MaZZeo 14 193 Opublikowano 26 lipca 2020 Opublikowano 26 lipca 2020 gdzie jakiś dobry kebs w Warszawie? Cytuj
Mejm 15 332 Opublikowano 26 lipca 2020 Opublikowano 26 lipca 2020 Podobno Efes robi. Jadlem w tym na Niepodleglosci ale szczerze mowiac szalu wielkiego nie bylo. 1 Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 26 lipca 2020 Opublikowano 26 lipca 2020 (edytowane) Kurę nawet recenzowałem W dniu 12.10.2019 o 21:40, D.B. Cooper napisał: Dobrze wygląda co? Tak też smakuje. Kura Warzyw Warszawa Mokotów. Absolutny TOP. Do tej pory najlepszym kebabem jaki jadłem był warszawski efes, teraz chyba zrównam te dwa lokale choć kebaby w nich są zupełnie inne. Efes to typowo turecki kebab ze świetną baraniną, małą ilością warzyw, dobrym ostrym sosem i lawaszem. Tutaj dzieje się więcej, po jednej stronie bułki pasta czosnkowa, po drugiej pasta z habanero. Obie bardzo intensywne zwłaszcza czosnkowa. Do teraz czuję posmak czosnku. W środku jest jeszcze sos chyba jakiś śmietanowo-ziołowy. Dobra baranina, świerze warzywa i zaje.bista chrupiąca bułka. Jak brać to w bułce bo na talerzu szału nie robi i o dychę droższy. Cena 19 zł polecam w ch.uj. Przy najbliższej okazji uderzam znowu, mają jeszcze inne bułki lub np smażone warzywa do wyboru. 8 godzin temu, Mejm napisał: Podobno Efes robi. Jadlem w tym na Niepodleglosci ale szczerze mowiac szalu wielkiego nie bylo. Bo trzeba na francuskiej jeść. Podobno lepszy, choć składniki zapewne te same. Edytowane 27 lipca 2020 przez D.B. Cooper 1 Cytuj
_Red_ 12 025 Opublikowano 27 lipca 2020 Opublikowano 27 lipca 2020 W dniu 17.07.2020 o 19:18, Mejm napisał: A jak w Barnie z dostepnoscia miejsca? Nadal zayebane czy juz po szajbie burgerowej i odplywie studencikow z powodu wakacji + covid jest normalniej? Nie było problemu o 13 z miejscem. Wyborny zestaw, napasione składników, do tego pyszne frytki, sosy i coleslaw. Ojezu 28 zl a nazarty pod korek. Kimchi juz nie próbowałem szukać bo się nie dotoczę xD 1 Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 27 lipca 2020 Opublikowano 27 lipca 2020 (edytowane) Jadłem tego efesa na francuskiej, ale według mnie taki sobie. W wawce chyba najbardziej smakują mi sapko i amrit. @_Red_ Nie dość, że dobre jakościowo mięsko i składniki, to się jeszcze najesz. W maku za 28zł to wciąż by było mało Edytowane 27 lipca 2020 przez 20inchDT Cytuj
Rudiok 3 372 Opublikowano 28 lipca 2020 Opublikowano 28 lipca 2020 Pany, gdzie się teraz w Krk chodzi na dobre mięso? Kebs/pastrami/buksik? @_Red_? Cytuj
_Red_ 12 025 Opublikowano 28 lipca 2020 Opublikowano 28 lipca 2020 (edytowane) Moje preferencje to: kebs - Efes (Basztowa) pastrami - Mr Broda (Krakowska), mocno jeszcze sie reklamuje Pastrami Deli, ale kiedyś mnie nie zachwyciło buksik - dla mnie wciąż Moa na topie, ale opinie tu mogą być różne Miencho z krowy to jeszcze Moo Moo Steak lub Ed Red. Edytowane 28 lipca 2020 przez _Red_ 1 Cytuj
Rudiok 3 372 Opublikowano 29 lipca 2020 Opublikowano 29 lipca 2020 W dniu 28.07.2020 o 09:08, _Red_ napisał: Moje preferencje to: kebs - Efes (Basztowa) pastrami - Mr Broda (Krakowska), mocno jeszcze sie reklamuje Pastrami Deli, ale kiedyś mnie nie zachwyciło buksik - dla mnie wciąż Moa na topie, ale opinie tu mogą być różne Miencho z krowy to jeszcze Moo Moo Steak lub Ed Red. Mr Broda oyebany ze smakiem, takowoż Kebab pod 13, bo w okolicy był więc można było popróbować ekipą - dobra szamka. Czasu starczyło jedynie jeszcze na krótką wizytę w Vietnamie i ich genialne pho - polecam 1 Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 u mnie na wsi otwarto nową knajpkę z ramenem: https://www.ramengers.pl#menu-dania-glowne nigdy tego nie jadłem, w składzie widzę jakieś nieznane mi rzeczy: chashu, naruto, takua... Pewnie na weekend spróbuję. Są tu jacyś spece od ramenu? Wygląda to dobrze? Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 6 minut temu, grzybiarz napisał: nigdy tego nie jadłem, w składzie widzę jakieś nieznane mi rzeczy: chashu, naruto, takua... W dobrym Ramenie często pływa coś dziwnego, albo o dziwnej nazwie, ale zazwyczaj zaskakuje pozytywnie smakiem. Ramen, niby kuchnia azjatycka, ale to taka bogata zupa, a zupy w naszej kuchni są bardzo powszechne. Mój ojciec np nie lubi żadnych wynalazków kulinarnych, tym bardziej kuchni azjatyckiej, a jak go zabrałem na ramen to był zachwycony. Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 (edytowane) w ramenie cała magia polega na tym żeby otrzymać smak umami. My probowaliśmy ostatnio zrobić z tych wszystkich egzotycznych rzeczy, a na koniec wyszedł nam rosół Edytowane 30 września 2020 przez oFi 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 (edytowane) 41 minut temu, grzybiarz napisał: Są tu jacyś spece od ramenu? Na pewno nie Krupek. W dniu 8.06.2019 o 14:11, areka napisał: Ty już mi kur.wa poleciłeś knajpę z ramenem gdzieś tam na przymorzu. Żenada. Nie miało to nic wspólnego z ramenem. Jakaś chu.jnia. To już ja lepszy wywar ze skrzydełek z tesco robię dodając oleju sezamowego. Także uważajcie na krupka. Ch.uja się zna. Numizmat jeden. Edytowane 30 września 2020 przez Rozi Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 No poszedł chłop i mu nie smakowało, co ja poradzę. Szumu narobił jakby był ekspertem gastronomii. a knajpa bardzo polecana, w internetach i przewodnikach: https://kulinaria.trojmiasto.pl/Jemy-na-miescie-Meso-Ramen-prawdopodobnie-najlepszy-ramen-w-miescie-n134625.html https://pl.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g274725-d14768635-Reviews-Meso_Ramen-Gdansk_Pomerania_Province_Northern_Poland.html https://dusiowakuchnia.pl/meso-ramen-gdansk-najlepszy-ramen-w/ Na googlach ponad 850 opinii i ocena 4,6. Także można się rozejść. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 typowy krupek, wydaje mu sie ze zna sie na wszystkim a zwykły z niego internetowy teoretyk Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 Typowy szejdj, 3/4 forum by mu nas.rało do ryja, a ten się na zmianę rzuca i biega za Kanabisem, albo Grzybiarzem. 2 Cytuj
Paolo de Vesir 9 142 Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 Dobra kur,ła, jeśli Krupek mówi o ramenie na Obrońców to było naprawdę konkretnie swojego czasu i chyba najlepszy ramen w Gdańsku (w Trójmieście ogólnie byłby to Umi w Starowiejskiej w Gdyni). Swoją drogą ostatnio byłem w Łodzi na Ato Ramen i powiem tyle: klasa wyżej od każdego innego jaki jadłem w Trójmieście, wy(pipi)any po całości. W ogóle łódzka gastronomia w okolicach Offu bardzo na plus. Nóż też zrobił na mnie wrażenie przepysznymi żeberkami wieprzowymi Warto było, bo i miasto niebrzydkie. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 4 godziny temu, Paolo de Vesir napisał: bo i miasto niebrzydkie Na pewno byłeś w Łodzi? Cytuj
Paolo de Vesir 9 142 Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 Teraz, Rozi napisał: Na pewno byłeś w Łodzi? Tak, miasto kontrastu: są miejsca gdzie zdaje się, że wczoraj skończyła się wojna, a tam gdzie jest pięknie to zachwyca rozmachem. Architektonicznie całkowicie inna od Gdańska, więc często miałem efekt "wow!". Jako turysta byłem zachwycony, ale ceny mieszkań pokazują, że jednak to fasada, a w Łodzi mało kto chce mieszkać. ew. słaby jest rynek pracy Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 W sumie jak Kato. Tylko tutaj pracy od wuja. No i centrum wygląda miazgatronowo. Cytuj
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 @grzybiarz jak smakowało , znaczy że dobry. Będe w okolicy to obadam i dam znać . Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 10 października 2020 Opublikowano 10 października 2020 Mi nie smakowało @Wojtas1986 Na stronie tak: a ja miałem takie: brakuje zielonego wodorosta, ale to chyba ozdoba, więc ok, mięso mi nie podeszło - na ich focie takie przypieczone, a ja miałem wrażenie że to taka karkówka, jak kiedyś mama piekła na kanapki, tyle że w zupie (+ mama robiła doprawioną), tu jakieś takie jałowe, bym powiedział mdłe - za świeże chyba nie było no i patrzcie na jajko - u mnie to wyglądało jak zbuk. Zjadłem i cały dzień czułem się "objedzony". Kobita wzięła jakiegoś kotleta, do tego napoje i prawie 9 dyszek wyszło. Za 90 zł to bym miał 4 burgery, albo 3 pizze. @Rudiok dawno nie byłeś co myślisz jako specjalista od jedzenia? Cytuj
Mejm 15 332 Opublikowano 10 października 2020 Opublikowano 10 października 2020 Bezkitu gdybys nie napiasl, ze miales jajko to bym pisal posta, ze brakuje chyba jeszcze czegos oprocz wodorosta. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 10 października 2020 Opublikowano 10 października 2020 Jajo po prostu zmieniło barwę od bulionu, na ich fotce nie jest zanurzone, ale to sparciałe i blade mięso wygląda marnie. Cytuj
Mejm 15 332 Opublikowano 10 października 2020 Opublikowano 10 października 2020 I tylko 3 plasterki "cytrynki". Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.