Rudiok 3 394 Opublikowano wtorek o 11:10 Opublikowano wtorek o 11:10 27 minut temu, Shen napisał(a): Chyba za daleko do Gdyni mają Jak chodzi o azjatyckie to i tak Haos u mnie na pierwszym miejscu. Całe 10 minut komunikacją miejską z Sopotu, wysiłek faktycznie nie do pokonania przez gracza Cytuj
Paolo de Vesir 9 424 Opublikowano wtorek o 11:23 Opublikowano wtorek o 11:23 12 minut temu, Rudiok napisał(a): Całe 10 minut komunikacją miejską z Sopotu, wysiłek faktycznie nie do pokonania przez gracza Graczykom nie chce się wstać z kanapy wymienić płytę w napędzie, a ty planujesz trip na 10 minut. 1 Cytuj
balon 5 393 Opublikowano wtorek o 13:11 Opublikowano wtorek o 13:11 Nie, no panowie spokojnie, „rozmawiacie” z emerytowanym koszykarzem i byłą tancerką także ruch i spacerki nam niestraszne:) Bardziej chodzi o czas. Mamy tu 3 noce i plan był 2 dni Gdańsk w tym jeden na ESC i jeden na Sopot. Do Gdyni next time, ale to już z goowniakami zapewne. Cytuj
Sedrak 861 Opublikowano wtorek o 15:20 Opublikowano wtorek o 15:20 Ogólnie dzięki ten rozmowie sam zaznaczyłem na swojej mapie kilka miejscówek, w których nigdy nie byłem. A dla kolegów z Trójmiasta to polecam u mnie na Chwarznie Resto House. Genialna kuchnia włoska i dobra pizza. Jak samo byłem pozytywnie zaskoczonym Vice Versa na bulwarze. Cytuj
Mejm 15 459 Opublikowano wtorek o 15:38 Opublikowano wtorek o 15:38 2 godziny temu, balon napisał(a): i byłą tancerką Ciabaty? Bar Przystan (parenascie minut spacerem plaza z Sopotu w strone gdanska) mimo statusu kultowego mnie ryba nie porwal. To jest masowka bo cenowo przystepnie ale z tymi rybami roznie bywa. W sensie nie ze ch.ujowo, po prostu czesciej im sie przeciagnie mieso niz nie. Za to zupa rybna jak najbardziej. Do tego pieczywo czostkowe, ktore pojawilo sie w tym sezonie. W samym sopocie Tawerna Rybitwa (pierwsze zejscie na plaze od molo w strone gdanska). Lepsze jedzenie ale tez i cenowo zdecydowanie gorzej. Knajpa na plazy wiec widoki wiadomo. W sumie Przystan tez xD Tawerna Orlowska, spacerem juz dluzszym w stronie gdyni (plaza albo las). Jedzenie ok, wyzszy standard, cenowo tez ale chyba taniej niz w Rybitwie. Tu tez zaczynaja sie klify dalej w strone gdyni co jest fajnym urozmaiceniem plazy gdyz ta w tym kierunku jest ch.ujowa. Poza tym przy samym monciaku jest od ch.uja roznych knajp. Az dziwne ze nie ma maca i kfc. Ale ze nie przyjezdzam nad morze jesc burgery czy burito to nie skorzystalem. 1 Cytuj
oFi 2 539 Opublikowano wtorek o 15:48 Opublikowano wtorek o 15:48 9 minut temu, Mejm napisał(a): Poza tym przy samym monciaku jest od ch.uja roznych knajp. Az dziwne ze nie ma maca i kfc. Ale ze nie przyjezdzam nad morze jesc burgery czy burito to nie skorzystalem. Przy samym monciaku nie ma, ale 500m wyżej już masz fastfoodziarnie Cytuj
Mejm 15 459 Opublikowano wtorek o 15:51 Opublikowano wtorek o 15:51 A no racja, na samy poczatku monciaka (przy kosciele) jest mac, zapomnialem. Cytuj
Shen 9 976 Opublikowano wtorek o 17:33 Opublikowano wtorek o 17:33 Było kfc na monciaku ale po wybudowaniu nowego dworca tam się przenieśli. Cytuj
balon 5 393 Opublikowano wtorek o 19:31 Opublikowano wtorek o 19:31 Pochodziliśmy sobie w Sopocie po tych willowych uliczkach (mega urok) i uwaga wróciliśmy na piechotę (jedyne 5km z molo do molo!) do Gdańska coś zjeść. Znowu zagrało Wasoobi. Świetny lokal na śniadanie, lunch, kolację jak i chill. Cytuj
krupek 15 525 Opublikowano wtorek o 20:18 Opublikowano wtorek o 20:18 A ja dziś byłem w Manna 68 w Gdańsku na starym mieście. Oceny mają bardzo wysokie, wysoko stoją w turystycznych rankingach, ceny spore, ale reklamują się jako kuchnia roślinna bardziej wyższych lotów, tak sugeruje też karta. No dobre jedzenie, dania ciekawe, różnorodne, ale szczerze mówiąc, sam jestem w stanie takie zrobić. Smaczne, obsługa super, ale nie za taką cenę. Na plus woda za darmo. Niby nic, a tak rzadko spotykane. Cytuj
Shen 9 976 Opublikowano wtorek o 20:35 Opublikowano wtorek o 20:35 15 minut temu, krupek napisał(a): Niby nic, a tak rzadko spotykane. W Polsce na pewno, chyba się nie spotkałem z lokalem, gdzie wode dostaniesz. Pamiętam jak byłem z dziewczyna w jednej z lepszych pizzeri w Gdyni, poprosiła o szklanke wody z kranu, to usłyszała, że nie, ale może kupic butelkowana za 10zł. Cytuj
Paolo de Vesir 9 424 Opublikowano wtorek o 20:39 Opublikowano wtorek o 20:39 Lupo Pasta Fresca w Warszawie podaje taką wodę, wodę z kranu masz też we Flow Caffe. No, ale faktycznie spotyka się to rzadko, a płacenie 10zł za 0.5l wody to jakiś absurd, zwłaszcza że ceny bywają jeszcze wyższe. Cytuj
krupek 15 525 Opublikowano wtorek o 20:41 Opublikowano wtorek o 20:41 Kiedyś już się z tym spotkałem, w Falovcu w Gdańsku możesz o taką poprosić, jest wyszczególnione w karcie. Zawsze uważałem, że to niewielki koszt, a spoko ukłon w stronę klienta. Szczególnie w czasach, gdy porcje w restauracjach są coraz mniejsze i coraz droższe. Cytuj
Sedrak 861 Opublikowano wtorek o 21:21 Opublikowano wtorek o 21:21 Pamiętam jak byłem pierwszy raz we Włoszech, zapytali jaką wodę chcemy jak usiedliśmy do stolika, a później zdziwienie jak okazała się za darmo... Polska nieźle mnie wytresowala Cytuj
balon 5 393 Opublikowano wczoraj o 07:30 Opublikowano wczoraj o 07:30 We Włoszech też się to zmienia. Jako miłośnik tego kraju byłem przez ostatnie naście lat tam trochę razy i co raz mniej lokali daje free wodę (obserwacje z 2024). Jednak jej ceny są dużo niższe jak w PL. Za litrowe karafki płaci się 1-2e tyle co w Polsce za 250/333ml w lokalach. Cytuj
balon 5 393 Opublikowano wczoraj o 08:59 Opublikowano wczoraj o 08:59 A to tak już po polsku:) ale spokojnie jeszcze znajdziesz po 1,5e i to w Rzymie czy innej popularnej miejscówce Cytuj
Sedrak 861 Opublikowano wczoraj o 10:29 Opublikowano wczoraj o 10:29 1 hour ago, balon said: A to tak już po polsku:) ale spokojnie jeszcze znajdziesz po 1,5e i to w Rzymie czy innej popularnej miejscówce 12 zł to może już znajdziesz kawę, ale za 8 zł to bez szans. Chyba, że w abonamencie w Żabce. Ja właśnie za 2€ piłem w Bari pyszne espresso z kostką lodu. Petarda. Rzym jeszcze mnie czeka Cytuj
Rudiok 3 394 Opublikowano wczoraj o 11:07 Opublikowano wczoraj o 11:07 Amerykanie mają najebane z napiwkami, ale za to woda z kranu wszędzie i w opór i za darmo, i nikt z tego nie robi problemu, czy to w barze czy jakiejś fancy restauracji. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi