Opublikowano 29 września 20195 l Ostatnio otworzyła się konkurencja Szamanowi, jadłem i co prawda mięcho spoko, sposób podania też, ale mało jakoś i buły lepsze w szamanie. Szaman dalej the best, ale możesz obczaić, koło starówki, taki placyk https://www.google.com/maps/uv?hl=pl&pb=!1s0x4705f5e0b3ae7b0d%3A0xd112794d8f7f6dd2!2m22!2m2!1i80!2i80!3m1!2i20!16m16!1b1!2m2!1m1!1e1!2m2!1m1!1e3!2m2!1m1!1e5!2m2!1m1!1e4!2m2!1m1!1e6!3m1!7e115!4shttps%3A%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipPPoF8Q8QIxO04GN6Dad_2px2TCh_s0qdHnPE28%3Dw86-h87-n-k-no!5sburger głogów - Szukaj w Google!15sCAQ&imagekey=!1e10!2sAF1QipPPoF8Q8QIxO04GN6Dad_2px2TCh_s0qdHnPE28 Burgerownia Głogów.
Opublikowano 6 października 20195 l Dobry Rok w Częstochowie , top 3 knajp w jakich byłem . Owoce morze , tatar wszystko prima sort , na minus tylko lekkie nadęcie w lokalu i księża ...
Opublikowano 11 października 20195 l Poproszę o polecenie jakiegoś dobrego jedzenia we Wrocławiu, ale w grę wchodzi tylko dowóz (jesteśmy z bombelkiem, więc do lokalu nie pójdziemy). Chetnie spróbujemy: 1. Pizza 2. Sushi 3. Tajska 4. Jakaś Amerykanska/tex-mex 5. Coś ciekawego
Opublikowano 12 października 20195 l Niechodzenie do knajp z bombelkiem? Szanuje. Niestety na dowoz nic nie polece, ale moze napisz do pinga bo on ma chyba platinum card w pyszne.pl wiec pewnie bedzie cos wiedzial.
Opublikowano 12 października 20195 l 47 minut temu, second napisał: @ping podzielisz się swoją gastrowiedzą? 1. Pizza // bezkonkurencyjnie wygrywa od ponad roku Pizza Time - mają teraz dwa lokale, które dowożą. Zayebiste kompozycje, np. pizza z pulled porkiem, ogórkami kiszonymi i orzechami. Albo taka z jajkiem, szczypiorkiem i bekonem... No chłopaki niszczą system i mają najlepszy towar jeśli chodzi o pizzę american style. 2. Sushi // próbowalem chyba wszystkich susharni w dowozie na terenie Wrocka i zamawiam wyłącznie w Hoshi Sushi. Nic nie przebije sushi w Japonii, ale Hoshi robi dobrą robotę. 3. Tajska // tutaj nic na dowóz nie kojarzę. 4. Jakaś Amerykanska/tex-mex // Panczo swego czasu bym polecił bez wahania, mieli najlepsze buritto jakie jadłem w mieście, ale jak ostatnio wyskoczyłem do lokalu (mają też dowóz), to niestety farsz był srogo przesolony. Może jednorazowa wpadka, więc siłą rzeczy polecam. 5. Coś ciekawego
Opublikowano 12 października 20195 l Dobrze wygląda co? Tak też smakuje. Kura Warzyw Warszawa Mokotów. Absolutny TOP. Do tej pory najlepszym kebabem jaki jadłem był warszawski efes, teraz chyba zrównam te dwa lokale choć kebaby w nich są zupełnie inne. Efes to typowo turecki kebab ze świetną baraniną, małą ilością warzyw, dobrym ostrym sosem i lawaszem. Tutaj dzieje się więcej, po jednej stronie bułki pasta czosnkowa, po drugiej pasta z habanero. Obie bardzo intensywne zwłaszcza czosnkowa. Do teraz czuję posmak czosnku. W środku jest jeszcze sos chyba jakiś śmietanowo-ziołowy. Dobra baranina, świerze warzywa i zaje.bista chrupiąca bułka. Jak brać to w bułce bo na talerzu szału nie robi i o dychę droższy. Cena 19 zł polecam w ch.uj. Przy najbliższej okazji uderzam znowu, mają jeszcze inne bułki lub np smażone warzywa do wyboru.
Opublikowano 12 października 20195 l Nie lepiej brać zawijańca? Sucha buła < zawijaniec Ja odkąd przekonałem się do zawijańca, nie biorę już nigdy suchej buły. A j wygodniej sie je.
Opublikowano 12 października 20195 l nie jest to sucha buła bo widzisz, każdy kawałek jest wysmarowany pastą. W dodatku bułka jest ciepła i chrupiąca. Nawet przez chwilę nie ma się wrażenie, że je się suchą bułę. Zawijańca można zjeść następnym razem a jak. Chociaż jak jest dobra bułka to wolę w bułce. No i tutaj specjalnością są kebaby w bułce, więc taki wziąłem na pierwszy raz.
Opublikowano 12 października 20195 l W Warszawie odnośnie kuchni indyjskiej i tajskiej co polecacie? Poza Bombaj Masala jeśli chodzi o pierwsze i Thaisty jeśli chodzi o drugie?
Opublikowano 12 października 20195 l z indyjskich Basmati na Targówku kiedyś tu polecałem. Wcale nie gorzej niż w Bombaj Masala, mniejszy lokal bardziej kameralnie. Na jakieś dobre tajskie czaje się od dłuższego czasu, trzeba zapisać te Thaisty bo wygląda dobrze.
Opublikowano 13 października 20195 l Indyjska - RASOI obok złotych, może nie jest jakaś mega wielka albo zrobiona jak Bombaj Masala, ale skoro stołują się tam "warszawcy Hindusi", to coś jest na rzeczy. Tajska - Thai me Up na Foksal
Opublikowano 14 października 20195 l W dniu 13.10.2019 o 00:22, MaZZeo napisał: W Warszawie odnośnie kuchni indyjskiej i tajskiej co polecacie? Poza Bombaj Masala jeśli chodzi o pierwsze i Thaisty jeśli chodzi o drugie? Jak tajska to Thaisty zdecydowanie albo Wi-Taj na plac Konstytucji
Opublikowano 17 października 20195 l Jakaś dobra ryba, ewentualnie dobra azjatycka w Katowicach - ktoś coś poleci?
Opublikowano 17 października 20195 l https://www.facebook.com/SmazalniaRybKatowice/ https://www.facebook.com/LittleHanoiAndMore/
Opublikowano 17 października 20195 l 2 godziny temu, Rozi napisał: https://www.facebook.com/SmazalniaRybKatowice/ https://www.facebook.com/LittleHanoiAndMore/ Ta smażalnia to SZTOS. Rybki idealnie wysmażone, soczyste i duży wybór, w tym egzotycznych. A jako dodatek wyborne smażone na patelni ziemniaki z koperkiem Dziękuję za polecenie, 10/10
Opublikowano 7 listopada 20195 l troche glupio pytac, ale co tam. Znata jakis dobry lokal gdzie sa dania z kuchni polskiej (na wysokim poziomie) na terenie obecnego wojewodztwa dolnoslaskiego? Interesuje mnie wszystko poza Wroclawiem i JG.
Opublikowano 10 listopada 20195 l Bella Napoli Warszawa. Jadłem na targówku, ale maja kilka lokali w Warszawie. Duży lokal, od groma ludzi a dania podane bardzo szybko. Ceny przystępne, taka pizza 27 zł, a smakowo petarda. Do rachunku doliczają serwis, więc nie szaleć z napiwkami. Ja wporę się skapnąłem i zdążyłem dychę wyciągnąć
Opublikowano 10 listopada 20195 l No faktycznie widac pospiech na tej pizzy. Doliczanie serwisu w barze z plackami z maki xDDD No ale warszafka wiec poziom odklejenia nie dziwi.
Opublikowano 10 listopada 20195 l Doliczanie serwisu rzeczywiście słabe, ale tego z pośpiechem to nie rozumiem.
Opublikowano 10 listopada 20195 l Nawrzucana ta szynka na placek jakos bez ladu i skladu. Jakby ktos sie spieszyl.