maciucha 11 647 Opublikowano 4 sierpnia 2009 Opublikowano 4 sierpnia 2009 Mógłby ktoś kto grał na perce od GH: WT coś o niej skrobnąć, bo rozważam kupno a nie wiem jak do końca jest z awaryjnością itd. Cytuj
Bojan_Zaw 4 Opublikowano 4 sierpnia 2009 Opublikowano 4 sierpnia 2009 Grałem na Fun Dayu. Wygodnie się na niej gra, jeśli chodzi o bębny, bo albo mi się zdaje, albo pałeczki się troszkę odbijały od nich ;> Myślę, że szybko zaś padną talerze. Po pierwszym dniu wymienili perkę, bo 1 talerz zaczął odpadać (xD), a drugi już nie działał. Minusem też jest to, że stopa jest luźna, tzn. nie ma żadnej rurki, na której by się trzymała i dlatego też ucieka podczas grania Cytuj
Gość ragus Opublikowano 4 sierpnia 2009 Opublikowano 4 sierpnia 2009 Nie dziwota, że 1 talerz przestał działać, a 2 został połamany, skoro bydło waliło jakby miało w rękach siekiery xd. Pół roku użytkowania i żadnych problemów (jedynie uj,ebane te uchwyty na pałeczki). Cytuj
Redmitsu 991 Opublikowano 4 sierpnia 2009 Opublikowano 4 sierpnia 2009 jakby dali bydlo vs ion to ion by wygral Cytuj
AdaSKo2211 1 Opublikowano 4 sierpnia 2009 Opublikowano 4 sierpnia 2009 (edytowane) niee... wierz mi takiego bydła to ty nigdy nie widziałeś Edytowane 6 sierpnia 2009 przez AdaSKo2211 Cytuj
ciwa22 858 Opublikowano 31 października 2009 Opublikowano 31 października 2009 (edytowane) Mam pytanko dotyczące gitar. Która z nich jest najlepsza pod względem designu oraz kwestii praktycznych? Posiadam tylko gitarę z pierwszej części GH i zatanawiam się nad kupnem jakiejś nowszej. Osobiście podoba mi się wiosło z World Tour, ale nie wiem, czy ta z piątej części nie jest lepsza. Chodzi mi o gitary w wersjii ps2, bo tylko tę konsolę posiadam. Może ktoś zrobił jakiś ranking gitar do ps2? Z góry dzięki, jeśli ktoś się odezwie w tej sprawie. Edytowane 1 listopada 2009 przez ciwa22 Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 1 listopada 2009 Opublikowano 1 listopada 2009 Chyba wszyscy się zgodzimy, że gitary, to tylko z GH (nie wiem, jak z gitarą z RB2). Do masterowania imo z trójeczki, a do swobodnego grania z World Tour/Metallica/GH5. Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 2 listopada 2009 Opublikowano 2 listopada 2009 Chyba wszyscy się zgodzimy, że gitary, to tylko z GH (nie wiem, jak z gitarą z RB2). Do masterowania imo z trójeczki, a do swobodnego grania z World Tour/Metallica/GH5. Dla mnie swobodne granie to mastering. Nienawidzę, jak struna napierdala po uszach (WT), uwielbiam (pipi)nięcie jak w Les Paulu, a nie piszczenie. Cytuj
jarken 33 Opublikowano 24 grudnia 2009 Opublikowano 24 grudnia 2009 Właśnie dotarła z UK: Recenzję dam później, po testach. Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 25 grudnia 2009 Opublikowano 25 grudnia 2009 jarken - i jak ten pedał ? Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 25 grudnia 2009 Opublikowano 25 grudnia 2009 jarken - i jak ten pedał ? O (pipi), ty żyjesz Cytuj
jarken 33 Opublikowano 25 grudnia 2009 Opublikowano 25 grudnia 2009 jarken - i jak ten pedał ? W porównaniu do standardowego z RB1 jest świetny. Jest większy, metalowy, ma antypoślizgową powierzchnię. Dużo łatwiej gra się podwójne stopy, nie ma takiego oporu przy nacisku, jak w pedale z RB1. Nie wiem niestety, jak wypada na tle droższych konstrukcji. Za 80zł na pewno nic lepszego nie można było dostać Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 26 grudnia 2009 Opublikowano 26 grudnia 2009 Uspokoiłeś mnie Od siebie dodam tylko tyle, że Roadie jest chu.jowy po całości, sprawia wrażenie niezłożonego do końca, jakby miał się rozlecieć. Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 26 grudnia 2009 Opublikowano 26 grudnia 2009 E tam, Roadie jest zaje.biaszczy. Ja mam wrażenie, że młotkiem bym tego nawet nie rozj.ebał takie to twarde. Cytuj
ping 9 048 Opublikowano 26 grudnia 2009 Opublikowano 26 grudnia 2009 e tam, nogą to roz(pipi)iesz nawet solidniejsze konstrukcje: Inna sprawa że nie polecam kupna Roadiego komuś kto ma pod sobą sąsiadów. Dźwięk przy graniu jest porównywalny do tłuczenia młotkiem o ziemię. Cytuj
Redmitsu 991 Opublikowano 28 grudnia 2009 Opublikowano 28 grudnia 2009 dobrze ze babcia ktora mieszka pode mna spi tylko w tym pokoju, sam uzywam roadiego. w sumie to jestem ciekaw jak slychac te 'napier.dalanie' ale yebie mnie ona. Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 28 grudnia 2009 Opublikowano 28 grudnia 2009 Kto nie zna bólu złamanego pedała, ten nie jest pr0 :o Cytuj
jarken 33 Opublikowano 31 grudnia 2009 Opublikowano 31 grudnia 2009 (edytowane) Dostałem zestaw instrumentów z Band Hero. Nowa perkusja jest niesamowita, ta z RB1 wygląda przy niej jak szrot. Jest cichutka, pięknie wszystko wychwytuje. Jedynym problemem jest zmuszenie jej do pracy z pedałem Nyko. EDIT: Fotka: Sama stopa również jest wygodniejsza od tej z RB1. Panel sterujący można odczepić. Mamy także świetny schowek na pałeczki (dziura w poprzek perki). Jak oni to zrobili, przecież perka z WT była marnością nad marnościami. Gitara wygląda na równie solidną konstrukcję. Edytowane 31 grudnia 2009 przez jarken Cytuj
ping 9 048 Opublikowano 2 stycznia 2010 Opublikowano 2 stycznia 2010 Co do tej perki to też nie wiem dlaczego nie działa w niej każdy pedał. Chciałem podpiąć zwłoki rockbandowskiej stopki jednak jej nie wykrywało.. Cytuj
jarken 33 Opublikowano 2 stycznia 2010 Opublikowano 2 stycznia 2010 Działa każdy pedał, tylko te z RB trzeba podpiąć do czarnej "dziurki", a nie fioletowych. Jednak wtedy zdarza się, że nie wychwytuje wszystkich uderzeń. Cytuj
Redmitsu 991 Opublikowano 3 stycznia 2010 Opublikowano 3 stycznia 2010 http://rockbandparts.com/ion_double_bass.html NARESZCIE (pipi)A ! Niech mi to ktos sciagnie prosze Cytuj
AdaSKo2211 1 Opublikowano 3 stycznia 2010 Opublikowano 3 stycznia 2010 A nie lepiej kupić oficjalnego splittera HMX'u gdzie pedał też jest included :potter: Cytuj
Redmitsu 991 Opublikowano 3 stycznia 2010 Opublikowano 3 stycznia 2010 A jest oficjalny? Nigdy o takim nie slyszalem. I ten oryginalny dziala z ionem? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi