Opublikowano 11 stycznia 20205 l Dziękuję! w kolejny weekend pojadę z rodziną do trójmiasta to coś wybierzemy, może uda mi się namówić na ramen (jadłem dwa razy ale pewnie lokale złe) I może przy okazji kawa + słodkie?
Opublikowano 11 stycznia 20205 l 5 minut temu, Banny napisał: I może przy okazji kawa + słodkie? Cała ulica Wajdeloty we Wrzeszczu (Gdańsk) oferuje lokal obok lokalu gdzie można wpaść na pyszną kawę i wegańskie ciasta (wyśmienite, naprawdę). Dosłownie minuta drogi od stacji Gdańsk Wrzeszcz. Jeśli chodzi o centrum Gdańska na Piwnej masz Pikawę, nie wiem jak z ciastami, ale kawa jest przepyszna i dość tania. Przy okazji masz przepiękny widok na kościół Mariacki. Edytowane 11 stycznia 20205 l przez Paolo de Vesir
Opublikowano 11 stycznia 20205 l Na Przymorzu obok siebie masz Meso Ramen i autorski lokal Dekera, choć ceny chore tam są.
Opublikowano 11 stycznia 20205 l pierogarnia Mandu w Gdańsku. Trzeba było poczekać 10 min na wolny stolik, ale było warto.
Opublikowano 11 stycznia 20205 l 12 minut temu, D.B. Cooper napisał: pierogarnia Mandu w Gdańsku. Trzeba było poczekać 10 min na wolny stolik, ale było warto. Z Torunia Pierogarni mam dosyć na 5 lat ale dzięki ; ) jeden kolega też mi polecał to, również wspominał o kolejkach.
Opublikowano 11 stycznia 20205 l Jak coś z wegańskich to Faloviec, Falla no i House of Seitan, też chwalony na skalę kraju i super miejscówka, specyficzna.
Opublikowano 19 lutego 20205 l Odkąd byłem kiedyś na Dniu Sushi gdzie było all-you-can-eat i ojadłem się jak poyebany tak nie spojrzę na sushi przez jakieś 10 lat
Opublikowano 20 lutego 20205 l Ja dzis stalem 10 minut i myślałem, że to długo xd Jezu, pączki od Dekera to jest straszne złoto. Dobrze, że codziennie ich nie sprzedaje, bo bym za często tam bywał.
Opublikowano 20 lutego 20205 l Widze, ze tylko pomorze i oczywiscie warszawka. Ale jednak sieciowa ;/ Nie jadlem ,ale chyba juz szybciej wybralbym paczka z tych paczkarni co przez szybe widzisz jak panie wyrabiaja ciasto i smaza. Troche ich we wro sie narobilo.
Opublikowano 20 lutego 20205 l Ten, w którym bylem, to nie jest ta sieciówa, to jego jedyny autorski lokal. Pączki co roku robi sam. Dziś nie zdążyłem kupić z czekoladą, spóźniłem się o jakieś 3 osoby. Wziąłem z malinami i w środku pączka była konfitura z przetartych malin, czuć było ich kawałki. Na co dzień nie kupi tam się ciasta taniej niż kilkanaście złotych, drożdżówki kosztują 7-8 zł xd No, ale w każdym ciastku czuć, że to prawdziwy wyrób z solidnych składników. 2 minuty temu, krupek napisał: Edytowane 20 lutego 20205 l przez krupek
Opublikowano 20 lutego 20205 l We wro jest taka cukiernio-kawiarnia gigi cafe. Miesci sie w peryferyjnej galeryjce, w ogole malo reprezentacyjne miejsce ale drozdzowki kosztuja tam dokladnie tyle samo 7-9zl. Kobitki pieka to na miejscu, widzisz stanowisko, piece itd. Jakosc no nieporownywalnie lepsza, nadzienia tyle ze ja czasami mialem az dosc bo za duzo w stosunku do ciasta. I co smieszniejsze ludzie kupuja tam na torby. Bogole yebani.
Opublikowano 20 lutego 20205 l Dobry stosunek ceny do jakości ma Pellowski. Nie wiem, czy tyljo na północy ma lokale, czy gdzie indziej też. Kupuję tam pieczywo, drożdżówki i sobie chwalę. Dziś kupilem dobrego pączka z adwokatem.
Opublikowano 8 marca 20205 l Najlepszy kebab w Krakowie? Tylko taki smaczny a nie, że na kacu zjesz i będzie jako tako.
Opublikowano 9 marca 20205 l Z tych co jadłem to zdecydowanie "Pod 13" na Kazimierzu. Raczej trzymałbym się z dala od Floriańskiej i innych odnóg Rynku.
Opublikowano 11 marca 20205 l Opierniczyłem najlepsze pastrami w Katowicach i najlepsze w moim życiu, Cześć Brat Gastropub przy Staromiejskiej, moja dziewczyna miała reubenika, a ja wziąłem meksykańskiego, klasyczny był lepszy, mięso to jest wyższy poziom kulinarny, aż nie mogłem się nawąchać tego pięknego zapachu:
Opublikowano 11 marca 20205 l We wro bylo pastrami i zdechlo. A mieli lokal przy rynku. Raz jadlem ale juz nie pamietam co takiego bylo w tym wyjatkowego. Mienso? Chetnie bym sobie odswiezyl ale ni ma gdzie.
Opublikowano 11 marca 20205 l Godzinę temu, Rozi napisał: Opierniczyłem najlepsze pastrami w Katowicach i najlepsze w moim życiu, Cześć Brat Gastropub przy Staromiejskiej, moja dziewczyna miała reubenika, a ja wziąłem meksykańskiego, klasyczny był lepszy, mięso to jest wyższy poziom kulinarny, aż nie mogłem się nawąchać tego pięknego zapachu: Fajne, ale jakoś biednie wygląda. W Rzeszowie była knajpa z samym pastrami, ale ledwo rok pociągnęli. W Krk w Meat&Go jest też bardzo dobra wołowinka w takiej formie.
Opublikowano 4 czerwca 20204 l Robię małego tripa w kierunku Trójmiasta. Czy w Toruniu jest coś wartego uwagi pod kątem knajp? Jakieś godne polecenia rybiarnie w Trójmieście i na północnym wybrzeżu?
Opublikowano 5 czerwca 20204 l Tez jadę w te rejony. Ogolnie trip na linii Trójmiasto, Władysławowo, Hel. Przyłączam się z pytaniem pod względem must-have żywieniowych Może być coś z sushi lub stejków lub pizza ta grubego typu, deep dish.
Opublikowano 5 czerwca 20204 l Rok temu byłem na Helu w restauracji Maszoperia, taka typowa, niska (na wejściu zaje.bałem banią w belkę) klimatyczna chata rybacka, spory wybór ciekawych dań z ryb i owoców morza, pozytywnie wspominam.