Grabek 2 772 Opublikowano 23 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Jeżeli ktoś będzie w Poznaniu i lubi steki wołowe, to nie może nie odwiedzić Evil Steakhouse. Co tam sie odjaniepawla to ja nawet nie. Mają własne sezonowane mięso (tbone, ribeye, polędwa), całkiem niezły wybór craftowych browarów plus jakieś napoje własne. Wzięliśmy 1.2kg mięsiwa (rare) z dodatkami, podane na desce z gorącymi kamieniami co by sobie ktoś mógł dosmażyć w razie potrzeby. Tak jak w domu rzadko robie rare bo za dużo juchy pływa w talerzu, tak w Evilu było zrobione idealnie. Na deser poszło żebro wołowe, bo kumpelek zachwalał. Dla mnie bez rewelacji, ale fanem żeberek w ogóle nie jestem. Polecam serdecznie, Poznań to ich drugi lokal, pierwszy mają o dziwo w Szczecinie, ale nie miałem jeszcze okazji odwiedzać. Zdjęcie poglądowe z neta: 5 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 23 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Po ile takie cudo? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 23 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Jezu, ta kukurydza, krążki cebulowe i fryty do przełamania smaku mięsa... ale by jadł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 267 Opublikowano 23 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 23 minuty temu, standby napisał: Po ile takie cudo? Na pewno nie po 80zl. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 23 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 W dniu 9.11.2017 o 11:11, krupek napisał: Falla w Gdyni Kuchnia wegetariańska/wegańska w stylu bardziej azjatyckim, indyjskim, sam nie wiem, taki miks bardziej. Jadłem falafela podanego z hummusem i milionem różnych warzyw, surowych i marynowanych. Całość całkiem ok, napchałem się jak nigdy, taka porcja 25 zł, co, moim zdaniem, trochę za dużo. Nie mniej jednak, mogę polecić, bo jedzenie smaczne, do wyboru kilka dań, warto sprawdzić. Byłem z laska, wzielismy ten zestaw humusów, dla mnie to jakieś mdłe i bez smaku było. Dam im jeszcze druga szanse, bo chce wrapa sprobowac. Maja tez lokal w poznaniu. Jedzenie lepiej wyglada niz smakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 23 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Warto doprawić tymi ostrymi sosami, które stoją na stolikach. Też się wybieram na wrapa, bo są polecane. Miałem iść nawet dziś, ale nie zdążę, a lokal do 21, więc sprawdzę coś nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 23 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Moze Haos na starowiejskiej? Znajomi polecali, sam jeszcze nie byłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 23 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 4 godziny temu, standby napisał: Po ile takie cudo? 3 godziny temu, Mejm napisał: Na pewno nie po 80zl. Hehe, akurat wyszło 340ziko na 4 osoby(3 chłopów plus dziewucha) wiec srednio 85pln. w menu była cena za 100g gdzieś bodaj za antrykocik było 29,-/100g o ile mnie pamięć nie myli Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 23 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Gorzej jakbyście tam z Mendrkiem poszłi bo by wyliczał każdego kęsa Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 23 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Na szczęście nie mają steków od Sony Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 23 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Bartek jak się czujesz ze za półtorej roku wylecisz z forum?? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 24 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 (edytowane) 17 godzin temu, Shen napisał: Moze Haos na starowiejskiej? Znajomi polecali, sam jeszcze nie byłem. Padło na Główna Osobowa. Przyjemy lokal, ale jedzenie nie porywa. Chciałem coś małego, więc wziąłem tatar na krakersach, no średnie, a kosztowało 23 zł. Dziewczyna wzięła noodle wegańskie i też takie 6/10. Wrócić, chyba wrócę, bo mają fajny wybór koktajli, herbat i jakiś swój energetyk na bazie lemoniady, z dodatkiem guarany, imbiru i ziół. Edytowane 24 Listopada 2017 przez krupek Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 No i byłem ponownie w Falli w Gdyni spróbować Wrapa, wziąłem z warzywami, falafelkiem, hummusem i sosem miodowo-musztardowym. Bardzo dobry, syty, ale ten ogrom warzyw trochę mnie przytłacza, chyba za duża różnorodność smaków dla mnie. Dziewczyna wzięła grzybowego i chyba był lepszy, mniej właśnie takiej petardy różnych smaków na raz. Na pewno lepiej mi smakowało niż za pierwszym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 W dniu 23.11.2017 o 17:56, standby napisał: Bartek jak się czujesz ze za półtorej roku wylecisz z forum?? Nie wylece a jak wylece to nic sie nie stanie Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 516 Opublikowano 29 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 tez bylem w evil steakhouse. potwierdzam wszystko co pisal alienator. mega. do tego spoko obsluga, gosc tlumaczy, pomaga wybrac miecho itd. drogo, ale warto. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 15 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 W dniu 23.11.2017 o 15:29, Shen napisał: Moze Haos na starowiejskiej? Znajomi polecali, sam jeszcze nie byłem. Byłem wczoraj, trochę mieszane uczucia, wręcz trochę rozczarowanie. Wziąłem zupę Wonton z pierożkami, no była dość uboga w dodatki. Niestety, smakowała też jakby była z kostki i jeśli się nie mylę to bieda w ch.uj. Dziewczyna wzięła jakieś danie warzywa i tofu w curry i było to strasznie słodkie, w dodatku strasznie dominował smak mleka, i to nie kokosowego, a zwykłego. No raczej nie planuję wrócić. Byłem też ostatnio w Pasta Miasta na Świętojańskiej, makaron godny polecenia, wziąłem jakiś na ostro z kiełbasą, dla mnie trochę za ostry, ale nie żałują dodatków i samego makaronu, ceny też spoko, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Jak coś nie polecam wam gruzińskiej Chinkali w Krakowie, żarcie kompletnie tragiczne i bez smaku, mięso mielone w piergu jak z tych moroznych pierozkach z biedrony, na(pipi)ane kolendry, dramat. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 (edytowane) Dla mieszkajacych/odwiedzających Londyn. Wczoraj zjadłem wspaniały ramen z kaczką w bardzo dobrej japońskiej restauracji Wagamama. Bardzo polecam ten przybytek jak ktoś będzie na deptaku przy hali O2 (np na meczu NBA za rok). Edytowane 13 Stycznia 2018 przez balon Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 337 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Z londyńskich rameniarni ja z kolei polecę http://www.kanada-ya.com/ Ich tonkotsu miażdży suty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Blaise 3 603 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 U Gruzina we Wro- polecam, dzisiaj idę sobie zjeść kubdari, chaczapuri jest baardzo dobre u nich. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 W dniu 12/01/2018 o 22:50, balon napisał: Dla mieszkajacych/odwiedzających Londyn. Wczoraj zjadłem wspaniały ramen z kaczką w bardzo dobrej japońskiej restauracji Wagamama. Bardzo polecam ten przybytek jak ktoś będzie na deptaku przy hali O2 (np na meczu NBA za rok). Wagamama to jest sieciówka balon. Ale w sumie mają dobry Ramen. Inne dania oraz przystawki są już takie sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 23 minuty temu, Maus napisał: Wagamama to jest sieciówka balon. Ale w sumie mają dobry Ramen. Inne dania oraz przystawki są już takie sobie. Dzięki za info żebym za rok jak pojade na mecz NBA nie trafił do jakiejś sieciówki. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 właśnie miałem pytać co najlepiej jeść przed meczem NBA czyli ramen? Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 @_Be_ nie bój się to taka mini sieciówka, kilka lokali na całe UK i nigdzie więcej. Coś jak Moa jako burgerownia w PL. Z drugiej storny nie masz co się obawiać z tego co pamiętam z karty, to każdy ich ramen był mięsny więc nie dla psa kiełbasa. @Maus nic innego nie jadłem. Zamówiłem ramenik i potem tylko repety szły. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 @balon w menu mają caly odnosnik do veganskiego menu jak pojade na ten mecz nba to moze zobacze Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi