Opublikowano 26 lipca 20204 l Podobno Efes robi. Jadlem w tym na Niepodleglosci ale szczerze mowiac szalu wielkiego nie bylo.
Opublikowano 26 lipca 20204 l Kurę nawet recenzowałem W dniu 12.10.2019 o 21:40, D.B. Cooper napisał: Dobrze wygląda co? Tak też smakuje. Kura Warzyw Warszawa Mokotów. Absolutny TOP. Do tej pory najlepszym kebabem jaki jadłem był warszawski efes, teraz chyba zrównam te dwa lokale choć kebaby w nich są zupełnie inne. Efes to typowo turecki kebab ze świetną baraniną, małą ilością warzyw, dobrym ostrym sosem i lawaszem. Tutaj dzieje się więcej, po jednej stronie bułki pasta czosnkowa, po drugiej pasta z habanero. Obie bardzo intensywne zwłaszcza czosnkowa. Do teraz czuję posmak czosnku. W środku jest jeszcze sos chyba jakiś śmietanowo-ziołowy. Dobra baranina, świerze warzywa i zaje.bista chrupiąca bułka. Jak brać to w bułce bo na talerzu szału nie robi i o dychę droższy. Cena 19 zł polecam w ch.uj. Przy najbliższej okazji uderzam znowu, mają jeszcze inne bułki lub np smażone warzywa do wyboru. 8 godzin temu, Mejm napisał: Podobno Efes robi. Jadlem w tym na Niepodleglosci ale szczerze mowiac szalu wielkiego nie bylo. Bo trzeba na francuskiej jeść. Podobno lepszy, choć składniki zapewne te same. Edytowane 27 lipca 20204 l przez D.B. Cooper
Opublikowano 27 lipca 20204 l W dniu 17.07.2020 o 19:18, Mejm napisał: A jak w Barnie z dostepnoscia miejsca? Nadal zayebane czy juz po szajbie burgerowej i odplywie studencikow z powodu wakacji + covid jest normalniej? Nie było problemu o 13 z miejscem. Wyborny zestaw, napasione składników, do tego pyszne frytki, sosy i coleslaw. Ojezu 28 zl a nazarty pod korek. Kimchi juz nie próbowałem szukać bo się nie dotoczę xD
Opublikowano 27 lipca 20204 l Jadłem tego efesa na francuskiej, ale według mnie taki sobie. W wawce chyba najbardziej smakują mi sapko i amrit. @_Red_ Nie dość, że dobre jakościowo mięsko i składniki, to się jeszcze najesz. W maku za 28zł to wciąż by było mało Edytowane 27 lipca 20204 l przez 20inchDT
Opublikowano 28 lipca 20204 l Pany, gdzie się teraz w Krk chodzi na dobre mięso? Kebs/pastrami/buksik? @_Red_?
Opublikowano 28 lipca 20204 l Moje preferencje to: kebs - Efes (Basztowa) pastrami - Mr Broda (Krakowska), mocno jeszcze sie reklamuje Pastrami Deli, ale kiedyś mnie nie zachwyciło buksik - dla mnie wciąż Moa na topie, ale opinie tu mogą być różne Miencho z krowy to jeszcze Moo Moo Steak lub Ed Red. Edytowane 28 lipca 20204 l przez _Red_
Opublikowano 29 lipca 20204 l W dniu 28.07.2020 o 09:08, _Red_ napisał: Moje preferencje to: kebs - Efes (Basztowa) pastrami - Mr Broda (Krakowska), mocno jeszcze sie reklamuje Pastrami Deli, ale kiedyś mnie nie zachwyciło buksik - dla mnie wciąż Moa na topie, ale opinie tu mogą być różne Miencho z krowy to jeszcze Moo Moo Steak lub Ed Red. Mr Broda oyebany ze smakiem, takowoż Kebab pod 13, bo w okolicy był więc można było popróbować ekipą - dobra szamka. Czasu starczyło jedynie jeszcze na krótką wizytę w Vietnamie i ich genialne pho - polecam
Opublikowano 30 września 20204 l u mnie na wsi otwarto nową knajpkę z ramenem: https://www.ramengers.pl#menu-dania-glowne nigdy tego nie jadłem, w składzie widzę jakieś nieznane mi rzeczy: chashu, naruto, takua... Pewnie na weekend spróbuję. Są tu jacyś spece od ramenu? Wygląda to dobrze?
Opublikowano 30 września 20204 l 6 minut temu, grzybiarz napisał: nigdy tego nie jadłem, w składzie widzę jakieś nieznane mi rzeczy: chashu, naruto, takua... W dobrym Ramenie często pływa coś dziwnego, albo o dziwnej nazwie, ale zazwyczaj zaskakuje pozytywnie smakiem. Ramen, niby kuchnia azjatycka, ale to taka bogata zupa, a zupy w naszej kuchni są bardzo powszechne. Mój ojciec np nie lubi żadnych wynalazków kulinarnych, tym bardziej kuchni azjatyckiej, a jak go zabrałem na ramen to był zachwycony.
Opublikowano 30 września 20204 l w ramenie cała magia polega na tym żeby otrzymać smak umami. My probowaliśmy ostatnio zrobić z tych wszystkich egzotycznych rzeczy, a na koniec wyszedł nam rosół Edytowane 30 września 20204 l przez oFi
Opublikowano 30 września 20204 l 41 minut temu, grzybiarz napisał: Są tu jacyś spece od ramenu? Na pewno nie Krupek. W dniu 8.06.2019 o 14:11, areka napisał: Ty już mi kur.wa poleciłeś knajpę z ramenem gdzieś tam na przymorzu. Żenada. Nie miało to nic wspólnego z ramenem. Jakaś chu.jnia. To już ja lepszy wywar ze skrzydełek z tesco robię dodając oleju sezamowego. Także uważajcie na krupka. Ch.uja się zna. Numizmat jeden. Edytowane 30 września 20204 l przez Rozi
Opublikowano 30 września 20204 l No poszedł chłop i mu nie smakowało, co ja poradzę. Szumu narobił jakby był ekspertem gastronomii. a knajpa bardzo polecana, w internetach i przewodnikach: https://kulinaria.trojmiasto.pl/Jemy-na-miescie-Meso-Ramen-prawdopodobnie-najlepszy-ramen-w-miescie-n134625.html https://pl.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g274725-d14768635-Reviews-Meso_Ramen-Gdansk_Pomerania_Province_Northern_Poland.html https://dusiowakuchnia.pl/meso-ramen-gdansk-najlepszy-ramen-w/ Na googlach ponad 850 opinii i ocena 4,6. Także można się rozejść.
Opublikowano 30 września 20204 l typowy krupek, wydaje mu sie ze zna sie na wszystkim a zwykły z niego internetowy teoretyk
Opublikowano 30 września 20204 l Typowy szejdj, 3/4 forum by mu nas.rało do ryja, a ten się na zmianę rzuca i biega za Kanabisem, albo Grzybiarzem.
Opublikowano 30 września 20204 l Dobra kur,ła, jeśli Krupek mówi o ramenie na Obrońców to było naprawdę konkretnie swojego czasu i chyba najlepszy ramen w Gdańsku (w Trójmieście ogólnie byłby to Umi w Starowiejskiej w Gdyni). Swoją drogą ostatnio byłem w Łodzi na Ato Ramen i powiem tyle: klasa wyżej od każdego innego jaki jadłem w Trójmieście, wy(pipi)any po całości. W ogóle łódzka gastronomia w okolicach Offu bardzo na plus. Nóż też zrobił na mnie wrażenie przepysznymi żeberkami wieprzowymi Warto było, bo i miasto niebrzydkie.
Opublikowano 30 września 20204 l 4 godziny temu, Paolo de Vesir napisał: bo i miasto niebrzydkie Na pewno byłeś w Łodzi?
Opublikowano 30 września 20204 l Teraz, Rozi napisał: Na pewno byłeś w Łodzi? Tak, miasto kontrastu: są miejsca gdzie zdaje się, że wczoraj skończyła się wojna, a tam gdzie jest pięknie to zachwyca rozmachem. Architektonicznie całkowicie inna od Gdańska, więc często miałem efekt "wow!". Jako turysta byłem zachwycony, ale ceny mieszkań pokazują, że jednak to fasada, a w Łodzi mało kto chce mieszkać. ew. słaby jest rynek pracy
Opublikowano 30 września 20204 l W sumie jak Kato. Tylko tutaj pracy od wuja. No i centrum wygląda miazgatronowo.
Opublikowano 30 września 20204 l @grzybiarz jak smakowało , znaczy że dobry. Będe w okolicy to obadam i dam znać .
Opublikowano 10 października 20204 l Mi nie smakowało @Wojtas1986 Na stronie tak: a ja miałem takie: brakuje zielonego wodorosta, ale to chyba ozdoba, więc ok, mięso mi nie podeszło - na ich focie takie przypieczone, a ja miałem wrażenie że to taka karkówka, jak kiedyś mama piekła na kanapki, tyle że w zupie (+ mama robiła doprawioną), tu jakieś takie jałowe, bym powiedział mdłe - za świeże chyba nie było no i patrzcie na jajko - u mnie to wyglądało jak zbuk. Zjadłem i cały dzień czułem się "objedzony". Kobita wzięła jakiegoś kotleta, do tego napoje i prawie 9 dyszek wyszło. Za 90 zł to bym miał 4 burgery, albo 3 pizze. @Rudiok dawno nie byłeś co myślisz jako specjalista od jedzenia?
Opublikowano 10 października 20204 l Bezkitu gdybys nie napiasl, ze miales jajko to bym pisal posta, ze brakuje chyba jeszcze czegos oprocz wodorosta.
Opublikowano 10 października 20204 l Jajo po prostu zmieniło barwę od bulionu, na ich fotce nie jest zanurzone, ale to sparciałe i blade mięso wygląda marnie.