oFi 2 499 Opublikowano 30 sierpnia 2022 Opublikowano 30 sierpnia 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, Paolo de Vesir napisał: Koledzy z Trójmiasta, znacie jakieś dobre, studenckie bary mleczne? Właśnie zamówiłem sobie na Przymorzu taki zestaw i cena jest tak na oko. 33% wyższa niż ta którą zapłaciłbym u mnie w Białymstoku. Poszedłeś do najlepszego baru mlecznego w Gdańsku IMO Nastepnym razem zamów sobie placek po cygąńsku + surówka z selera koniecznie. Będzie Pan zadowlony i uśmiechnięty Edytowane 30 sierpnia 2022 przez oFi Cytuj
Paolo de Vesir 9 233 Opublikowano 30 sierpnia 2022 Opublikowano 30 sierpnia 2022 Teraz, oFi napisał: Poszedłeś do najlepszego baru mlecznego w Gdańsku IMO Nastepnym razem zamów sobie placek po cygąńsku + surówka z selera koniecznie. Będzie Pan zadowlony i uśmiechnięty z pełnego bebecha Ocenić mogę tylko zupkę, ale zgodnie z dziewczyną (bo to nasza wspólna decyzja) stwierdziliśmy, że daleko z barem Podlasie. Jak będziesz kiedyś w Białym to polecam. 31 minut temu, krupek napisał: Pomorska to już Żabianka i Jelitkowo, a nie Przymorze Dobra tam, ja znajomym mówiłem, że mieszkam na Przymorzu, bo to łatwiej skojarzyć niż Tysiąclecia(Wejhera/Jelitkowo/Żabianka). 1 Cytuj
oFi 2 499 Opublikowano 30 sierpnia 2022 Opublikowano 30 sierpnia 2022 4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Ocenić mogę tylko zupkę, ale zgodnie z dziewczyną (bo to nasza wspólna decyzja) stwierdziliśmy, że daleko z barem Podlasie. Jak będziesz kiedyś w Białym to polecam. Dobra tam, ja znajomym mówiłem, że mieszkam na Przymorzu, bo to łatwiej skojarzyć niż Tysiąclecia(Wejhera/Jelitkowo/Żabianka). Zapisane do ulubionych, na pewno odwiedzę Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 30 sierpnia 2022 Opublikowano 30 sierpnia 2022 pociapanie tłuszczem - 1,50 zł Cytuj
oFi 2 499 Opublikowano 30 sierpnia 2022 Opublikowano 30 sierpnia 2022 19 minut temu, grzybiarz napisał: pociapanie tłuszczem - 1,50 zł o kurcze, rzeczywiście xd ciekawe czy była opcja tez tłuszczu Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 30 sierpnia 2022 Opublikowano 30 sierpnia 2022 3 godziny temu, grzybiarz napisał: pociapanie tłuszczem - 1,50 zł PRZECIEŻ TŁUSZCZ JEST PYSZNY Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 30 sierpnia 2022 Opublikowano 30 sierpnia 2022 Polecałem już wielokrotnie w temacie katowickiego Bułkęsa, z ichniejszym pulled porkiem. No więc dziś wjechała pozycja, która zwie się bułCZESKA. Co zawiera? 220 gramów pulled porka, ser smażony w panierce, rukolę, ogórasy kiszone, czerwoną cebulę i sos tatarski z koperkiem. Czy był dobry? No kurwa. Czy mnie zabił? No jacha, ledwie dojadłem, taka wielka porcja. IT'S SO FUCKING BIG Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 3 września 2022 Opublikowano 3 września 2022 Kolejna część kulinarnych podróży Kamila Roziego. Dziś wizyta w Gliwicach, w pizzerii Olio (mają też oddział w Katowicach), klasyczna ZAJEBIŚCIE pyszna pizza neapolitańska. Jedna wersja z salsiccią, salame napoli, szalotką i serem dobbiaco (sztos alert), a druga do bólu klasyczna - salame napoli, spianata calabrese, pepperoncino i rukola. Oczywiście obie pizzuchy na bazie pomidorów San Marzano D.O.P, oraz mozzarelli fior di latte. 10/10, mógłbym taką pizzę jeść codziennie: Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 16 września 2022 Opublikowano 16 września 2022 W dniu 30.08.2022 o 20:24, Rozi napisał: Polecałem już wielokrotnie w temacie katowickiego Bułkęsa, z ichniejszym pulled porkiem. No więc dziś wjechała pozycja, która zwie się bułCZESKA. Co zawiera? 220 gramów pulled porka, ser smażony w panierce, rukolę, ogórasy kiszone, czerwoną cebulę i sos tatarski z koperkiem. Czy był dobry? No kurwa. Czy mnie zabił? No jacha, ledwie dojadłem, taka wielka porcja. IT'S SO FUCKING BIG Fixed. Cytuj
Bielik 746 Opublikowano 17 września 2022 Opublikowano 17 września 2022 Trójmiejskie warianty pora się wybrać do pizzeri iskra w Wejherowie, pszna pizza neapolitańska. 2 1 Cytuj
Bielik 746 Opublikowano 17 września 2022 Opublikowano 17 września 2022 1 godzinę temu, areka napisał: Kurwa, ale do Wejherowa? Niestety, ale lokal perełka na mapie małego trójmiasta. Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 18 września 2022 Opublikowano 18 września 2022 Z własnej, nieprzymuszonej woli jechać do Wejherowa, szanuję. Cytuj
Bielik 746 Opublikowano 18 września 2022 Opublikowano 18 września 2022 Zawsze można włączyć nagrywanie wideo w telefonie i udawać, że się nagrywa odcinek z serii "z kamerą wśród zwierząt". Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 21 września 2022 Opublikowano 21 września 2022 Zgadnijcie gdzie byłem, hehe. Urodzinowy Burgi wjechał jak złoto, nie ma lepszych burgerów: Cytuj
Aleks 515 Opublikowano 23 września 2022 Opublikowano 23 września 2022 Gdzie zjeść w Toruniu i Bydgoszczy? I pytanie poza tematem - gdzie zostawić samochód w Bydgoszczy (stare miasto) na cały dzień? Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 23 września 2022 Opublikowano 23 września 2022 Podpinam się pod Toruń, zahaczymy na moment w drodze do Gdańska na 2-3h. Pierniki kupie u źródła jakieś lepsze niż toruńskie paczkowane z marketów? Cytuj
mcp 2 045 Opublikowano 23 września 2022 Opublikowano 23 września 2022 (edytowane) 2 godziny temu, Aleks napisał: Gdzie zjeść w Toruniu i Bydgoszczy? I pytanie poza tematem - gdzie zostawić samochód w Bydgoszczy (stare miasto) na cały dzień? Bydgoszcz - w centrum masz parking wielopoziomowy Pod Blankami, zaraz obok jest stary rynek, ciężko przegapić, zawsze jest miejsce, ale nie wiem jak teraz z cenami, bo dawno nie byłem. Wszędzie w centrum masz płatne strefy. Zjesz w "Czosnek i oliwa", "Warzelnia" (na wyspie młyńskiej), na rynku jest ul. Jatki z knajpą na knajpie, ale to już wyższa półka. W obrębie rynku jest też Bobby Burger i Pasibus jak lubisz burgerki W Toruniu parkuję zawsze tu https://goo.gl/maps/VrC76cmFVdQ1oNQj7 bo dwa kroki dalej jest już centrum. Żarcia nie polecam, bo jeżdżę tam tylko na lody do Lenkiewicza. Edytowane 23 września 2022 przez mcp 2 Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 23 września 2022 Opublikowano 23 września 2022 Zawolaj @Yakubumoże spróbuj tego. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 23 września 2022 Opublikowano 23 września 2022 Pierników z Kopernika nie polecam, bo wydaje mi się, że niezbyt się różnią od pierników z marketów. Mieszanka mąki, cukru i przypraw, nie mają nic wspólnego z piernikami z których słynął Toruń, poza nazwą. Kiedyś na święta dostałem pierniczka, który był świetny, ale nie wiem skąd. Najprawdopodobniej z Muzeum Piernika albo z Toruńskiej Manufaktury Piernika, więc jak już to uderzałbym właśnie tam. Osobiście co święta sam robię pierniki i jakoś się złożyło, że nie byłem w tych dwóch miejscach, więc nawet nie wiem czy można tam ot tak wejść i wziąć paczkę pierników z półki. Oba miejsca są na starym mieście, więc można przy okazji zwiedzania wejść i się rozejrzeć. Z restauracji to odwiedziłem jedynie Chleb i Wino, oraz Kuranty. Zjadłem i było smacznie. Nie jestem zbytnim smakoszem, więc lepiej nie będę się zbytnio wypowiadał. Nie robi mi większej różnicy czy zjem kotleta w przydrożnej restauracji, czy pięciogwiazdkowym atelier mistrza ambrożego. 2 Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 23 września 2022 Opublikowano 23 września 2022 parking ten co podal ansem, najblizej centrum pierniki: - ja mimo wszystko polecam Kopernika bo sa najbardziej znane i kultowe. jak ktos chce sprobowac innych to jest "iga sarzynska wzrusza torun" na ul. szerokiej obiad: - monka - imo najlepsza restauracja w toruniu - pizza w kolorowym piecu - white bull - swietne steki maja - jan olbracht - kuchnia staropolska - burgerow na starowce chyba dobrych nie ma, polecam LOFT na dabrowskiego - sa fajne hot dogi w "musztardzie". wiem jak to brzmi, ale sa wypasione i najebane tam roznych bajerow lody: - lenkiewicz, sa dwa na starowce 1 1 Cytuj
Blaise 3 614 Opublikowano 23 września 2022 Opublikowano 23 września 2022 Byłem w lutym w Toruniu, więc co nieco się znam na tym mieście, mogę polecić: Luizjanę - kuchnia nowoorleańska, kreolska, bardzo fajne połączenia smaku, w chleb i wino był przyzwoity burger, ale kolejki gargantuiczne, w Szerokiej N. 9 był świetny stek, natomiast odradzam Mistrza i Małgorzatę, poje.bane ceny, niewspółmierne do oferty. Koniecznie trzeba iść lepić pierniki, fajowa pamiątka. 1 Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 23 września 2022 Opublikowano 23 września 2022 Luizjana spoko, rzeczywiscie, rowniez polecam. Chleb i Wino jest dobre np. na spotkania w wiekszym gronie bo oni maja w chuj szeroka oferte, pizze, steki, salatki, miesa, vege, makarony i chuj wie co jeszcze. wszystko jest przyzwoite, nic nie zapada w pamiec. ale ladny wystroj i dobra lokalizacja, wiec ludzi wpip. ale serio, polecam Monkę. polski fusion tak bym to okreslil. plus bardzo ladny budynek i wnetrze. Cytuj
mcp 2 045 Opublikowano 23 września 2022 Opublikowano 23 września 2022 a Metropolis jeszcze działa? Zwykle tam chodziłem na jedzenie. Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 23 września 2022 Opublikowano 23 września 2022 działa, ale sto lat temu nie bylem. dziala tez ten kebab ktorego wyrzygales kilkadziesiat metrow dalej xD 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi