assassine 1 724 Opublikowano 20 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 tripadvisor w polsce to trochę ruletka, przypominam że choćby sphinx we Wrocławiu jest zawsze pełny, znaczy ktoś tam je i uważa to za smaczne. szukałabym blogów, jest seria "z widelcem po..." dla większych miast, jest krytyka kulinarna (głównie Warszawa), we Wrocławiu WPK http://wroclawskiejedzenie.pl/2016/02/22/najlepsze-blogi-restauracyjne-w-polsce/ W tym artykule masz kilka wymienionych. Trzeba to zawsze przesiać przez filtr własnych preferencji, ale pomaga w wyborze, zwłaszcza w obcym mieście 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 337 Opublikowano 20 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Łódzki Manekin mnie pozytywnie zaskoczył. Pikantna zupa tajska z krewetkami i łososiem 8/10. I pierwszy raz jadłem naleśnika z ziemniakami (ciasto naleśnikowe zmieszane z tartymi ziemniakami) co daje takie cienkie coś a'la placek ziemniaczany i smakuje genialnie. Nadzienie to co kto lubi, ale boczek + śliwka i do tego sos czosnkowy i jest gitara. Duże porcje, rozsądne ceny. No cholera, wrócę. Cytuj Odnośnik do komentarza
assassine 1 724 Opublikowano 20 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Właśnie też słyszałam, że Manekin to cienizna, a kolejki ustawiają się dla zasady, ale w tym łódzkim jadłam 10/10 zapiekane naleśniki. W poznańskim było nieźle, ale nie zapadł mi aż tak w pamięć Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 20 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 W Warszawie są dwa Manekiny i do jednego zawsze są kolejki a do drugiego wchodzi się bez problemu. Oddalone od siebie o kilometr. Nie dość, że ludzie to idioci i stoją w tej kolejce 24/7 jak zwierzęta to są podwójnymi idiotami bo niedaleko jest lokal do którego bez problemu można wejść. Ahh ci millenialsi. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 21 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Manekin żadna innowacja, ot po prostu dobre jedzenie w przystępnej cenie, duża różnorodność. Choć w Gdańsku też kolejki często poza drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 516 Opublikowano 23 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 jak juz sie licytujemy to w toruniu sa 3. to jest taka typowa knajpa, zeby tanio sie najesc. niektore rzeczy maja dobre - nalesnik z czekolada i bananami i masz spokoj na kilka godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Na ramen w Warszawie gdzie warto się udać? Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Vegan Ramen Shop 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 3 minuty temu, Lucek napisał: Vegan Ramen Shop Hehe, zaje.bisty jest ten ramenik ale pewnie ziomeczkowi chodzi o taki WIECIE Z MIĘSEM może @Orzeszek wie coś. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 337 Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Od siebie polecę Uki Uki. Pomocna lista - https://pyzamadeinpoland.pl/2018/01/5-najlepszych-ramenow-warszawie/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 niestety nie znam knajpy z ramenem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Metoda 1 325 Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Omami na Kruczej Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 W Głogowie jakiś dobry burger albo inna szama? Cytuj Odnośnik do komentarza
Blaise 3 603 Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 @grzybiarz for the rescue Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 22 minuty temu, Wojtas1986 napisał: W Głogowie jakiś dobry burger albo inna szama? https://www.facebook.com/BarFuego/ - starówka, koło Lidla, znajdziesz:) Tutaj polecam i pizze, czy burgery. Dobry lokal. A i niedawno jadłem burgera z pierwszego FoodTracka w Głogowie: https://www.facebook.com/szamanszama/ Ale to nie będziesz stał na mrozie i czekał 20 minut. PS. Co Ty tutaj szukasz w tej dziurze? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Godzinę temu, Orzeszek napisał: niestety nie znam knajpy z ramenem. Ale potwierdze też, że Uki Uki daje radę bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 3 godziny temu, Lucek napisał: Vegan Ramen Shop moja znajoma była już veganka otworzyła ten lokal, dobra szama. Ja byłm znowu w Haosie w Gdyni, w lutym maja dania kuchni koreańskiej, wziąłem chrupiące pierozki z wołowina, gotowane na parze bułeczki z kurczakiem i smazony ryz z kimchi i jajkiem sadzonym, nawpierdalalem sie jak dziki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 5 minut temu, Shen napisał: moja znajoma była już veganka otworzyła ten lokal Barbara? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Może tak być Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 pssst *weganka jest takie slowo w języku polskim Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 989 Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Skoro już jesteśmy przy kalafiorze i marchwi, to ostatnio miałem przyjemność zawitać do Veganic w Krakowie. Bardzo spoko deal - po burgerze z falafela buraczanego, frytkach z batatów i focacci z grzybami leśnymi byłem najedzony do śniadania dnia kolejnego. Z chęcią obadam jeszcze raz inne pozycje z menusa. Cytuj Odnośnik do komentarza
assassine 1 724 Opublikowano 27 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Też byłam veganicu, w weekend. Sporo się zmieniło od pierwszej wizyty w dniu otwarcia - podają też opcje wege i porcje jakby większe. Psst, mają fajną ofertę, 3 dania z karty z winem bez limitu 80 zł, ale trzeba wcześniej rezerwować. Frytki z polenty smakują jak frytki z popcornu (!). Za dwa tygodnie druga wyprawa! Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 989 Opublikowano 27 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 True, dobry deal tylko właśnie wymagana ta rezerwacja, a wchodziłem praktycznie z ulicy. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 27 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 @Wojtas1986 i co byłeś we Fuego? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 267 Opublikowano 28 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 W Aioli bylem w wawie na sniadaniu i obiedzie. Ciekawy maja patent z tymi pieczonymi pajdami albo tostami, acz noze tepe i ciezko sie taka krome kroi. Pastrami wyborne, troche jednak calosc psula kwasnosc kiszonej kapusty. W lokalu napier.dala muzyka, glosno, i jest dj ktory nia zawiaduje. Na poczatku mnie to zdziwilo ale dalo to dziwny efekt, gdzie mimo tego ze siedzialo sie blisko obok randomow i generalnie dalo rade slyszec o czym mowia, to po jakims czasie totalnie sie odlaczalo i skupialo na muzyce. Taki "wypelniacz" przestrzeni miedzy stolikami. W momencie kiedy na chwile ustala zapanowala przyjemna cisza ale jednoczesnie sluch mocniej rejestrowal i skupial sie na rozmowach innych. Nie wiem wiec czy to faktycznie tak napier.dala z powodow wyzej czy po prostu ktos stwierdzil, ze jak juz ma placic djowi to niech go bedzie przynajmniej slychac. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi