krupek 15 480 Opublikowano 4 kwietnia Opublikowano 4 kwietnia Zaszedłem dziś do azjatyckiej sieciówki Guty i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Za 33 zł duża porcja dobrego chinola, dobrze doprawiony, czuć było aromatyczne warzywa. Miły akcent, bo ostatnimi czasy żarcie galeriowe to były same zawody. Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 23 kwietnia Opublikowano 23 kwietnia Siedze sobie dzisiaj w Slaskiej Prohibicji nie ma co gadac najlepszy Zur i Rolada w Polsce ale Gumiklyjzy to moja mama robi tak samo dobre. Teraz czekam na deserek i chyba pekne <3 Cytuj
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 27 kwietnia Opublikowano 27 kwietnia (edytowane) Warszawiaki jeśli lubicie kebab w typie Efesa to polecam sprawdzić Ellegance Restauracja(dziwna nazwa)na woli. Oprócz Baraniny mają też kurczaka. Byłem dzisiaj ludzi full i dużo biorą do łapy. Jadłem z ostrym i jednak w Efesie bardziej mi sos smakuje. Mięso rewelacja. Edytowane 27 kwietnia przez D.B. Cooper Cytuj
Rudiok 3 361 Opublikowano 6 czerwca Opublikowano 6 czerwca Pany, co tam tera dobrego w Łodzi gdzieś w centrum w okolicach Pietryny zje? Jakieś dobre mięcho albo pizza. Cytuj
Santi 29 Opublikowano 7 czerwca Opublikowano 7 czerwca Pany, co tam tera dobrego w Łodzi gdzieś w centrum w okolicach Pietryny zje? Jakieś dobre mięcho albo pizza. Pizza w Ferment Pizza & Krany, można iść na OFFa do Drukarni albo do Ato Ramen, Anatewka jak ktoś lubi kuchnię żydowską, a na burgera do Gastromachiny lub Coshise 1 Cytuj
Rudiok 3 361 Opublikowano 8 czerwca Opublikowano 8 czerwca W dniu 7.06.2024 o 21:59, Santi napisał(a): Pizza w Ferment Pizza & Krany, można iść na OFFa do Drukarni albo do Ato Ramen, Anatewka jak ktoś lubi kuchnię żydowską, a na burgera do Gastromachiny lub Coshise Późno już było to nie było za bardzo w czym wybierać. Ale trafiłem na perełkę w postaci Little Beirut Mega niepozorne miejsce w bocznej uliczce, w suterenie, małe, ale to co tam dają to kosmos w gębie. Sami Libańczycy w środku, robią wszystko od podstaw - lawasze, przygotowanie mięsa, do tego oryginalne dodatki jak zioła czy melasa z granatu. Próbowana shawarma i zawijany podpłomyk z mięsem mielonym. Oba sztosy. A do tego na śniadanko wjechał Montag - porchetta z boczku z sałatą, winegrettem, octem balsamicznym i marynowaną cebulką oraz croque madame z dwoma jajami. Porcje spore, ceny też nie za małe, ale warto. 2 Cytuj
Santi 29 Opublikowano 8 czerwca Opublikowano 8 czerwca Późno już było to nie było za bardzo w czym wybierać. Ale trafiłem na perełkę w postaci Little Beirut Mega niepozorne miejsce w bocznej uliczce, w suterenie, małe, ale to co tam dają to kosmos w gębie. Sami Libańczycy w środku, robią wszystko od podstaw - lawasze, przygotowanie mięsa, do tego oryginalne dodatki jak zioła czy melasa z granatu. Próbowana shawarma i zawijany podpłomyk z mięsem mielonym. Oba sztosy. A do tego na śniadanko wjechał Montag - porchetta z boczku z sałatą, winegrettem, octem balsamicznym i marynowaną cebulką oraz croque madame z dwoma jajami. Porcje spore, ceny też nie za małe, ale warto. Nawet nie znałem tego Little Beirut, to muszę kiedyś tam wpaść i wypróbować Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.