krupek 15 481 Opublikowano 4 października 2021 Opublikowano 4 października 2021 No i sprawdziłem co nieco we Wrocławiu: Green Bus Najlepszy wegański kebab i pizza jakie jadłem od dawna, a kebab to chyba najlepszy w życiu. Wszystko z duszą, ciekawe smaki, dopracowane posiłki. Do tego duży wybór napojów, piw bez alko i z alko oraz alkoholi, bardzo fajna miejscówka, odwiedziłem 2 razy, polecam. Najadacze.pl Ciekawe dania, dobrze podane, ale trochę zawód, liczyłem na coś lepszego. Jadłem sushi smażone w panko i indysjkie danie. Dobre, ale drugi raz bym już nie odwiedził, chyba, że przetestować hummus, czy falafele. Dodatkowo, odwiedziłem piekarnię Złoto Nadodrza z ponad 40 letnim stażem i niesamowite mają pieczywo, takie prawdziwe, aromatyczne i smaczne, spory wybór. Z ciekawych lokali polecany jeszcze jest Wilk Syty, ale jak przechodziłem to była kolejka, żeby wejść, a ja nie mam w zwyczaju stać w kolejce do lokali, więc poszedłem dalej. W Trójmieście odwiedziłem Fallę po dłuższej przerwie, mają nowe menu sezonowe Easy Tiger. Testowałem te 2 dania: Było pysznie, aromatycznie, eksplozja smaków. Całe lato nie jadłem tak dobrego szczypiorku jak tam mieli. Mega sprawa, ktoś się przyłożył do tych pozycji. Po drodze w Bydgoszczy odwiedziłem jeszcze Naleśnikarnie Gramofon, mają sporo roślinnych opcji. Również mogę polecić, wleciał naleśnik z tofu upodabniającym się do pasty z makreli, znajomi jedli zwykłe naleśniki i też byli zadowoleni, pozycji dużo mniej niż w Manekinie, ale dopracowane i przemyślane, lokal też ciekawszy, super miejscówka. Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 9 stycznia 2022 Opublikowano 9 stycznia 2022 Pizzaoilo Warszawa Śródmieście. Pizzę Neapolitańską jadłem w około 10 lokalach i ten jest na pewno top 3. Cena jakoś 35-37 i jest tyle warta. 1 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 31 stycznia 2022 Opublikowano 31 stycznia 2022 Cześć wybieram się za tydzień do Krakowa, ktoś poleci jakaś dobra knajpe na krakowskim Kazimierzu? Super jakby to była restauracja żydowska <3 bo ide zwiedzać muzeum schindlera oraz Żydów i chcę pozostać w tej tematyce również kulinarnie Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 31 stycznia 2022 Opublikowano 31 stycznia 2022 Wczoraj byłem pierwszy raz po zmianie lokalizacji w Bułkęsie katowickim. Miałem ochotę na pastrami, bo w Kato z nim kruchutko, ale bułkęsowa wersja pokazuje, że wcale nie jest tak kruchutko - samo pastrami jest kruchutkie i obłędne. 280 g pastrami, ogóry kiszone, karmelizowana kiszona kapusta i sos rosyjski, a to wszystko w maślanej bułce. Miazgatron: Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 31 stycznia 2022 Opublikowano 31 stycznia 2022 4 godziny temu, standby napisał: Super jakby to była restauracja żydowska <3 Tylko nie żydź napiwku hehe PS @Rozi żyjesz? Od kiedy? Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 31 stycznia 2022 Opublikowano 31 stycznia 2022 Od dziś, ale przeziębiłem się, więc nie wiem jak długo. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 31 stycznia 2022 Opublikowano 31 stycznia 2022 Siema @Rozi szybkiego powrotu do zdrowia Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 31 stycznia 2022 Opublikowano 31 stycznia 2022 7 godzin temu, standby napisał: Cześć wybieram się za tydzień do Krakowa, ktoś poleci jakaś dobra knajpe na krakowskim Kazimierzu? Super jakby to była restauracja żydowska <3 bo ide zwiedzać muzeum schindlera oraz Żydów i chcę pozostać w tej tematyce również kulinarnie Co prawda to nie żydowskie żarcie, ale polecam kumpir! 1 Cytuj
Timmy 1 799 Opublikowano 1 lutego 2022 Opublikowano 1 lutego 2022 @standby Hamsa na ulicy Szerokiej. 1 Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 23 lutego 2022 Opublikowano 23 lutego 2022 Co warto oszamać w Toruniu? Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 23 lutego 2022 Opublikowano 23 lutego 2022 Manekin, jak lubisz różnego typu naleśniki no i standardowo piernika 1 Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 23 lutego 2022 Opublikowano 23 lutego 2022 Manekin to sieciówka, daj mu coś lepiej lokalnego i bardziej Toruńskiego. Cytuj
Mejm 15 308 Opublikowano 23 lutego 2022 Opublikowano 23 lutego 2022 Stolowka pracownicza radia maryja. 1 Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 28 lutego 2022 Opublikowano 28 lutego 2022 Moja mnie zabrała na urodziny do miasta ojca T., więc kilka polecajek i jedna niepolecajka. Miasto świetne (choć poruszałem się tylko po historycznym centrum) #Toruń Mistrz i Małgorzata - wystrój świetny, mnóstwo dobrej literatury na półkach, ale atmosfera jest zarazem nadęta, mówi się szeptem, wystrój bardziej sugeruje kawiarnie, niż restauracje tak btw; dodatkowo jest potwornie drogo, deser porfait za 3 dychy, który był po prostu słaby, lody smakowały jak grycany bakaliowe, omijać. Luizjana - knajpa z kuchnią kreolską, bardzo smacznie, klimatyczne wnętrze, karta bogata - jest co jeść, czego popróbować. Smaki ciekawe, jedliśmy Etouffee i Jambalayę. To pierwsze z kapitalnym sosem opartym o Roux i mleczko kokosowe, to drugie z bawetą wołową, zasmażanym ryżem - nie umiem pisać o kuchni, więc powiem tyle, że było pyszne. Coffe and Whiskey House - takie loftowe, przestronne wnętrze, dobre driny, desery świetne, trafiliśmy na super obsługę, więc na kawkę w przerwie zwiedzania to właśnie tutaj. Chleb i wino - kolejki obojętnie kiedy się nie przyjdzie na weekend, trzeba rezerwować zawczasu, chyba że ma się czas na stanie w zimnie ponad godzinę. Mają też knajpę w piwnicy, która serwuje to samo i na to się zdecydowaliśmy. Długo czekaliśmy na szamę, burger spoko, dziewczyna brała coś innego, ale szczerze mówiąc - chyba lepiej zarezerwować miejsce i wejść do głównego lokalu, bo wygląda przyjemniej, a żarcie jest dobre; natomiast nie warto tyle czekać, bo zawsze można pójść do... Szeroka n9 - najlepsza miejscówka z tych, które zwiedziliśmy. Świetne steki, pyszna kaczka, ciekawy stek z bakłażana (czaicie? z bakłażana xD), bardzo dobre desery i fajni kelnerzy. Aha, polecam też muzeum piernika, ja upiekłem swojego i się super bawiłem. 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 28 lutego 2022 Opublikowano 28 lutego 2022 Stek z bakłażana to jakiś panierowany, czy jak podany? Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 1 marca 2022 Opublikowano 1 marca 2022 Nie, był w glazurze z wina. Mnie to wyglądało na to, ze był upieczony. 1 Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 1 marca 2022 Opublikowano 1 marca 2022 kurła, pomyliłem z bażantem 1 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 30 maja 2022 Opublikowano 30 maja 2022 Pany, jadę 15 czerwca na koncert Rise Against, ktoś kojarzy jakieś dobre i nie zabijająco cenowo miejscówki aby coś zjeść i napić się piwa w okolicach Torwaru?:) Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 2 czerwca 2022 Opublikowano 2 czerwca 2022 W dniu 30.05.2022 o 14:10, standby napisał: Pany, jadę 15 czerwca na koncert Rise Against, ktoś kojarzy jakieś dobre i nie zabijająco cenowo miejscówki aby coś zjeść i napić się piwa w okolicach Torwaru?:) Nie znam wawy i nie wiem czy to blisko, ale jak jestem w stolicy to staram sie zawsze odwiedzic big adriano i zjesc deep disha https://bigadriano.pl/ 1 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 2 czerwca 2022 Opublikowano 2 czerwca 2022 zamknięte na stałe wedle google 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 12 czerwca 2022 Opublikowano 12 czerwca 2022 Byłem na chwilę we Wrocławiu w weekend, ale zdążyłem coś zjeść. Wilk Syty Autorska kuchnia roślinna, bardzo dopracowana i konkretna, zadbali o różnorodność i głębokie smaki. Menu krótkie, proste, ale różnorodne. Gyros z seitana i omlet koreański sztos. Dziś rano padło na śniadanie. Miałem już tutaj pisać o polecenie knajpy w centrum, ale odpaliłem google maps a tam wywaliło mnóstwo lokali z ofertą śniadaniową. Trochę szok, bo widać dużą różnicę względem Trójmiasta, gdzie ciężko zjeść dobre śniadanie wcześnie rano, szczególnie w weekend. Padło na Jolie Brasserie. Myślałem, że w niedzielę o 10 to będzie luz w lokalu, a tam zajebane pod korek, oczekiwanie na stolik, a potem min. 30 minut na jedzenie, więc odpuściliśmy. W pobliżu był bar Vincent, więc padło na niego, bo względnie luźno. Spory wybór, ale menu uboższe i mniej różnorodne niż w Jolie. Wzięliśmy panini i tortille z warzywami i serem i było w porządku, kawa za to na duży plus, brak opcji typowo roślinnej na minus, choćby hummusu. Ogólnie, nie sądziłem, że kultura śniadaniowa na mieście może tak znacząco się różnić między Wrocławiem, a Trójmiastem. Zresztą, samo miasto jakieś takie inne niż Gdańsk, jakby bardziej przyjemne w spacerze i czilowaniu na mieście. Dodatkowo, bardzo podobają mi się te oldschoolowe parki, przypominają te w Londynie. Cytuj
boywrc 18 Opublikowano 13 czerwca 2022 Opublikowano 13 czerwca 2022 Vincent to taka typowa sieciowka, spróbuj następnym razem Dinette, mają dwa lokale. 1 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 13 czerwca 2022 Opublikowano 13 czerwca 2022 Czy znacie jakąś dobrą knajpe z all you can eat w Warszawie? Ewentualnie co z azjatyckiej kuchni możecie mi polecić w Warszawie? Cytuj
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 13 czerwca 2022 Opublikowano 13 czerwca 2022 8 godzin temu, standby napisał: Czy znacie jakąś dobrą knajpe z all you can eat w Warszawie? Ewentualnie co z azjatyckiej kuchni możecie mi polecić w Warszawie? https://thaisty.pl/ Poletzam 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi