krupek 15 525 Opublikowano 4 kwietnia 2024 Opublikowano 4 kwietnia 2024 Zaszedłem dziś do azjatyckiej sieciówki Guty i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Za 33 zł duża porcja dobrego chinola, dobrze doprawiony, czuć było aromatyczne warzywa. Miły akcent, bo ostatnimi czasy żarcie galeriowe to były same zawody. Cytuj
wet_willy 2 171 Opublikowano 23 kwietnia 2024 Opublikowano 23 kwietnia 2024 Siedze sobie dzisiaj w Slaskiej Prohibicji nie ma co gadac najlepszy Zur i Rolada w Polsce ale Gumiklyjzy to moja mama robi tak samo dobre. Teraz czekam na deserek i chyba pekne <3 Cytuj
D.B. Cooper 3 072 Opublikowano 27 kwietnia 2024 Opublikowano 27 kwietnia 2024 (edytowane) Warszawiaki jeśli lubicie kebab w typie Efesa to polecam sprawdzić Ellegance Restauracja(dziwna nazwa)na woli. Oprócz Baraniny mają też kurczaka. Byłem dzisiaj ludzi full i dużo biorą do łapy. Jadłem z ostrym i jednak w Efesie bardziej mi sos smakuje. Mięso rewelacja. Edytowane 27 kwietnia 2024 przez D.B. Cooper Cytuj
Rudiok 3 394 Opublikowano 6 czerwca 2024 Opublikowano 6 czerwca 2024 Pany, co tam tera dobrego w Łodzi gdzieś w centrum w okolicach Pietryny zje? Jakieś dobre mięcho albo pizza. Cytuj
Santi 30 Opublikowano 7 czerwca 2024 Opublikowano 7 czerwca 2024 Pany, co tam tera dobrego w Łodzi gdzieś w centrum w okolicach Pietryny zje? Jakieś dobre mięcho albo pizza. Pizza w Ferment Pizza & Krany, można iść na OFFa do Drukarni albo do Ato Ramen, Anatewka jak ktoś lubi kuchnię żydowską, a na burgera do Gastromachiny lub Coshise 1 Cytuj
Rudiok 3 394 Opublikowano 8 czerwca 2024 Opublikowano 8 czerwca 2024 W dniu 7.06.2024 o 21:59, Santi napisał(a): Pizza w Ferment Pizza & Krany, można iść na OFFa do Drukarni albo do Ato Ramen, Anatewka jak ktoś lubi kuchnię żydowską, a na burgera do Gastromachiny lub Coshise Późno już było to nie było za bardzo w czym wybierać. Ale trafiłem na perełkę w postaci Little Beirut Mega niepozorne miejsce w bocznej uliczce, w suterenie, małe, ale to co tam dają to kosmos w gębie. Sami Libańczycy w środku, robią wszystko od podstaw - lawasze, przygotowanie mięsa, do tego oryginalne dodatki jak zioła czy melasa z granatu. Próbowana shawarma i zawijany podpłomyk z mięsem mielonym. Oba sztosy. A do tego na śniadanko wjechał Montag - porchetta z boczku z sałatą, winegrettem, octem balsamicznym i marynowaną cebulką oraz croque madame z dwoma jajami. Porcje spore, ceny też nie za małe, ale warto. 2 Cytuj
Santi 30 Opublikowano 8 czerwca 2024 Opublikowano 8 czerwca 2024 Późno już było to nie było za bardzo w czym wybierać. Ale trafiłem na perełkę w postaci Little Beirut Mega niepozorne miejsce w bocznej uliczce, w suterenie, małe, ale to co tam dają to kosmos w gębie. Sami Libańczycy w środku, robią wszystko od podstaw - lawasze, przygotowanie mięsa, do tego oryginalne dodatki jak zioła czy melasa z granatu. Próbowana shawarma i zawijany podpłomyk z mięsem mielonym. Oba sztosy. A do tego na śniadanko wjechał Montag - porchetta z boczku z sałatą, winegrettem, octem balsamicznym i marynowaną cebulką oraz croque madame z dwoma jajami. Porcje spore, ceny też nie za małe, ale warto. Nawet nie znałem tego Little Beirut, to muszę kiedyś tam wpaść i wypróbować Cytuj
balon 5 393 Opublikowano piątek o 23:15 Opublikowano piątek o 23:15 Panowie będę teraz 4 dni w Gdańsku z małżonką, co obecnie polecie z tych obszarów: 0) owoce morza 1) śniadania 2) Ramen 3) tajskie 4) Sushi 5) bbq grill jakieś żeberka itp 6) kraft kebs 7) burgery 8) jakiś fajny lokal z dobrymi drinkam / koktajlami 9) coś słodkiego 10)coś innego niebanalnego/pysznego Obszar najlepiej okolice Starówki, długiego targu itp @Rudiok @Shen @Słupek @krupek @Paolo de Vesir i reszta ofc Cytuj
Paolo de Vesir 9 425 Opublikowano sobota o 00:20 Opublikowano sobota o 00:20 2) Gyozilla Ramen we Wrzeszczu, dojazd świetny z centrum 9) Eklerownia na starym mieście, a większy wybór w Kaiser Patiserie. Jak pieniądze nie grają roli - Umam. 1 Cytuj
balon 5 393 Opublikowano sobota o 06:59 Opublikowano sobota o 06:59 6 godzin temu, Paolo de Vesir napisał(a): 2) Gyozilla Ramen we Wrzeszczu, dojazd świetny z centrum 9) Eklerownia na starym mieście, a większy wybór w Kaiser Patiserie. Jak pieniądze nie grają roli - Umam. Thx a tutaj byłeś? Coś byś polecił wyjątkowo? https://stacjafoodhall.pl Widzę że blisko muzeum solidarności więc pasuje. Cytuj
Paolo de Vesir 9 425 Opublikowano sobota o 07:19 Opublikowano sobota o 07:19 19 minut temu, balon napisał(a): Thx a tutaj byłeś? Coś byś polecił wyjątkowo? https://stacjafoodhall.pl Widzę że blisko muzeum solidarności więc pasuje. Taaaak, ale raczej polecam to https://www.montowniafoodhall.pl bo stacja Foodhall to Wrzeszcz a nie Śródmieście. 1 Cytuj
balon 5 393 Opublikowano sobota o 07:35 Opublikowano sobota o 07:35 14 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a): Taaaak, ale raczej polecam to https://www.montowniafoodhall.pl bo stacja Foodhall to Wrzeszcz a nie Śródmieście. I coś Pan rekomenduje tak szczególnie? Cytuj
Paolo de Vesir 9 425 Opublikowano sobota o 07:38 Opublikowano sobota o 07:38 Niestety nic konkretnego, byłem tam z trzy razy - ja na codzień mieszkam w Gdyni tam się orientuję znacznie bardziej, Shen też Gdynia. Nie wiem jak Rudiok, o Gdańsku mogą więcej ci powiedzieć @Słupek i @krupek Cytuj
Słupek 2 204 Opublikowano sobota o 07:50 Opublikowano sobota o 07:50 jeżeli chodzi o coś słodkiego, ostatnio odkryliśmy https://doble.pl/ na starówce, mistrzostwo. Sushi dla mnie od x lat najlepsze Dom Sushi również na starówce jeżeli chodzi o śniadania (obczaj co serwuja) plus azjatycka to https://yattabar.menu.pl/ tylko, że to Wrzeszcz ale naprawdę warto. osobiście nie jestem fanem Montownii, można dobrze zjeść ale te foodhale (we Wrzeszczu jest podobny) cena-jakoscc meh. Chociaż klimacik jest swietny 1 Cytuj
Agent_Man 177 Opublikowano sobota o 07:58 Opublikowano sobota o 07:58 @balon Burgery polecam w HolyBurgerGdańsk (13/15/17, Świętego Ducha, 80-834 Gdańsk) na starym mieście. Frytki mają takie sobie. Parę kroków dalej jest Lezzetli - pizza, kebab, dania z makaronem i inne. Zapiekanki mają dobre, reszty nie próbowałem. 1 Cytuj
Shen 9 976 Opublikowano sobota o 08:27 Opublikowano sobota o 08:27 Nie znam się na Gdańsku w ogóle, rzadko bywam, z Gdynią/Sopotem prędzej bym coś doradził. Bbq/żeberka jadłem w https://billys.com.pl/restauracje/gdansk-wyspa-spichrzow/ I było spoko, ale czy to najlepsze w Gdańsku to nie wiem Kebsa jadłem tylko w wiralowym drwalu, tez dobry, ale rowniez nie mam porownania z innymi https://m.facebook.com/100076247973380/ 1 Cytuj
Sedrak 861 Opublikowano sobota o 09:33 Opublikowano sobota o 09:33 10 hours ago, balon said: Panowie będę teraz 4 dni w Gdańsku z małżonką, co obecnie polecie z tych obszarów: 0) owoce morza 1) śniadania 2) Ramen 3) tajskie 4) Sushi 5) bbq grill jakieś żeberka itp 6) kraft kebs 7) burgery 8) jakiś fajny lokal z dobrymi drinkam / koktajlami 9) coś słodkiego 10)coś innego niebanalnego/pysznego Obszar najlepiej okolice Starówki, długiego targu itp @Rudiok @Shen @Słupek @krupek @Paolo de Vesir i reszta ofc 6) tylko i wyłącznie Ostry Kebson. W sobotę mają pyszną karkówkę, która idealnie pasuje do FrytoKebsona z mieszkanym sosem (bez czosnkowego) albo kurczak w lawaszu i te same sosy. Jeżdżę z żoną i też uwielbia, 7) w Sopocie jest amerykańska knajpa gdzie bardzo dobre żeberka dają oraz w Gdyni Tomys Diner, 9) również polecam, ale ja tak uwielbiam tylko crosanty, szczególnie pistacjowy, petarda. Zapytam żony, bo może ona pamięta nazwę gdzie na burgery i śniadania chodzimy to dopiszę 1 Cytuj
Rudiok 3 394 Opublikowano sobota o 10:04 Opublikowano sobota o 10:04 10 godzin temu, balon napisał(a): Panowie będę teraz 4 dni w Gdańsku z małżonką, co obecnie polecie z tych obszarów: 0) owoce morza 1) śniadania 2) Ramen 3) tajskie 4) Sushi 5) bbq grill jakieś żeberka itp 6) kraft kebs 7) burgery 8) jakiś fajny lokal z dobrymi drinkam / koktajlami 9) coś słodkiego 10)coś innego niebanalnego/pysznego Obszar najlepiej okolice Starówki, długiego targu itp @Rudiok @Shen @Słupek @krupek @Paolo de Vesir i reszta ofc Problem (w sumie to nie problem) z Gdańskiem jest taki, że sporo lokali rotuje i pojawia się dużo fajnych konceptów, które albo krótko trwają, albo za jakiś czas zamieniają się w coś innego. A i tak w Gdyni jest lepsze jedzonko wg mnie. Myślę, że dobrym pomysłem będzie wybranie się na Słony Spichlerz, masz tam przegląd różnych kuchni, więc można popróbować różnych smaków. Polecam buksy z Sexy Bull. Jako alternatywa jest też Montownia Foodhall, ale to już trochę dalej od centrum, ale na Sumo Ramen zawsze warto. Jak coś słodkiego to Eklerownia, najlepsze eklerki poza Paryżem. I na lody do Paulo Gelaterii albo do Fabbrica. Do Monsieur Armand na makaroniki, też Paryż zazdrości. Dobry tajski jest Ryż, ale to już niemal poza miastem. Drinki - Green Club. Buksy - w centrum Holy Burger albo Rednek, trochę dalej SHMartel. Sushi - Hokkaido - i sushi i ramen i świetny japoński klimacik. Albo Gyozilla (mają jeden lokal z ramenem i jeden z sushi, ale sushi obłędne). Z azjatyckich fajnie jest w Neon, świetne bao, i ogólnie dobra kuchnia fusion. Coś innego - Azima - tatarska cukiernia z pyszną kawą i słodkościami, które ciężko gdzie indziej dostać. 1 Cytuj
Harbuz 956 Opublikowano sobota o 11:04 Opublikowano sobota o 11:04 Montownia jest fajna jak ktoś nie wie na co ma ochotę albo jak jest się większą grupą i każdy chce zjeść coś innego. Klimat ok ale to są zwykle sieciówki, drogo i małe porcje. Jak byłem ostatnio to jadłem dobre azjatyckie śniadanie w Woosabi. Dobra pizza neapolitańska była w Forza. Kawę i pyszne eklery jedliśmy w Eklerowni. Totalny sztos był w Bar Leon. Kolorowe drinki i żarcie w formie talerzyków w stylu trochę kuchni bliskowschodniej, labnehy, pity, oliwki ale i burraty w panierce itp. Tam bym chciał wrócić. 1 Cytuj
krupek 15 525 Opublikowano niedziela o 10:53 Opublikowano niedziela o 10:53 Ja bym jeszcze dodał włoską I Pazzi i chińską Lee's Chinese w centrum Gdańska. W Montowni to chyba wszystko można zjeść, więc też warto zajrzeć. Z takich mniej znanych to polecam Śląska 19, a z wege Faloviec na gdańskim Przymorzu. 1 Cytuj
balon 5 393 Opublikowano poniedziałek o 23:16 Opublikowano poniedziałek o 23:16 Panowie pięknie dziękuję. Korzystam z waszych tipów jak głupi byłem już m.in. w Billy’s, Wasoobi, Dooble, Sumo Ramen. Na liście jeszcze napewno Eklerkownia 2.0 i śniadanie w Pomelo. Co dalej zobaczymy. Byłem też obczaić tę Montownię Food Hall, ceny niższe niż w Gorzowie (+super klimat), ogólnie jeżeli chodzi o jedzenie i picie w lokalach, to ściśle centrum Gdańska tańsze niż w centrum Gorzów Zdam dokładną relację jak wrócę aby służyła innym. Jutro jesteśmy z żoncią dzień w Sopocie proszę o jakąś kozak na opcje obiad (obojętnie co, byle nie kuchnia polska) i deser + dobra kawa. Lokalizacja raczej główne landmarki. @Słupek @Shen @Paolo de Vesir @Rudiok @krupek @Sedrak @Agent_Man @Harbuz i inni ofc 1 Cytuj
Shen 9 976 Opublikowano poniedziałek o 23:23 Opublikowano poniedziałek o 23:23 8 minut temu, balon napisał(a): Jutro jesteśmy z żoncią dzień w Sopocie proszę o jakąś kozak na opcje obiad (obojętnie co, byle nie kuchnia polska) i deser + dobra kawa. W Sopocie lubię tajską knajpe Panaya, z takiej topki to Śliwka w Kompot ale tam bez rezerwacji to często trzeba stać w kolejce[ w sezonie, nie wiem jak zimą], więc może warto zadzwonić wcześniej. No i z włoskiej kuchni Da Matti. Rzadko jem desery na mieście, ale bardzo lubię tort czekoladowy w firmowej kawiarni Wedla. 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 425 Opublikowano wtorek o 07:08 Opublikowano wtorek o 07:08 IMO jeśli chodzi o tajską to nie znajdzie lepszego miejsca niż Ryż 1 Cytuj
Rudiok 3 394 Opublikowano wtorek o 10:38 Opublikowano wtorek o 10:38 To już niech się kopsnie na tajskie do Gdyni do Lolo Thai Jolo i wszyscy będą happy. Sopotu aż tak dobrze nie znam, ale nigdy się nie zawiodłem na Barze Przystań i ich rybce. A przy ostatniej wizycie zaszliśmy do Tapas de Rucola i jak sama nazwa wskazuje dają bardzo dobre tapas z oryginalnymi produktami, ale też robią mocne fusion. 1 Cytuj
Shen 9 976 Opublikowano wtorek o 10:41 Opublikowano wtorek o 10:41 2 minuty temu, Rudiok napisał(a): To już niech się kopsnie na tajskie do Gdyni do Lolo Thai Jolo i wszyscy będą happy. Chyba za daleko do Gdyni mają Jak chodzi o azjatyckie to i tak Haos u mnie na pierwszym miejscu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi