gessler+gdańsk&aqs=chrome..69i57j0l5.3767j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 351 Opublikowano 9 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2019 Jakieś godne polecenia, nie rujnujące portfela miejsca na śniadanie w centrum Lublina? Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 784 Opublikowano 9 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2019 20 minut temu, Rudiok napisał: Jakieś godne polecenia, nie rujnujące portfela miejsca na śniadanie w centrum Lublina? ParZona, 2 PI ER, Ostro Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 11 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2019 Gdańsk Pierogarnia Mandu. Warto było poczekać te 10 min na stolik(podobno i tak mało, a był środek tyg.) Pierogi rewelacyjne i przystępne cenowo, porcje zadowalające. Na zdjęciu pierogi z jagodami oraz szpinak z fetą. Gdańsk Pizza Napoli. To dopiero sztos. Opalana drewnem. Nawet przez myśl mi nie przeszło żeby ją zalać sosem czosnkowym czy zostawić brzegi. Najlepsza pizza jaką jadłem. Również nie drogo. Ta na zdjęciu chyba 26 zł, a były i tańsze w tym rozmiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 11 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2019 Tak blisko dziś musieliśmy siebie być Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 11 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2019 pierogi wczoraj, pizza dziś. kręciłeś się w okolicy? ku.rwa jakie dziury w tym Gdańsku. Ciężki jest do jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 11 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2019 Aa bo Ty pewnie w Mandu byłes na Starówce, myślałem, ze w Oliwie. Mieszkam i pracuję niedaleko Oliwy, stąd moja nadzieja. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 11 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2019 (edytowane) tak, na starówce. Jadłem też halibuta przy plaży w jakimś Jelitkowie, drogo w ch.uj. Uciekłem do Stegny, gdzie jeździłem całe dzieciństwo, a tam nic nie taniej. Drogie te nasze polskie morze. Edytowane 11 lipca 2019 przez D.B. Cooper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 12 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2019 No Jelitkowo to akurat słaba miejscówka gastronomiczna, drogo i raczej nic ciekawego nie ma. Ja za to w Mandu nigdy nie byłem, a dużo znajomych chwaliło. Jedna tam pracowała, mają ogromny przemiał klientów. Opowiadała, że zdarzał się, że ludzie spi.erdalali bez płacenia, albo próbowali i im się nie udawało, taki ruch i gwar tam potrafi być. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 23 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 lipca 2019 Jestem w Polsce B u laski. Jutro jedziemy do Zamościa, coś oszamać. Coś polecacie? Ostatnio forumowicze polecili mi na starówie ten lokal z kuchnia ormiańską. A coś innego? Dobre ale wolałbym coś innego popróbować. @Rudiok Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi