Skocz do zawartości

Lokale ktore polecacie.


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaszedłem dziś do azjatyckiej sieciówki Guty i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Za 33 zł duża porcja dobrego chinola, dobrze doprawiony, czuć było aromatyczne warzywa. Miły akcent, bo ostatnimi czasy żarcie galeriowe to były same zawody.

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Siedze sobie dzisiaj w Slaskiej Prohibicji nie ma co gadac najlepszy Zur i Rolada w Polsce ale Gumiklyjzy to moja mama robi tak samo dobre. Teraz czekam na deserek i chyba pekne <3 

Opublikowano (edytowane)

Warszawiaki jeśli lubicie kebab w typie Efesa to polecam sprawdzić  Ellegance Restauracja(dziwna nazwa)na woli. Oprócz Baraniny mają też kurczaka. Byłem dzisiaj ludzi full i dużo biorą do łapy. 

Jadłem z ostrym i jednak w Efesie bardziej mi sos smakuje. Mięso rewelacja.

20240427_164142.thumb.jpg.155896fd1d38558c92ca0413d06a7e64.jpg20240427_165504.thumb.jpg.00a2f60fe16d396c16e9bdedde32f61d.jpg

Edytowane przez D.B. Cooper
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Pany, co tam tera dobrego w Łodzi gdzieś w centrum w okolicach Pietryny zje? Jakieś dobre mięcho albo pizza. 

Pizza w Ferment Pizza & Krany, można iść na OFFa do Drukarni albo do Ato Ramen, Anatewka jak ktoś lubi kuchnię żydowską, a na burgera do Gastromachiny lub Coshise
  • Dzięki 1
Opublikowano
W dniu 7.06.2024 o 21:59, Santi napisał(a):


Pizza w Ferment Pizza & Krany, można iść na OFFa do Drukarni albo do Ato Ramen, Anatewka jak ktoś lubi kuchnię żydowską, a na burgera do Gastromachiny lub Coshise emoji3.png

 

Późno już było to nie było za bardzo w czym wybierać. Ale trafiłem na perełkę w postaci Little Beirut :banderas: Mega niepozorne miejsce w bocznej uliczce, w suterenie, małe, ale to co tam dają to kosmos w gębie. Sami Libańczycy w środku, robią wszystko od podstaw - lawasze, przygotowanie mięsa, do tego oryginalne dodatki jak zioła czy melasa z granatu. Próbowana shawarma i zawijany podpłomyk z mięsem mielonym. Oba sztosy. 

 

A do tego na śniadanko wjechał Montag - porchetta z boczku z sałatą, winegrettem, octem balsamicznym i marynowaną cebulką oraz croque madame z dwoma jajami. Porcje spore, ceny też nie za małe, ale warto. 

 

20240608_223500.thumb.jpg.f0c4ba6e7ff474bedd5c87c5f8c45276.jpg

 

20240608_223523.thumb.jpg.cee3c49c05ca3c6157e734486a123cbc.jpg

 

  • Lubię! 2
Opublikowano
 
Późno już było to nie było za bardzo w czym wybierać. Ale trafiłem na perełkę w postaci Little Beirut :banderas: Mega niepozorne miejsce w bocznej uliczce, w suterenie, małe, ale to co tam dają to kosmos w gębie. Sami Libańczycy w środku, robią wszystko od podstaw - lawasze, przygotowanie mięsa, do tego oryginalne dodatki jak zioła czy melasa z granatu. Próbowana shawarma i zawijany podpłomyk z mięsem mielonym. Oba sztosy. 
 
A do tego na śniadanko wjechał Montag - porchetta z boczku z sałatą, winegrettem, octem balsamicznym i marynowaną cebulką oraz croque madame z dwoma jajami. Porcje spore, ceny też nie za małe, ale warto. 
 
20240608_223500.thumb.jpg.f0c4ba6e7ff474bedd5c87c5f8c45276.jpg
 
20240608_223523.thumb.jpg.cee3c49c05ca3c6157e734486a123cbc.jpg
 

Nawet nie znałem tego Little Beirut, to muszę kiedyś tam wpaść i wypróbować

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...