Skocz do zawartości

Lokale ktore polecacie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Banny napisał:

I może przy okazji kawa + słodkie?

Cała ulica Wajdeloty we Wrzeszczu (Gdańsk) oferuje lokal obok lokalu gdzie można wpaść na pyszną kawę i wegańskie ciasta (wyśmienite, naprawdę). Dosłownie minuta drogi od stacji Gdańsk Wrzeszcz. Jeśli chodzi o centrum Gdańska na Piwnej masz Pikawę, nie wiem jak z ciastami, ale kawa jest przepyszna i dość tania.

Przy okazji masz przepiękny widok na kościół Mariacki. :) 

Edytowane przez Paolo de Vesir
  • Plusik 1
Opublikowano
12 minut temu, D.B. Cooper napisał:

pierogarnia Mandu w Gdańsku. Trzeba było poczekać 10 min na wolny stolik, ale było warto. 

Z Torunia Pierogarni mam dosyć na 5 lat :) ale dzięki ; ) jeden kolega też mi polecał to, również wspominał o kolejkach.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja dzis stalem 10 minut i myślałem, że to długo xd

Jezu, pączki od Dekera to jest straszne złoto. Dobrze, że codziennie ich nie sprzedaje, bo bym za często tam bywał.

Opublikowano

Widze, ze tylko pomorze i oczywiscie warszawka. Ale jednak sieciowa ;/ Nie jadlem ,ale chyba juz szybciej wybralbym paczka z tych paczkarni co przez szybe widzisz jak panie wyrabiaja ciasto i smaza. Troche ich we wro sie narobilo.

Opublikowano (edytowane)

Ten, w którym bylem, to nie jest ta sieciówa, to jego jedyny autorski lokal. Pączki co roku robi sam. Dziś nie zdążyłem kupić z czekoladą, spóźniłem się o jakieś 3 osoby. Wziąłem z malinami i w środku pączka była konfitura z przetartych malin, czuć było ich kawałki.

Na co dzień nie kupi tam się ciasta taniej niż kilkanaście złotych, drożdżówki kosztują 7-8 zł xd No, ale w każdym ciastku czuć, że to prawdziwy wyrób z solidnych składników. 

2 minuty temu, krupek napisał:

Edytowane przez krupek
  • Plusik 1
Opublikowano

We wro jest taka cukiernio-kawiarnia gigi cafe. Miesci sie w peryferyjnej galeryjce, w ogole malo reprezentacyjne miejsce ale drozdzowki kosztuja tam dokladnie tyle samo 7-9zl. Kobitki pieka to na miejscu, widzisz stanowisko, piece itd. Jakosc no nieporownywalnie lepsza, nadzienia tyle ze ja czasami mialem az dosc bo za duzo w stosunku do ciasta. I co smieszniejsze ludzie kupuja tam na torby. Bogole yebani.

Opublikowano

Dobry stosunek ceny do jakości ma Pellowski. Nie wiem, czy tyljo na północy ma lokale, czy gdzie indziej też. Kupuję tam pieczywo, drożdżówki i sobie chwalę. Dziś kupilem dobrego pączka z adwokatem.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Opierniczyłem najlepsze pastrami w Katowicach i najlepsze w moim życiu, Cześć Brat Gastropub przy Staromiejskiej, moja dziewczyna miała reubenika, a ja wziąłem meksykańskiego, klasyczny był lepszy, mięso to jest wyższy poziom kulinarny, aż nie mogłem się nawąchać tego pięknego zapachu:

D7MZCtk.jpg

CkSuKSY.jpg

Opublikowano

We wro bylo pastrami i zdechlo. A mieli lokal przy rynku. Raz jadlem ale juz nie pamietam co takiego bylo w tym wyjatkowego. Mienso? Chetnie bym sobie odswiezyl ale ni ma gdzie.

Opublikowano
Godzinę temu, Rozi napisał:

Opierniczyłem najlepsze pastrami w Katowicach i najlepsze w moim życiu, Cześć Brat Gastropub przy Staromiejskiej, moja dziewczyna miała reubenika, a ja wziąłem meksykańskiego, klasyczny był lepszy, mięso to jest wyższy poziom kulinarny, aż nie mogłem się nawąchać tego pięknego zapachu:

D7MZCtk.jpg

CkSuKSY.jpg

Fajne, ale jakoś biednie wygląda. 

W Rzeszowie była knajpa z samym pastrami, ale ledwo rok pociągnęli.

W Krk w Meat&Go jest też bardzo dobra wołowinka w takiej formie. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Robię małego tripa w kierunku Trójmiasta. 

Czy w Toruniu jest coś wartego uwagi pod kątem knajp? 

Jakieś godne polecenia rybiarnie w Trójmieście i na północnym wybrzeżu? 

Opublikowano

Tez jadę w te rejony. Ogolnie trip na linii Trójmiasto, Władysławowo, Hel.

Przyłączam się z pytaniem pod względem must-have żywieniowych :)

Może być coś z sushi lub stejków lub pizza ta grubego typu, deep dish. 

Opublikowano

Rok temu byłem na Helu w restauracji Maszoperia, taka typowa, niska (na wejściu zaje.bałem banią w belkę) klimatyczna chata rybacka, spory wybór ciekawych dań z ryb i owoców morza, pozytywnie wspominam.

• Plusik 2