Moldar 2 272 Opublikowano 13 czerwca 2022 Opublikowano 13 czerwca 2022 Maska bistro na krochmalna 2, wydaje się, że zwykły Chińczyk ale mają bardzo smaczne i różniące się od siebie dania.Do tego mój faworyt Arigator, ale to ramenownia. 1 Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 13 czerwca 2022 Opublikowano 13 czerwca 2022 13 godzin temu, boywrc napisał: Vincent to taka typowa sieciowka, spróbuj następnym razem Dinette, mają dwa lokale. Uwaga na Dinette śniadaniownie w Sky Tower to po wizycie tam się urodził się kilka lat temu zwrot „śniadanie za 80 zł” XD No ale wg mnie mają najlepsze śniadania we Wro, a konkurencja dość spora i dobra. Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 14 czerwca 2022 Opublikowano 14 czerwca 2022 Do Sky Tower muszę się kiedyś wybrać, bo lubuje się w budynkach wysokościowych a u nas... no cóż, za dużo tego nie ma xd Wczoraj byłem pierwszy raz w Salad Story, galeriowej sieciówce. Jestem pozytywnie zaskoczony ofertą, bardzo ciekawa i różnorodna. Jadłem burgera z kotletem z soczewicy i mango, dziewczyna wzięła z seitanem i to jedne z lepszych wege burgerów jakie jadłem, trudno się do czegoś przyczepić. Koleś obok mnie brał jakąś tortillę z wołowiną i też wyglądała bardzo dobrze. Całkiem ciekawy fast food. Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 20 czerwca 2022 Opublikowano 20 czerwca 2022 Smakosze, jakieś aktualne polecajki z Poznania? Wybieram się na weekend a dawno nie byłem. Najchętniej jakieś dobre BBQ, może Meksyk, pizzunia, dobre drineczki / piwerko. Cytuj
boywrc 18 Opublikowano 21 czerwca 2022 Opublikowano 21 czerwca 2022 Uwaga na Dinette śniadaniownie w Sky Tower to po wizycie tam się urodził się kilka lat temu zwrot „śniadanie za 80 zł” XD No ale wg mnie mają najlepsze śniadania we Wro, a konkurencja dość spora i dobra. Tylko w Sky Tower to oni zamknęli w 2019:http://wroclovefood.pl/di-cafe-deli-szykuje-ostatni-serwis-w-sky-tower-na-24-listopada/ 1 Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 21 czerwca 2022 Opublikowano 21 czerwca 2022 Uuuu to szkoda. Od 2-3 lat bardzo rzadko bywam w wro (wcześniej pracowałem tu 2 lata), więc byłem bardziej na bieżąco. Dobra widzę, że się na Odrzańską przenieśli. Menu śniadaniowe mocno ograniczone, ale zawsze coś. Polecam gofry z jajkiem, boczkiem i syropem klonowym Cytuj
funditto 661 Opublikowano 21 czerwca 2022 Opublikowano 21 czerwca 2022 Jeżeli chodzi o śniadania we Wrocławiu to przyjemne są też w Charlotte na Świętego Antoniego. Bardzo przyjemna miejscówka blisko Starego Rynku schowana w środku innych budynków (można tam się wyciszyć w ciągu dnia, ale zestawy śniadaniowe też ma bardzo dobre). Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 21 czerwca 2022 Opublikowano 21 czerwca 2022 Taaaa Charlotte moja druga ulubiona śniadaniowania. Będę na początku lipca na weekend we Wrocku, to aż ją odwiedzę. Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 28 czerwca 2022 Opublikowano 28 czerwca 2022 Nikt się nie pochwalił czymś ciekawym w Poznaniu więc trzeba było iść do sprawdzonych miejscówek albo odkryć samemu. Fat Bob - jak zawsze kulinarne sztosiwo. Buksik w 5 minut od zamówienia, różowiutkie mięso, spora porcja, mięso mieso i jeszcze raz mięso. Ale nawet wersja z kurczakiem świetna za sprawą autorskich sosów. I te bułeczki OVO - dojebane i dopieszczone deserki, do tego pyszna kawa. Cenowo deserek za 24 zł to już wchodzimy w inny poziom, ale warto choć spróbować. Kura warzyw - kebab, który smakuje a nie jest tylko mieszanką ścinek i sałaty zalaną sosami z Fanexu. No ale znowuż, prawie 30 zeta za jednak gabarytowo małe zawiniątko. Poznaniaki z cenami się w tańcu nie pierdolą. Za to browarki na mieście w dobrych cenach. Sprawdzona Brovarnia, Piwna Stopa, Ministerstwo Browaru - wszędzie wybór aż za duży, ale klimatyczne miejsca z ogródkami na zapleczu, dobrym wyborem różnych trunków. Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 29 czerwca 2022 Opublikowano 29 czerwca 2022 W dniu 28.06.2022 o 11:41, Rudiok napisał: Nikt się nie pochwalił czymś ciekawym w Poznaniu więc trzeba było iść do sprawdzonych miejscówek albo odkryć samemu. Poznaniacy tacy są. Jak gdzieś można dobrze i tanio zjeść, to tym bardziej nie powiedzą 2 Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 29 czerwca 2022 Opublikowano 29 czerwca 2022 Przegapiłem pytanie, a w sumie sam jak jestem raz do roku to bym o to samo spytał bywalców, bo ja już potraciłem znajomości lokali. Fat Boba i Kurę Warzyw też ostatnio próbowałem, ale jadłem lepsze burgery i kebsy w życiu Moim punktem obowiązkowym jest zawsze Zindo Sushi i chamskie opierdolenie bufetu ze wszystkich pozycji w karcie xD Ale to już pisałem chyba gdzieś wcześniej. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 16 sierpnia 2022 Opublikowano 16 sierpnia 2022 P O T Ę Ż N Y burgeros w jeleniogórskim American Burger przy Różyckiego 4 - maślana buła z wołem, roszponką und rukolą, piklami, pomidorkiem, camembertem, sosem BBQ i uwaga, uwaga - chutneyem mandarynkowym Do tego mix frytuchy-krążuchy i Jaśnie Wielmożny Pan Makłowicz z Miłosławia. Czy polecam? Jak chuj! Cytuj
Blaise 3 614 Opublikowano 28 sierpnia 2022 Opublikowano 28 sierpnia 2022 Coś na krakowskim Kazimierzu polecacie? Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 28 sierpnia 2022 Opublikowano 28 sierpnia 2022 5 minut temu, Blaise napisał: Coś na krakowskim Kazimierzu polecacie? na deser lody w good lood, knajpy to nie wiem, bo jak jestem w kraku to zazwyczaj ide na burgera do Moaburger 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 233 Opublikowano 28 sierpnia 2022 Opublikowano 28 sierpnia 2022 Mogę powiedzieć czego unikać na deser - Chimney Cake Bakery które w swojej ofercie ma pyszne lody w rożku z ciasta "kominkowego", ale porcja (ok. 17-18 zł) może być nie do przejedzenia. To naprawdę zasładza i zapycha pod korek. Cytuj
Blaise 3 614 Opublikowano 28 sierpnia 2022 Opublikowano 28 sierpnia 2022 Amator, jestem w stanie luźno wciągnąć taki deser. Niemniej chodzi mi o jakieś opcje na kolacje Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 28 sierpnia 2022 Opublikowano 28 sierpnia 2022 Wołaj @Rudiok, w sumie ja już zawołałem. Ok, kolega pyta o jakiś lokal w Krakowie gdzie można dobrze zjeść Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 28 sierpnia 2022 Opublikowano 28 sierpnia 2022 Godzinę temu, Blaise napisał: Coś na krakowskim Kazimierzu polecacie? Zależy na co. Na kolację Zazie bistro, HEVRE, Salta resto, Karakter. Cytuj
Paolo de Vesir 9 233 Opublikowano 30 sierpnia 2022 Opublikowano 30 sierpnia 2022 Koledzy z Trójmiasta, znacie jakieś dobre, studenckie bary mleczne? Właśnie zamówiłem sobie na Przymorzu taki zestaw i cena jest tak na oko. 33% wyższa niż ta którą zapłaciłbym u mnie w Białymstoku. Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 30 sierpnia 2022 Opublikowano 30 sierpnia 2022 Moze dawno w BS nie byles ale tam tez dotarla inflacja. Cytuj
Paolo de Vesir 9 233 Opublikowano 30 sierpnia 2022 Opublikowano 30 sierpnia 2022 2 minuty temu, Mejm napisał: Moze dawno w BS nie byles ale tam tez dotarla inflacja. Byłem tam niespełna miesiąc temu, w samym centrum gdzie jest najdroższy z barów mlecznych, Podlasiak, za talerz barszczu ukraińskiego i drugie zapłaciłem niecałe 20zl, a ten ich barszcz jest dziełem Boga, taki jest dobry. Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 30 sierpnia 2022 Opublikowano 30 sierpnia 2022 13 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Koledzy z Trójmiasta, znacie jakieś dobre, studenckie bary mleczne? Właśnie zamówiłem sobie na Przymorzu taki zestaw i cena jest tak na oko. 33% wyższa niż ta którą zapłaciłbym u mnie w Białymstoku. Słoneczny w Gdyni https://www.facebook.com/profile.php?id=100063498106146 1 Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 30 sierpnia 2022 Opublikowano 30 sierpnia 2022 25 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Koledzy z Trójmiasta, znacie jakieś dobre, studenckie bary mleczne? Właśnie zamówiłem sobie na Przymorzu taki zestaw Na Jagiellońskiej? Nie pamiętam, kiedy ostatni raz byłem w barze mlecznym, muszę się wybrać kiedyś. Choć mi w takich miejscach zawsze jebało stołówką szkolną xd Cytuj
Paolo de Vesir 9 233 Opublikowano 30 sierpnia 2022 Opublikowano 30 sierpnia 2022 48 minut temu, krupek napisał: Na Jagiellońskiej? Na Pomorskiej, zawiozłem dziewczynę do Luxmedu i przy okazji wziąłem jej coś do pracy, a sobie - barszczyk (BTW bardzo cienki). Godzinę temu, Shen napisał: Słoneczny w Gdyni https://www.facebook.com/profile.php?id=100063498106146 Nie byłem, ale kojarzę miejsce. Patrząc po cenach, to jest to czego szukam. Dzięki. Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 30 sierpnia 2022 Opublikowano 30 sierpnia 2022 Pomorska to już Żabianka i Jelitkowo, a nie Przymorze Na Jagiellońskiej na Przymorzu jest właśnie jakiś kultowy bar, który funkcjonuje kilkadziesiąt lat. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi