Rudiok 3 411 Opublikowano 28 stycznia Opublikowano 28 stycznia W dniu 28.01.2025 o 10:41, Shen napisał(a): Chyba za daleko do Gdyni mają Jak chodzi o azjatyckie to i tak Haos u mnie na pierwszym miejscu. Rozwiń Całe 10 minut komunikacją miejską z Sopotu, wysiłek faktycznie nie do pokonania przez gracza 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 516 Opublikowano 28 stycznia Opublikowano 28 stycznia W dniu 28.01.2025 o 11:10, Rudiok napisał(a): Całe 10 minut komunikacją miejską z Sopotu, wysiłek faktycznie nie do pokonania przez gracza Rozwiń Graczykom nie chce się wstać z kanapy wymienić płytę w napędzie, a ty planujesz trip na 10 minut. 1 Cytuj
balon 5 396 Opublikowano 28 stycznia Opublikowano 28 stycznia Nie, no panowie spokojnie, „rozmawiacie” z emerytowanym koszykarzem i byłą tancerką także ruch i spacerki nam niestraszne:) Bardziej chodzi o czas. Mamy tu 3 noce i plan był 2 dni Gdańsk w tym jeden na ESC i jeden na Sopot. Do Gdyni next time, ale to już z goowniakami zapewne. Cytuj
Sedrak 873 Opublikowano 28 stycznia Opublikowano 28 stycznia Ogólnie dzięki ten rozmowie sam zaznaczyłem na swojej mapie kilka miejscówek, w których nigdy nie byłem. A dla kolegów z Trójmiasta to polecam u mnie na Chwarznie Resto House. Genialna kuchnia włoska i dobra pizza. Jak samo byłem pozytywnie zaskoczonym Vice Versa na bulwarze. Cytuj
Mejm 15 528 Opublikowano 28 stycznia Opublikowano 28 stycznia W dniu 28.01.2025 o 13:11, balon napisał(a): i byłą tancerką Rozwiń Ciabaty? Bar Przystan (parenascie minut spacerem plaza z Sopotu w strone gdanska) mimo statusu kultowego mnie ryba nie porwal. To jest masowka bo cenowo przystepnie ale z tymi rybami roznie bywa. W sensie nie ze ch.ujowo, po prostu czesciej im sie przeciagnie mieso niz nie. Za to zupa rybna jak najbardziej. Do tego pieczywo czostkowe, ktore pojawilo sie w tym sezonie. W samym sopocie Tawerna Rybitwa (pierwsze zejscie na plaze od molo w strone gdanska). Lepsze jedzenie ale tez i cenowo zdecydowanie gorzej. Knajpa na plazy wiec widoki wiadomo. W sumie Przystan tez xD Tawerna Orlowska, spacerem juz dluzszym w stronie gdyni (plaza albo las). Jedzenie ok, wyzszy standard, cenowo tez ale chyba taniej niz w Rybitwie. Tu tez zaczynaja sie klify dalej w strone gdyni co jest fajnym urozmaiceniem plazy gdyz ta w tym kierunku jest ch.ujowa. Poza tym przy samym monciaku jest od ch.uja roznych knajp. Az dziwne ze nie ma maca i kfc. Ale ze nie przyjezdzam nad morze jesc burgery czy burito to nie skorzystalem. 1 Cytuj
oFi 2 562 Opublikowano 28 stycznia Opublikowano 28 stycznia W dniu 28.01.2025 o 15:38, Mejm napisał(a): Poza tym przy samym monciaku jest od ch.uja roznych knajp. Az dziwne ze nie ma maca i kfc. Ale ze nie przyjezdzam nad morze jesc burgery czy burito to nie skorzystalem. Rozwiń Przy samym monciaku nie ma, ale 500m wyżej już masz fastfoodziarnie Cytuj
Mejm 15 528 Opublikowano 28 stycznia Opublikowano 28 stycznia A no racja, na samy poczatku monciaka (przy kosciele) jest mac, zapomnialem. Cytuj
Shen 10 160 Opublikowano 28 stycznia Opublikowano 28 stycznia Było kfc na monciaku ale po wybudowaniu nowego dworca tam się przenieśli. Cytuj
balon 5 396 Opublikowano 28 stycznia Opublikowano 28 stycznia Pochodziliśmy sobie w Sopocie po tych willowych uliczkach (mega urok) i uwaga wróciliśmy na piechotę (jedyne 5km z molo do molo!) do Gdańska coś zjeść. Znowu zagrało Wasoobi. Świetny lokal na śniadanie, lunch, kolację jak i chill. Cytuj
krupek 15 535 Opublikowano 28 stycznia Opublikowano 28 stycznia A ja dziś byłem w Manna 68 w Gdańsku na starym mieście. Oceny mają bardzo wysokie, wysoko stoją w turystycznych rankingach, ceny spore, ale reklamują się jako kuchnia roślinna bardziej wyższych lotów, tak sugeruje też karta. No dobre jedzenie, dania ciekawe, różnorodne, ale szczerze mówiąc, sam jestem w stanie takie zrobić. Smaczne, obsługa super, ale nie za taką cenę. Na plus woda za darmo. Niby nic, a tak rzadko spotykane. Cytuj
Shen 10 160 Opublikowano 28 stycznia Opublikowano 28 stycznia W dniu 28.01.2025 o 20:18, krupek napisał(a): Niby nic, a tak rzadko spotykane. Rozwiń W Polsce na pewno, chyba się nie spotkałem z lokalem, gdzie wode dostaniesz. Pamiętam jak byłem z dziewczyna w jednej z lepszych pizzeri w Gdyni, poprosiła o szklanke wody z kranu, to usłyszała, że nie, ale może kupic butelkowana za 10zł. Cytuj
Paolo de Vesir 9 516 Opublikowano 28 stycznia Opublikowano 28 stycznia Lupo Pasta Fresca w Warszawie podaje taką wodę, wodę z kranu masz też we Flow Caffe. No, ale faktycznie spotyka się to rzadko, a płacenie 10zł za 0.5l wody to jakiś absurd, zwłaszcza że ceny bywają jeszcze wyższe. Cytuj
krupek 15 535 Opublikowano 28 stycznia Opublikowano 28 stycznia Kiedyś już się z tym spotkałem, w Falovcu w Gdańsku możesz o taką poprosić, jest wyszczególnione w karcie. Zawsze uważałem, że to niewielki koszt, a spoko ukłon w stronę klienta. Szczególnie w czasach, gdy porcje w restauracjach są coraz mniejsze i coraz droższe. Cytuj
Sedrak 873 Opublikowano 28 stycznia Opublikowano 28 stycznia Pamiętam jak byłem pierwszy raz we Włoszech, zapytali jaką wodę chcemy jak usiedliśmy do stolika, a później zdziwienie jak okazała się za darmo... Polska nieźle mnie wytresowala Cytuj
balon 5 396 Opublikowano 29 stycznia Opublikowano 29 stycznia We Włoszech też się to zmienia. Jako miłośnik tego kraju byłem przez ostatnie naście lat tam trochę razy i co raz mniej lokali daje free wodę (obserwacje z 2024). Jednak jej ceny są dużo niższe jak w PL. Za litrowe karafki płaci się 1-2e tyle co w Polsce za 250/333ml w lokalach. Cytuj
balon 5 396 Opublikowano 29 stycznia Opublikowano 29 stycznia A to tak już po polsku:) ale spokojnie jeszcze znajdziesz po 1,5e i to w Rzymie czy innej popularnej miejscówce Cytuj
Sedrak 873 Opublikowano 29 stycznia Opublikowano 29 stycznia W dniu 29.01.2025 o 08:59, balon napisał(a): A to tak już po polsku:) ale spokojnie jeszcze znajdziesz po 1,5e i to w Rzymie czy innej popularnej miejscówce Rozwiń 12 zł to może już znajdziesz kawę, ale za 8 zł to bez szans. Chyba, że w abonamencie w Żabce. Ja właśnie za 2€ piłem w Bari pyszne espresso z kostką lodu. Petarda. Rzym jeszcze mnie czeka Cytuj
Rudiok 3 411 Opublikowano 29 stycznia Opublikowano 29 stycznia Amerykanie mają najebane z napiwkami, ale za to woda z kranu wszędzie i w opór i za darmo, i nikt z tego nie robi problemu, czy to w barze czy jakiejś fancy restauracji. Cytuj
Sedrak 873 Opublikowano piątek o 09:27 Opublikowano piątek o 09:27 Pytanie do kolegów z Gdańska. Gdzie zjem dobrą zapiekankę? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi