balon 5 343 Opublikowano 17 stycznia 2018 Opublikowano 17 stycznia 2018 No to dobrze pamiętałem, nie maiłem specjalnego menu Tak serio to polecam taki mecz jak ktoś się chociaż trochę interesuje basketem. Iście zaprzeczenia prawom fizyki. Konie po 213 biegające jak typy po 180-190. Ja jestem 3 raz z rzędu. Jak matka boska pieniężna pozwoli to będę kontynuował tę tradycję. aaaa co ważne to nie są jakieś peda laskie sparingi, a normalny mecz sezonu regularnego. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 17 stycznia 2018 Opublikowano 17 stycznia 2018 Wiem, kumpel był na Celticsach. Spoko sprawa. Cytuj
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 17 stycznia 2018 Opublikowano 17 stycznia 2018 8 godzin temu, Blaise napisał: U Gruzina we Wro- polecam, dzisiaj idę sobie zjeść kubdari, chaczapuri jest baardzo dobre u nich. We Wro to Plastrami teraz podobno dobre na wita stwosza. Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 17 stycznia 2018 Opublikowano 17 stycznia 2018 Przejdę się niebawem i dam znać Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 22 stycznia 2018 Opublikowano 22 stycznia 2018 (edytowane) Nie wiem, co podkusiło, chyba ciekawość, ale byłem wczoraj w Sphinxie. Poszerzyli ofertę o różne burgery, a w innej, najlepszej miejscówce, nie było miejsca. No cóż xd Na początek kelner przynosi herbatę, filiżanka, saszetka, a wrzątek w takim czymś: I mówi "to jest dzbanek". No ch.uj, skończyły im się dzbanki, a w lokalu nawet połowy zajętych miejsc nie było. Ok, no ale weź pan z tego nalij do filiżanki. Mniejsza o to. Na burgery czekalismy prawie 30 minut. Na burgery... 30 minut...Przypominam, że lokal nie był pełny. Burgery ok, nie można powiedzieć, że niedobre, ale bez wyrazu, kompletnie, nijakie. No i cena 30 zł, co jest bardzo śmieszne, bo powinien kosztować połowę tego, biorąc pod uwagę stosunek cena/jakość. I jeszcze te żydzenie sosów. Przyniósł na tacy sosy i się pyta jaki zostawić. No co za cebulactwo. Nie było serwetek, podchodzę do tego ich baru, stała typulina i typ. Poprosiłem serwetki, a ona "Ja już nie mam" xD Typ przyniosł ch.uj wie skąd. Za błędy się płaci. Nigdy wincyj. Nigdy Edytowane 22 stycznia 2018 przez krupek Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 22 stycznia 2018 Opublikowano 22 stycznia 2018 A co ty dopiero teraz skleileś, że takie dzbanki są w wielu miejscówkach? Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 22 stycznia 2018 Opublikowano 22 stycznia 2018 Typie, ale do picia, a nie do nalewania wrzątku. Finalnie i tak wrzuciłem tam torebkę, ale jak typ Ci to przynosi i mówi, że dzbanek to nie halo trochę. Cytuj
Mejm 15 316 Opublikowano 22 stycznia 2018 Opublikowano 22 stycznia 2018 Ku.rwa sfinx xD Widze, ze nic sie nie zmienia od lat. Jak to jeszcze funkcjonuje to ja nie wiem. Ku.rwa sfinx xD Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 22 stycznia 2018 Opublikowano 22 stycznia 2018 Jak jadłem te parę lat temu to np karkówka była spoko, szybka obsługa, no ok. Teraz to kibel. no weź idź tam na steka za 60 zł xd Cytuj
Faka 3 993 Opublikowano 22 stycznia 2018 Opublikowano 22 stycznia 2018 A właścicielem sfinxa to też nie jest przypadkiem facet, co też ma sieć da grasso? Swoją drogą też już gunwo pizzeria, nie to co kiedyś. Cytuj
Mejm 15 316 Opublikowano 22 stycznia 2018 Opublikowano 22 stycznia 2018 6 godzin temu, krupek napisał: Jak jadłem te parę lat temu to np karkówka była spoko, szybka obsługa, no ok. Teraz to kibel. no weź idź tam na steka za 60 zł xd Lata temu no jeszcze uszlo, chociaz i tak wolalem ich kobieca odmiane czyli Piramide. Ale ze 3 lata temu jadlem w sfinksie i od tego momentu nigdy wiecej. A zamawiac co innego niz shoarme to w ogole bym sie bal nawet dekade temu. Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 22 stycznia 2018 Opublikowano 22 stycznia 2018 Shoarma xd największe ścierwo chyba jakie było. Trociny z kurczaka/świni przygotowane trzy dni wcześniej i wrzucone do chłodziarki. Fileta z warzywkami można było opierdzielić albo bajeczną misę warzyw z kurakiem, zwłaszcza że miało się pracowniczą zniżkę ) Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 22 stycznia 2018 Opublikowano 22 stycznia 2018 Drobiowa to przecież kawałki fileta, była kiedyś zlocista, a to było z uda chyba i może o to tobie chodzi. A właścicielem sfinxa to też nie jest przypadkiem facet, co też ma sieć da grasso? Swoją drogą też już gunwo pizzeria, nie to co kiedyś. Nie. Sfinks chciał ich kupić, ale nie doszło do transakcji. Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 22 stycznia 2018 Opublikowano 22 stycznia 2018 7 minut temu, Moldar napisał: Drobiowa to przecież kawałki fileta, była kiedyś zlocista, a to było z uda chyba i może o to tobie chodzi. No ta, z tym że jak wspomnialem - shoarmy były robione dzień-dwa wcześniej i tylko ‚odgrzewane’ w piecu, a filecika robili na świeżo przed wydaniem (prawie zawsze xd). Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 22 stycznia 2018 Opublikowano 22 stycznia 2018 Nie wiem gdzie pracowałeś ofc, ale biorąc pod uwagę normy sanepidu, to wszystko w tym przypadku jak należy A odgrzewanie? Normalna praktyka w większości restauracji. Cytuj
Rudiok 3 370 Opublikowano 23 stycznia 2018 Opublikowano 23 stycznia 2018 Irish Pub Galway w Rzeszowie. Mimo że działa od 15 lat to trafiłem tam dopiero w ubiegły weekend i zakochałem się od pierwszego wrażenia. Zresztą, popatrzcie tylko: Lany Guinness, sezonowane mięso na krwiste steki, burgery na 9/10 a pizza na cieście tak cienkim jak polska opozycja. Otwarte od 14:00 do 4-5:00 nad ranem, mnóstwo miejsca, świetne kelnerki, niesamowity klimat, rockowa muzyka z głośników, można wymieniać i wymieniać. Ale po raz pierwszy lokal mieniący się czymkolwiek Irish w pełni zasługuje na to miano. 10/10 i polecam jak tylko będziecie w okolicy. 3 Cytuj
MichAelis 5 618 Opublikowano 25 stycznia 2018 Opublikowano 25 stycznia 2018 Wybiorę się na pewno, te burgery mnie przekonały. W regionie polecam pub świety Michal w Lublinie. Porcje ogromne, zeberka rewela - a ceny bardzo niskie. Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 25 stycznia 2018 Opublikowano 25 stycznia 2018 Te ukejskie/irlandzkie browary to jedyne obecnie piwa, których jestem w stanie wypić więcej niż 1-2. Zaje.biste w nich jest to, że tak nie rozpychają wnętrzności i nie mają tego gazu ordynusa. Na dobre są. 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 25 stycznia 2018 Opublikowano 25 stycznia 2018 To zaprawdę mało dobrych piw piłeś w życiu. Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 25 stycznia 2018 Opublikowano 25 stycznia 2018 (edytowane) Widocznie za krótko żyję lub nie stać mnie na smakowanie tylu dobrych piw co ty Edytowane 25 stycznia 2018 przez balon Cytuj
Rudiok 3 370 Opublikowano 25 stycznia 2018 Opublikowano 25 stycznia 2018 balon ma rację a Rozi blefuje, ja też ostatnio gustuję w słabo gazowanych, wyspiarskich piwach. Taki Guiness, Murphy's czy różne "ale" wchodzą jak złoto nawet po 3-4. Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 25 stycznia 2018 Opublikowano 25 stycznia 2018 Rozi ma większy zbiornik więc go tak nie rozpycha ale tak całkiem szczerze to trochę piwa w życiu popróbowałem krafty, regionale, rzemieślnicze live. Koncernowych to od kilku lat w ogóle nie piję (nie licząc sytuacji jak nie ma innego wyboru), nie że taki modny jestem ale po prostu mi nie wchodzą, a ilość gazu jestem tam bardzo często mega kure waska. Takim "codziennym" to było Lubuskie Jasne albo Namysłów Biały Pszeniczny no ale też nie daję rady. Jedno piwko i po sześciopaku . Za to wyspiarskie piwa wchodzą piknie. Nie dziwne potem, że oni takie ilości browara dziennie wypijają. W ogóle zimą i jesienią mam tak, że browara nie piją praktycznie w ogóle. Co innego wiosna-lato. Czyli odwrotnie jak granie w gierki. Zimą to jakieś winko, nalewka. Nic zimnego. 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 25 stycznia 2018 Opublikowano 25 stycznia 2018 (edytowane) Wcale nie ma mniej i bardziej wysyconych piw, wcale, tylko WYSPIARSKIE, powtarzam WYSPIARSKIE PIWA są, bo balonik tak rzekł. I wiesz, że są piwa, które najlepiej smakują w 14-16 stopniach? Chyba nie wiesz. Edytowane 25 stycznia 2018 przez Rozi Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 25 stycznia 2018 Opublikowano 25 stycznia 2018 Olaboga, piwo obrażajo. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.