Skocz do zawartości

Lokale ktore polecacie.

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Byłem na złocie u usera @Tokar z jego polecenia odwiedziłem B70C4621-A6BB-45E6-9D2D-37C0AF5FFBBC.thumb.jpeg.1b9bb1fb098daa513db757a97e7121ce.jpeg

Niby burgery, ale dość oryginalne kompozycje, świetne mięso i mega wariacje frytek. Lokal na Piotrkowskiej więc przy okazji można zobaczyć 1 z 3 atrakcji w tym 2 największym mieście w Polsce :) 

Opublikowano
13 minut temu, Mejm napisał:

Slyszalem ze piotrkowska noca to dopiero atrakcja :)

Nie byłem nocą, ale patrząc po ilości żuli w dzień + młodych gniewnych wujków i stężeniu alko lokali, to jest potencjał na niezły klimacik. 

Gość Rozi
Opublikowano

Burgi zrobił burgera na wzór tego z nowojorskiego Au Cheval, co za bydle, czas ponownie tam jechać:

FB_IMG_1683746002125.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Praskie Naše Maso - krótko, obok tych z katowickiego Burgiego, najlepszy burger, jaki jadłem w życiu. A raczej cheeseburger - mięso medium rare (tak!), ser, musztarda, cebula, ogórek kiszony. Tyle. Narzeczona jadła pastrami, bardzo spoko również, ale burger rozjebał świat na atomy:

IMG_20230613_213800.jpg

Opublikowano

Letnie menu w Falli to jest miazga, fajnie przemyślane dania, a wrap letni z falafelem z bobu kozak. Przy takim dobrym jedzeniu nie jest aż tak szkoda jak przychodzi za rachunek za 2 osoby na 130 zł :leo:

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Odwiedziłem kolejny raz Warzywinę w Gdańsku, mają też lokal w Gdyni. Przetestowałem w końcu ich kebsa z seitanem i to jest coś niesamowitego, wspaniała rzecz, bardzo świeży i dopracowany smakowo. Mają też w bułce, więc w następnym razem się sprawdzi. W weekend byłem też w Krowarzywa i tam ogromny zawód, kebs zupełnie bez duszy, a ich sos BBQ do opiekanych ziemniaków to jakieś pomyje.

• Plusik 1
Opublikowano
1 godzinę temu, krupek napisał:

Odwiedziłem kolejny raz Warzywinę w Gdańsku, mają też lokal w Gdyni. Przetestowałem w końcu ich kebsa z seitanem i to jest coś niesamowitego, wspaniała rzecz, bardzo świeży i dopracowany smakowo. Mają też w bułce, więc w następnym razem się sprawdzi. W weekend byłem też w Krowarzywa i tam ogromny zawód, kebs zupełnie bez duszy, a ich sos BBQ do opiekanych ziemniaków to jakieś pomyje.

Okej, no to w weekend postaram sie "obadać" bo właśnie sie wybieram z szosą pod pachą.

Opublikowano

Polecam, bo naprawdę przykładają się do jedzenia, a ostatnio wiele razy się zawiodłem pod tym względem w knajpach. Ceny coraz wyższe, a jakość niekoniecznie.

Opublikowano

Lublin -Pyzata Chata
Kurwa ale dobre żarcie i dobre ceny, porcje ogromne, świetne zupy oraz placki ziemniaczane z sosem gulaszowym, wspaniała obsługa (prześliczne dziewczyny) image.thumb.jpeg.aad73e7d55c0bc9b9fe0eb635d76d873.jpeg

• Plusik 1
Opublikowano

Pyzata Chata przeszła zajebistą metamorfozę w ostatnich 3 latach. Do tego jeszcze codziennie masz happy hours od 19(wybrana szama i drinki w niższych cenach). Burger serowy u nich to spokojnie top 3 bergerów w lbn 1

• Lubię! 1
Opublikowano (edytowane)

Ja własnie chcialem sprobować czegoś Lubelskiego więc wziałem ta taka zupe ala leczo oraz świeżonke z ziemniaczkami po nałęczowsku. Placki próbowałem od mamy. Ogólnie każdy był bardzo zadowolony z jadła :) na 5 osobowa rodzine, dwudaniowy obiad z napojami itd wyuszło nas 249 złotych :) 
Jeszcze w ramach czekadełka dostaliśmy chleb ze swojskim pasztetm oraz twarogiem a na koniec po kieliszku naleweczki <3

Edytowane przez standby
  • Lubię! 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Z ostatniego wypadu do Warszawy:

- Kura Buffalo Wings & Craft Beer przy Obrzeżnej na Służewcu - obraca się wszystko wokół smażonego na głębokim tłuszczu mięsa z udka kurczaka, kurczak z goframi miazga, bułka Teriyaki to samo, mięso super soczyste;

- Calimero Kafe Konstruktorska na Służewcu - przyjemna kawiarenka, bardzo dobre espresso tonic i Śniadanie Szefa, czyli wariacja na temat klasycznego angielskiego śniadania, którego jestem ogromnym fanem;

- BykBar przy ulicy Rozbrat, niedaleko stadionu Legii - steki i burgerki, mięso mocno grillowane (posmak dymu jak w Burger Kingu), nie jest to top burgerów mojego życia, ale i tak smakówa.

IMG_20230809_171105.jpg

IMG_20230809_171108.jpg

IMG_20230810_164118.jpg

IMG-20230810-111309.jpg

Opublikowano

Ześ se kurwa wziął najchujowsze miejsca, to nie dziwne, że trochę chujnia była. Calimero sieciówka. Burgery obok stadionu, to wiadomo, że sama chujnia i ilościówka leci przed meczem i po pedalskiej białej ległej (czasami brałem tam gówno jak nic pod ręką nie było), jedynie ci się udał ten kura buffalo.