Rudiok 3 368 Opublikowano 10 października 2020 Opublikowano 10 października 2020 Jajko marynowane w sosie sojowym dlatego wygląda jak wygląda No ale mięso to lepsze u Pani Jadzi na stołówce by wyrwał, nie popisali się. 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 18 października 2020 Opublikowano 18 października 2020 Co najlepszego z Falli? Cytuj
Najtmer 1 082 Opublikowano 19 października 2020 Opublikowano 19 października 2020 falafel na talerzu lub we wrapie Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 19 października 2020 Opublikowano 19 października 2020 Talerz z hummusami, falafelami i warzywami to niezła eksplozja smaków. Ewentualnie jakiś wrap, dobry jest z kimchi, ale takie klasyczne też są dobre. Jak się wybiera więcej niż w jedną osobę to najlepiej sobie wziąć taki talerz rozmaitości, do tego jakieś wrapy i się podzielić. Cytuj
Paolo de Vesir 9 122 Opublikowano 19 października 2020 Opublikowano 19 października 2020 12 godzin temu, Rozi napisał: Co najlepszego z Falli? Kimchi wrap to złoto. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 20 stycznia 2021 Opublikowano 20 stycznia 2021 Vegap w FALLI, o kurwa mać, najlepsza rzecz wege, jaką jadłem No patrzcie tylko: Kurła, smakuje jak normalny mięsny kebs Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 2 czerwca 2021 Opublikowano 2 czerwca 2021 Panowie jutro będę chwilę w Poznaniu w godzinach obiadowych. Gdzie tam obecnie najlepsze jedzenie pod kątem raczej burgerów/steków itp aby dzieci jak i dorośli byli happy. @_Red_ bywasz jeszcze tam czasami? Coś coś? Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 2 czerwca 2021 Opublikowano 2 czerwca 2021 Będę na dniach, ale najchętniej sam zadałbym to pytanie, bo wypadłem z obiegu gastro. Ze swojej strony skorzystam (o ile nadal czynne) z Zindo Sushi i ich bufetu all u can eat. 70 zl i kolejne łódeczki z talerzykami suszi płyną na świeżo prosto do dzioba, az pod korek. Fat Bob pamiętam, że specjalnie mi szału nie robił. 1 Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 2 czerwca 2021 Opublikowano 2 czerwca 2021 Steki? Evil steakhouse polecam motzno 1 Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 2 czerwca 2021 Opublikowano 2 czerwca 2021 O zapomniałem że mają też w Poznaniu. Thx Ktoś, coś jeszcze? Cytuj
Rudiok 3 368 Opublikowano 4 czerwca 2021 Opublikowano 4 czerwca 2021 Poznań? DYM Barbecue na Górnej Wildzie. No i oczywiście Fat Bob. 1 Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 4 czerwca 2021 Opublikowano 4 czerwca 2021 Szykują mi się regularne wyjazdy do Krakowa, więc chciałbym sobie trochę posprawdzać tamtejszą gastronomię. Interesuje mnie wszystko, oprócz knajp specjalizujących się w owocach morza. Co polecacie? Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 6 czerwca 2021 Opublikowano 6 czerwca 2021 U Babci Maliny na Sławkowskiej. Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 6 czerwca 2021 Opublikowano 6 czerwca 2021 W dniu 11.03.2020 o 21:43, Mejm napisał: We wro bylo pastrami i zdechlo. A mieli lokal przy rynku. Raz jadlem ale juz nie pamietam co takiego bylo w tym wyjatkowego. Mienso? Chetnie bym sobie odswiezyl ale ni ma gdzie. Widzialem knajpę z pastrami na przeciwko cegielni, spróbuj i daj znać czy warto. Cytuj
Tokar 8 267 Opublikowano 6 czerwca 2021 Opublikowano 6 czerwca 2021 Żabki ostatnio mają kanapki premium niby z pastrami. No nie urywają xd Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 7 czerwca 2021 Opublikowano 7 czerwca 2021 Z krakowa polecam zapiekanki na kazimierzu tylko, jak sie stołowałem gdzies indziej to zawsze była sraka, szczegolnie te gruzinskie restauracje. 1 Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 7 czerwca 2021 Opublikowano 7 czerwca 2021 Noooo, zapieksy na Kazimierzu to już klasyka ale o tym powinni wiedzieć wszyscy co choć raz byli w krk Cytuj
Rudiok 3 368 Opublikowano 8 sierpnia 2021 Opublikowano 8 sierpnia 2021 Falla w Katowicach No jakby tak każda knajpa wege serwowała jedzenie to bym chyba mięso odstawił. Zjedzona deska BBQ z dymnymi kotletami sojowymi, ziemniakami, kukurydzą, szaszłykiem warzywnym, sałatką z pomidorów i sosami, oraz wrap z ryżem limonkowym, serem żółtym, ciecierzycą w curry, kukurydzą, pestkami granatu, cebulą i kapustą. Wszystko umiejętnie podkręcone przyprawami i genialne sosy. Ceny zaskakująco pozytywne. Jak dla mnie mocne 9.5/10. 2 Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 8 sierpnia 2021 Opublikowano 8 sierpnia 2021 Falla fajne żarcie, tylko ja się ta zielenina nie potrafie najesc. Z dziewczyna jak byłem ostatni raz, to jeszcze potem dopchałem burgerem z mięsem. Dużo maja sezonowych rzeczy, kozak były bao z matchą czy wrapy z bobem. Niezle im sie to rozrosło, zaczynali z w Poznaniu, znajomi potem sie z nimi dogadali i otworzyli w Gdyni lokal a teraz widze juz w 10 miastach. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 8 sierpnia 2021 Opublikowano 8 sierpnia 2021 Vegap jest obłędny, ale faktycznie - na krótko zaspokaja głód. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 9 sierpnia 2021 Opublikowano 9 sierpnia 2021 Vegapy i inne takie są pyszne, ale mają mało strączków, tofu, czy seitana, więc faktycznie mogą nie sycić na długo jak ktoś jest przyzwyczajony do jedzenie dużej ilości mięsa. Ja już się przyzwyczaiłem do najadania posiłków, które niekoniecznie mają dużo białka, a np dużo warzyw i często właśnie mam na takie ochote. Ostatnio byłem w Syto w Gdyni, jest obok Falli. Stawiają na bardziej fast foodowe podejście do kuchni wegańskiej i tak np można zjeść panierowane grzyby na wzór KFC, warzywa w tempurze, różne burgery, albo tofu robione jak paluszki rybne, czy seitan jak jakieś mięso w marynacie BBQ. Jedzenie smaczne, ale raczej nie dla mnie, bo większość smażona w głębokim tłuszczu, więc na drugi dzień się wykasztanić nie mogłem po tym i ogólnie nie bardzo przepadam za taką obróbką termiczną jedzenia. Na pewno warto sprawdzić, bo smaki ciekawe. Cytuj
Paolo de Vesir 9 122 Opublikowano 9 sierpnia 2021 Opublikowano 9 sierpnia 2021 11 godzin temu, Shen napisał: Falla fajne żarcie, tylko ja się ta zielenina nie potrafie najesc. Próbowałeś falafel na talerzu? Warzywa rotują sezonowo, ale stałym elementem są kulki falafelu i hummus. Porcja jest naprawdę konkretna, wczoraj zapłaciłem 32zł. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi