Gość Rozi Opublikowano 27 grudnia 2016 Opublikowano 27 grudnia 2016 Jutro jadę do Ostrawy po jakieś czeskie produkty. Co polecacie? A szczególnie jakie polecacie alkohole. O Bozkovie Tuzemskym wiem. Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 28 grudnia 2016 Opublikowano 28 grudnia 2016 staropramen w kazdej wersji jest goty craftowe piwa ch.uj Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 30 grudnia 2016 Opublikowano 30 grudnia 2016 Lucek? Assassine? Ktokolwiek z Wrocławia poleci dobrą włoską pizzerię koło Rynku? Będę wdzięczny. Cytuj
Rudiok 3 368 Opublikowano 30 grudnia 2016 Opublikowano 30 grudnia 2016 No to przecież wiadomo, że Piec na Szewskiej. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 30 grudnia 2016 Opublikowano 30 grudnia 2016 No tylko trzeba pamietać o rezerwacji wczesniej ewentualnie wyśmienita jest tutaj https://www.facebook.com/niezlydym/?fref=ts Niezły Dym na placu teatralnym Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 30 grudnia 2016 Opublikowano 30 grudnia 2016 Dziękuję Bartku. Właśnie stamtąd wychodzę, pyszna pizza, ich chorizo skradło mi serce. Cytuj
Rudiok 3 368 Opublikowano 2 stycznia 2017 Opublikowano 2 stycznia 2017 Pany, będę przejazdem w Łodzi z noclegiem w okolicy Piotrkowskiej. Co polecacie obczaić wieczorową porą (tak żeby i kobietę można było zabrać, więc kebab odpada). Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 2 stycznia 2017 Opublikowano 2 stycznia 2017 Może tego fryzjera, gdzie się Tokar strzyże brzytwą? Cytuj
assassine 1 724 Opublikowano 3 stycznia 2017 Opublikowano 3 stycznia 2017 Dziękuję Bartku. Właśnie stamtąd wychodzę, pyszna pizza, ich chorizo skradło mi serce. No, ta z chorizo w Dymie jest uzależniająca. Polecam jeszcze Si pod nasypem Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 3 stycznia 2017 Opublikowano 3 stycznia 2017 No to przecież wiadomo, że Piec na Szewskiej. Piec na Szewskiej jest już w tym momencie lekko przereklamowany - pizza troszeczkę słabsza niż kiedyś + pojawiło się parę lepszych lokali, chociażby właśnie Niezły Dym, czy Si Cytuj
Rudiok 3 368 Opublikowano 3 stycznia 2017 Opublikowano 3 stycznia 2017 A to pardą, w sumie ze 3 miechy nie byłem. PS Ponawiam pytanie o knajpy w centrum Łodzi. Cytuj
assassine 1 724 Opublikowano 3 stycznia 2017 Opublikowano 3 stycznia 2017 (edytowane) nie no, piec jest wciąż bardzo smaczny. jest też tani. ale jeśli dodać zadzierającą nosa obsługę ("nie jesteśmy od bycia miłymi tylko od podawania jedzenia" - ich własny komentarz) i ogromne kolejki, to czasem lepiej pójść do mniej rozreklamowanego miejsca, gdzie jest równie smacznie lub lepiej. Edytowane 3 stycznia 2017 przez assassine Cytuj
ogqozo 6 551 Opublikowano 3 stycznia 2017 Opublikowano 3 stycznia 2017 (edytowane) Pany, będę przejazdem w Łodzi z noclegiem w okolicy Piotrkowskiej. Co polecacie obczaić wieczorową porą (tak żeby i kobietę można było zabrać, więc kebab odpada). Tak jak wspominałem na Sylwestra, w Łodzi jest chyba jedyna sensowna sushiarnia w Polsce, Ato Sushi. Dzięki dostawom samolotowym z portu, są tam najświeższe oceaniczne ryby, jakie chyba są w tym kraju fizycznie możliwe. Nie wiem, czy można tam poczuć się jak w Japonii, może Masorz powie, ale na pewno dużo bliżej temu do faktycznego sensu sushi, niż popularnym rozwiązaniom warszawskim - chodzi o rybę i smak umami. Co do sposobu ich przygotowania, no to kwestia gustu, są bardzo różne rozwiązania, zależy co kto lubi. Jednak tutaj myślę, że większość recenzji mówi za siebie. Ale w sumie to trochę jak z Piecem na Szewskiej. Knajpa jest zaje'bista, oni o tym wiedzą... czasem trzeba podejść do nich pokornie, także w kwestii rezerwacji miejsca i godzin otwarcia. Edytowane 3 stycznia 2017 przez ogqozo Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 4 stycznia 2017 Opublikowano 4 stycznia 2017 Ja to si sprawdzę niebawem i dam znać. Cytuj
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 4 stycznia 2017 Opublikowano 4 stycznia 2017 Panie i Panowie, pod koniec lutego będę spędzal weekend w B-Białej. Jakieś dobre jedzonko proszę, tak żeby można byłoby z drugą połówką się udać. Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 4 stycznia 2017 Opublikowano 4 stycznia 2017 A cos dokladniej co by to mialo byc? Cytuj
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 5 stycznia 2017 Opublikowano 5 stycznia 2017 Ważne by było dobre i w lokalu można by było trochę dłużej posiedzieć. Ostatnio byliśmy w jakimś browarze chyba raczej w centrum i było bardzo ok. Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 5 stycznia 2017 Opublikowano 5 stycznia 2017 Kolejna świetna pizza we Wro - Graciarnia przy Kazimierza Wielkiego. Ich Coppa na paście z suszonych pomidorów to małe mistrzostwo świata Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 5 stycznia 2017 Opublikowano 5 stycznia 2017 Lucek pisze to z pewnością sprawdzę. :p Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 5 stycznia 2017 Opublikowano 5 stycznia 2017 Możesz sweter przy okazji odebrać, bo pracuję niedaleko :D Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 5 stycznia 2017 Opublikowano 5 stycznia 2017 Lucuś ja go w końcu odbiorę, obiecuje kolego. :) Skasujesz mnie za przechowanie. :) Cytuj
assassine 1 724 Opublikowano 5 stycznia 2017 Opublikowano 5 stycznia 2017 był z nami na sylwestra w zakopanem, to prawie jakbyś też był. w bagażniku. Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 5 stycznia 2017 Opublikowano 5 stycznia 2017 Ważne by było dobre i w lokalu można by było trochę dłużej posiedzieć. Ostatnio byliśmy w jakimś browarze chyba raczej w centrum i było bardzo ok. No to lecimy: Szpilka - chyba najmodniejsze burgery w BB, ale w menu duzo wiecej dobrego zarcia, generalnie ja najczesciej wbijam na sniadania w weekendy po walce w centrum. Moze za duzo miejsca nie ma, ale w sasiadujacym pubie (Dog's Bollocks) mozna usiasc i zamowic to samo zarcie przy zamowieniu. Browar Miejski - pewnie o tym pisales, wiec jak wiesz, jest gdzie usiasc i mozna dobrze zjesc i napic sie browarkow warzonych na miejscu. Al Caminetto - rewelka wloska kuchnia, ale troche ę ą i nie za tanio. Beskid burger - osobiscie dla mnie lepsze burgery niz szpilka, ale w srodku tragedia, czesto je sie na stojaca no i tak sie uwalisz na twarzy ze Ci pitok potem nie stanie. Piwnica zamkowa - taki bardziej pub, ale da sie fajnie posiedziec i nawet zjesc szybkie cieple rzeczy, nie sugeruj sie nieciekawa nazwa ;) Pizzeria Margarita - najstarsza pizzeria w BB i chyba jedyna w centrum ktora nie dowozi na telefon, wiec niech to bedzie rekomendacja odnosnie jakosci. Gallo Nero Pizza - chyba teraz najpopularniejsza pizzeria w Bielsku, troche niefajna lokalizacja bo niby centrum ale tak troche obok ;P, ale jedzonko fajne. ok, to byloby scisle centrum z dalszych miejsc jesli bys chcial poza centrum pojechac to polecam Doryś - lokal specjalizujacy sie w plackach ziemniaczanych, polecam bo sa porzadne, ale obawiam sie ze zima moze tam Ci zmrozic dupe ;) Trattoria Da Tadeusz - pizzeria po rewolucjach Magdy Gessler, jak to w TV ladny wystroj i dobra pizza, mozna wziasc kobiete Karczma pod lotniskiem - rowniez lokal po rewolucjach w/w pani, ale cos innego niz burgery i pizze ;) Mam nadzieje ze pomoglem ;) 1 Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 6 stycznia 2017 Opublikowano 6 stycznia 2017 Wrocław jaka hinduska restauracja najlepsza? Masala czy Mango mama? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi