Banny 2 656 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 (edytowane) Obejrzałem zdjęcia restauracji EGO o której piszesz i kojarzy mi się ona z restauracją w gdańskim Hiltonie. Mówimy na takie jedzenie "Ą, Ę" (chociaż netflixowe Chief's Table jest wspaniałe) Także chyba odpuszczę restaurację Ego. Nie twierdzę, że jest niedobra, bo pewnie i pyszna, ale jeszcze nie jest to dla nas czas na tego typu sprawy. Drogo to ponad 150 zł za kolacje, chociaż można się "szarpnąć" z okazji... Byle dobrze zjeść i miło spędzić czas. Kuchnia fusion / nowoczesna nie będzie dobrym wyborem, to wiem na pewno. Edytowane 24 Kwietnia 2018 przez Banny Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Kolejna wizyta w "Stole na Szwedzkiej" i kolejny odlot, nie wiem jak facet to robi ale tam wszystko smakuje inaczej,lepiej niż w innych knajpach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Co tam dobrego dają? Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Teraz była jedzona Burata, kraby, steki z kangura , risotto z krewetkami i jakies sałatki . Tam niema menu , G siada i pyta sie co chcesz , czego nie lubisz i proponuje potrawy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 (edytowane) Umami na wrocławskim rynku. Czeska restauracja z przewy(pipi)istymi daniami, gdzie bazą jest ciasto pierogowe ale oprócz wielu wariacji pierogowych (np. tajskie, wietnamskie) są też inne dania. Aaaa koniecznie brać przystawki są zjawiskowe. Danie główne: http:// przystawka: ps kwaszona kapusta z sosem chilli niszczy system. Edytowane 7 Maja 2018 przez balon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 W dniu 24.04.2018 o 13:56, Banny napisał: LUBLIN (wybieram się z żoną na kolację ) 1) CZARCIA ŁAPA https://pl.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g274818-d4065041-Reviews-Czarcia_Lapa-Lublin_Lublin_Province_Eastern_Poland.html (wydaje sie drogo) 2) THAI Story https://pl.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g274818-d10347848-Reviews-Thai_Story-Lublin_Lublin_Province_Eastern_Poland.html (cos nowego dla nas by było) 3) Święty Michał Pub Regionalny https://pl.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g274818-d6878188-Reviews-Swiety_Michal_Pub_Regionalny-Lublin_Lublin_Province_Eastern_Poland.html (mało elegancki) 4) Stół i Wół https://pl.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g274818-d6419842-Reviews-Stol_i_Wol-Lublin_Lublin_Province_Eastern_Poland.html (jak wyzej, mało elegancki?) ktoś, coś? Wczoraj byliśmy w Czarciej Łapie. Nie mam zamiaru się rozpisywać, jedyne co powiem to jeśli jesteś w Lublinie to MUSISZ tam iść - pyszne desery (miałem ciastko czekoladowe, dla mnie to nowy standard, niebo w gębie), po obiedzie sytym nie miałem za bardzo ochoty na ogromny obiad, więc wszamaliśmy pizzę z lemoniadami, wszystko jak należy. Podobał mi się wystrój, taki akurat jak lubię. To chyba tyle, warto było Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 3 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Jak ktoś b3dzie kiedys przejazdem w Opolu to musi zachaczyc o "HAMBURG" jest raptem 10 min z buta od dworca. Koniecznie zamówić trzeba burgera Fatboy. Jakie to jest dobre to masakra. Jadalem burgery w Pasibusie czy w Moa ale to jaka wołowinę i dodatki w nim przygotowali to nie mam pytań. Juz dawno nie jadłem.nic lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 5 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 Robie sobie mały trip pod koniec maja, wpadam do Katowic, Krakowa, Wrocławia i Poznania. Czekam na propozycje lokali, bo jedyne co mam na liście to Moa burger w Krakowie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 6 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Kura warzyw i yetztu w Poznaniu obowiązkowo, fat bob burger uchodzi za najlepsza burgerownie w kraju, warto zachaczyc wszystkie lokale są w centrum :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 6 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 12 godzin temu, Shen napisał: Robie sobie mały trip pod koniec maja, wpadam do Katowic, Krakowa, Wrocławia i Poznania. Czekam na propozycje lokali, bo jedyne co mam na liście to Moa burger w Krakowie. Wrocław -Stoł na Szwedzkiej -Manufaktura Smaku -Motto Menu -Plastrami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 6 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Evil Steakhouse w Poznaniu koleżko Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 7 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 W dniu 5.05.2018 o 21:26, Shen napisał: Robie sobie mały trip pod koniec maja, wpadam do Katowic, Krakowa, Wrocławia i Poznania. Czekam na propozycje lokali, bo jedyne co mam na liście to Moa burger w Krakowie. - Mad Mick; - Pizza z Pieca (ewentualnie Len Arte); - Żurownia; - Shrimp House; - Bułkęs; - jak lubisz sushi, to Sakura; - 3 Siostry Bajgiel i Kawa; - Kartofelnik. Wszystkie te lokale są w ścisłym centrum i z buta dojdziesz wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 7 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 W dniu 28.04.2018 o 09:33, balon napisał: kwaszona kapusta z sosem chilli niszczy system. masz na myśli kimchi? Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 7 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Tiaaa wypadła mi ta nazwa, a nie chciało mi się googlować. Lubisz też? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 7 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Jeszcze jak! Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 7 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 (edytowane) Dzień dobry prośba do wszystkich wrocławian przeglądających temat. Będę kilka dni we wro pod koniec maja i codziennie będę jadł na mieście każdy posiłek potrzebuje jakieś fajne lokale. Co polecacie. Lubię każdy rodzaj jedzonka byle było dobre. Czy to kuchnia indyjska/japońska poprzez polską a na włoskiej kończąc. Edytowane 7 Maja 2018 przez blantman Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 7 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 przecież lucek dał mapę Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 7 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Z tych mniej "znanych" polecam właśnie Umami na rynku. Krótki opis kilka postów wyżej. Reszta to tu jest ładnie wypisana. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 7 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 1 minutę temu, milan napisał: przecież lucek dał mapę ok no to poczytam w weekend temat duzo stron Cytuj Odnośnik do komentarza
Blaise 3 603 Opublikowano 7 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Pasibus, bo to wrocławski, burgerowy klasyk. Piec na szewskiej, bo to najlepsza, włoska pizza w mieście (pizza pany też spoko, vaffa napoli też fajne) mango mama jest bardzo spoko plastrami jak najbardziej do polecenia głodne wilki na tęczowej- polecam, przy okazji można podejść na dworzec świebodzki polish lody albo krasnolód 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 9 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 W 2 dni tego nie ogarne chyba, ale dzieki ;p 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 23 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 W dniu 7.05.2018 o 20:31, Blaise napisał: Pasibus, bo to wrocławski, burgerowy klasyk. Szkoda, że ziomeczki z Pasibusa zamiast utrzymać fajną jakość sprzed kilku lat (pamiętam jak mieli tylko trucka, który stoi naprzeciwko Arkad) zdecydowali się na pójście w ilość i naotwieranie bazyliona lokali, z których każdy ma inny poziom no ale nie da się ukryć, że to wrocławski klasyk - warty spróbowania jak akurat trafisz dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 24 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Chciałem na razie nieoficjalnie podziękować @Lucek za mape i @balonza umami. Od poniedziałku jadę z mapa lucka. Juz 7 lokali obskoczylismy z listy w tym umami i jestem zachwycony. Jak wroce w weekend zrobię moją małą liste z podsumowaniem. Jestem w kulinarnym niebie. Dziękuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 25 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Super. Na zdrowie. Czekam z zainteresowaniem na twoją listę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 25 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Moa burger dalej na topie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi