D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 10 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2019 bo to nie pizza hut że masz wszytko odmierzone linijką żeby ładnie wyglądało, a smakuje i tak nie rewelacyjnie. Tu 70 letni Włoch z Neapolu wziął w garść prosciutto i rzucił z wysokości jednego metra na placek, to i tak się ładnie ułożyło. Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 11 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2019 jesc pizze w restauracji w XXI wieku lol. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 11 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2019 Co to znaczy doplata za serwis? Jakby jej nie bylo to trzeba samemu talerz umyc albo podejsc do okienka po zarcie? Napiwek to 10% reszta to dobra wola. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 11 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2019 Wloska knajpa to powinno byc raczej coperto, czyli oplata za samo posadzenie dopy na krzesle. Ale takie samonadawanie sobie napiwku slabe w ch.uj. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 11 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2019 6 godzin temu, Plugawy napisał: Co to znaczy doplata za serwis? Jakby jej nie bylo to trzeba samemu talerz umyc albo podejsc do okienka po zarcie? Napiwek to 10% reszta to dobra wola. Ogólnie jakikolwiek napiwek jest dobrą wolą. Jest nawet fragment filmu na yt, który to dobrze obrazuje. Jako że doliczyli go sobie sami, to od siebie nie dałem już nic. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 049 Opublikowano 11 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2019 Restauracja z Zielonym PIecem w Olsztynku Dom jednorodzinny przerobiony na bardzo klimatyczną, nieco babciną restaurację podającą dania kuchni polskiej. Wyśmienita zupa rybna na baize pomidorów, suma, jesiotra I karpia (sycąca!). Na drugie piers z gęsi, z buraczkami, kluskami śląskimi I sosem pieczeniowym. No I odrobina galertki z mięsem na przystawkę, za darmo. Z kompotem I kawałkiem bezy wyszło lekko ponad 100zł. https://www.zielonypiec.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 11 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2019 100zl na dwie osoby? Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 049 Opublikowano 11 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2019 Tak, za dwie zupy, główne na dwoje, kompot i bezę. 101zl. no i oddzielnie napiwek Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 617 Opublikowano 11 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2019 nie można uczciwie być tak bogatym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 11 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2019 We dwoje żerli z jednego talerza xd w imię czego? Tych paru złotych? No okej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 049 Opublikowano 11 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2019 (edytowane) Żreć kolego to możesz białko z szejkera w swojej kuźni, nam kulturalnie podano danie na dwóch talerzach Edytowane 11 listopada 2019 przez Paolo de Vesir Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 11 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2019 Jak w knajpie zamawiasz dwa dania i przynosza je na osobnych talerzach to napiwek sie nalezy, potwierdzam. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 11 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2019 8 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Żreć kolego to możesz białko z szejkera w swojej kuźni, nam kulturalnie podano danie na dwóch talerzach Chociaż tyle dobrego. Przynajmniej równo podzielone, bo tak to pewnie byłoby chomikowanie po polikach co by więcej ugrać Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 4 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2019 Szukam ciekawego miejsca w centrum Warszawy, okolice ul. Złotej, Żelaznej, Twardej, czy coś bliżej Złotych Tarasów. Najlepiej jakieś wege, azjatycka lub coś innego ciekawego, raczej nie pitca. Ktoś coś poleci? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 4 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2019 (edytowane) Barn Burger i Supperlardo. Edytowane 4 grudnia 2019 przez Rozi Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 8 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2019 (edytowane) Finalnie odwiedziłem: Mango Vegan Street Food Przyjemna miejscówka, jadłem turecką, wegańską pizzę z pieczarkami i grecką pitę z falafelem i frytkami. Obydwie potrawy pyszne. Pizza na fajnym cieście i choć , w przeciwieństwie do zamienników mięsa, prawdziwej pizzy z serem nie zastąpi to jednak była bardzo ciekawa i dobra. Na plus fakt, że jest dużo lżejsza od tradycyjnej pizzy. Pita wyśmienita, super placek, sos, falafele kozak, a frytki jedne z lepszych jakie jadłem ostatnio. Ogólnie, knajpa na plus, duży wybór wege żarcia, pity, burgery, pizza, ramen, poke bowl i inne. Pełną Parą Kuchnia azjatycka, karta z małą ilością dań, ale bardzo dopracowana. Wleciał poke bowl z fasolą, warzywami, ryżem, krewetami i marynowanymi dodatkami i smazony makaron z krewetami i warzywami. Obydwa dania wysmienite, głęboki smak, super żarcie. Do picia mrożona matcha z miętą i to jeden z najlepszych napojów jakie piłem. Edytowane 8 grudnia 2019 przez krupek Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 724 Opublikowano 10 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2019 jadłem 8 misek we wrocku, no ku.rwa ten ramen to nienajlepszy jednak, nie wiem skąd te opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 350 Opublikowano 10 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2019 A kto Ci powiedział, że tam na ramen się chodzi? Serio pytam, bo jedyne co tam jadam to pad thai i bułki. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 617 Opublikowano 10 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2019 Mikoya (Poznań) - ktoś tu polecał i rzeczywiście bardzo dobry ramen, ale trochę robią klientów w bambuko mam nietolerancję laktozy i pomimo zapewnień że nie dodają odzwierzęcych produktów mlecznych godzinę po jedzonku miałem srakę, a laska która jadła ten sam ramen była zdrowa no nie najlepiej się zachowali Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 10 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2019 A co w ramenie może mieć laktozę? Bo tak myślę o tych, które jadłem i nic do głowy nie przychodzi za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 617 Opublikowano 10 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2019 Jak poszukałem w necie to czasami makaron się robi z masłem, ew. marynuje mięso w mleku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 10 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2019 Moze byles niemily dla kelnerki i kucharz dodal od siebie lyzeczke s m i e t a n k i. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 10 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2019 Alergia na nasienie, przej.ebka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 10 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2019 Dla kielkowcow na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 617 Opublikowano 10 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2019 Trzymacie się tam chłopaki, czy boki już zerwane? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi