_daras_ 725 Opublikowano 15 stycznia 2013 Opublikowano 15 stycznia 2013 Mashter jesteś moim MISTRZEM! Ty i Darknight (z tym, że Darknight się tak nie chwali :blum2: ). Nie znam większego hardkorowca, naprawdę. Kalinho patrzy się bardziej na ilość, Tiduch jest mistrzem w trzech grach, jeszcze są Mevek, Ken Marinaris i kilku innych. Natomiast Ty jesteś niewiarygodny kolo, pełen respect. Szczególnie, że stawiasz satysfakcję ponad fun (choć obu naraz nie można wykluczyć). PS. dołóż jeszcze Child of Eden :blum2: Cytuj
Kalinho_PL 334 Opublikowano 15 stycznia 2013 Opublikowano 15 stycznia 2013 Mashter jesteś moim MISTRZEM! Ty i Darknight (z tym, że Darknight się tak nie chwali :blum2: ). Nie znam większego hardkorowca, naprawdę. Kalinho patrzy się bardziej na ilość, Tiduch jest mistrzem w trzech grach, jeszcze są Mevek, Ken Marinaris i kilku innych. Natomiast Ty jesteś niewiarygodny kolo, pełen respect. Szczególnie, że stawiasz satysfakcję ponad fun (choć obu naraz nie można wykluczyć). PS. dołóż jeszcze Child of Eden :blum2: na ilość?! skandal! Ty zapytaj mashtera czy byłby on w stanie zrobić platynę w RE6 do tego trzeba mieć mega skill'a, który nazywa się umysłowe pie.rd.olnięcie Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 16 stycznia 2013 Opublikowano 16 stycznia 2013 mobilizujecie mnie ostatnimi dniami do powrotu na vanquish... oj mobilizujecie... przeciez ja bede plakal mashter, gratulacje. wiem co. znacza te wyzwania, bo kilka godzin nad nimi spedzilem juz. respekcik (jaki glitch wykorzystales? :>) Cytuj
MEVEK 3 462 Opublikowano 16 stycznia 2013 Opublikowano 16 stycznia 2013 (edytowane) jezeli ktos ma odpowiednio duzo czasu na granie, nikt go nie rozprasza, czy stresuje, a ma dobrego manuala to oczywiscie, ze predzej,czy pozniej zaliczy to, co chce. Mr.Mas(h)ter ma o tyle latwiej, ze juz kiedys przez to przechodzil, zgrywajac\ montujac naprawde kozackie filmiki z T3/T4/T5(popraw jeli sie myle), gdzie schemat sie powtarza. praktyka czyni mistrza Edytowane 16 stycznia 2013 przez MEVEK Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 16 stycznia 2013 Opublikowano 16 stycznia 2013 (edytowane) dobra dobra, już przestańmy, bo mashterowi od wczoraj non stop sterczy pała od tego lizania moszny... calm down ladies (ale w MW wczoraj grać nie chciał! na ustawce w niedziele nie był! bał się!) Edytowane 16 stycznia 2013 przez mr_pepeush Cytuj
mashter 54 Opublikowano 16 stycznia 2013 Opublikowano 16 stycznia 2013 Spokojnie, okres w którym stawał mi od pochwał dawno minął. Fajnie tylko, że znajduje się tutaj w gronie ludzi którzy rozumieją na co wylewam poty przy padzie/sticku Na ustawce nie byłem bo cisnąłem coopa w Borderlands2 i w ogóle mnie jakieś dziadostwo złapało i męczę się pod kołdrą (oczywiście z padem w rękach ) Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 16 stycznia 2013 Opublikowano 16 stycznia 2013 no ja mam nadzieję, że mój tekst odebrałeś jako joke a nie wytyk to jest właśnie fajne, że poruszmy się w gronie taki samych czubków, gdzie jeden drugiego rozumie i wie, że to magiczne "ding" jest jak kiedyś sms od dziewczyny Cytuj
Qra 160 Opublikowano 17 stycznia 2013 Opublikowano 17 stycznia 2013 Po 2 latach i miesiącu wbiłem platynę w GT5, wskakuje na podium najtrudniejszych, obok WHD i GTA4 Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 17 stycznia 2013 Opublikowano 17 stycznia 2013 myślałem, że platyna w gtaiv jest tylko czasochłonna a nie trudna Cytuj
mashter 54 Opublikowano 23 lutego 2013 Opublikowano 23 lutego 2013 Ostatnio mam coraz mniej czasu na bycie hardkorem, ale udało mi się w końcu wbić Ultimate Marvel VS Capcom 3. 96% combosów, gdzie niektóre są niemożliwie trudne (Chunli, Viper, Magneto, Morrigan, Modok, X23), to bardzo duże wymagania w stosunku do MvC3. Generalnie gdyby nie było 2 postaci z DLC i 4% margines błędu, to byłaby to platyna 10/10. Daje 9.5 1. DJ HERO (i niewiele łatwiejszy DJ HERO 2)2. NG33. NG2S4. SF4 i SSF45. Vanquish6. Gran Turismo 5 7. Ultimate Marvel VS Capcom 38. Blazblue: Continuum Shift9. King of Fighters 1310. Wipeout HD ---------------------------------11. Mirror's Edge12. Dead or Alive 513. Killzone 2 Cytuj
darkknight 54 Opublikowano 23 lutego 2013 Opublikowano 23 lutego 2013 Latwiej niz SF4?To nie ma sie czym podniecac. :blum1: Cytuj
mashter 54 Opublikowano 24 lutego 2013 Opublikowano 24 lutego 2013 Z bijatykami i systemem walki, to różnie jest u ludzi w kwestii dostosowania się i egzekwowania inputów. Jednym siedzi bardziej SF, drugim marvel, trzecim KOF. Mi siedzi w sumie wszystko podobnie, bo bijatyki to na pewno moja najmocniejsza strona i mam ogromne doświadczenie w tym gatunku, ale zawsze będę oceniał poziom trudności (platyny w bijatyce) biorąc pod uwagę w dużej mierze to, czy trzeba zrobić wszystkie kombosy. KOF, Blazblue i Ultimate Marvel mają trudniejsze kombosy od SF4 i SSF4, ALE tych najtrudniejszych nie trzeba zaliczać na platynę, więc nie może być platyna w KOFie, czy Blazblue trudniejsza od SF.Oczywiście oceniając to z dystansem, obiektywnie. Bez takiego podejścia wszystkie rankingi, czy oceny nie mają sensu, bo dla mnie kombosy w SF4 są na godzinkę max (wszystkie) ja niektóre trialowe komba robię co drugi raz w versusie, więc jak to by miało być dla mnie 10/10? Obiektywnie wydaje mi się że jest. Dla mnie platyna w Vanquish jest 9.5, bo jestem noobem w strzelanki i się namordowałem strasznie, żeby to zrobić, a mam kolesia na liscie u siebie, co sobie przechodzi co drugi raz ostatni chellenge, bo poprawia czas On ocenia platynę w tej grze na 9, choć dla niego to taki hard jak dla mnie kombosy w SF (5/10 max). Z tego co widziałem, tobie zdecydowanie najbardziej podchodzi SF w kwestii kombosów pewnie dlatego, że masz dobry timing. Timing w SF to w 90% najważniejszy element. W KOFie liczy się w wielu kombosach naprawdę dobra prędkość w klepaniu inputów (9 kombo od Terrego jest przemadafakerskie - robiłem prawie godzinę). Ty masz problem ze zrobieniem po 6 kombosów od każdej postac, a ja do 6 komba w KOFie to się nawet nie zatrzymuję. Podsumowując, to że tobie najłatwiejszy wydaje się SF wcale nie świadczy, że taki jest i na pewno nie potwierdza to tego, że platyna w nim nie jest 10/10 1 Cytuj
darkknight 54 Opublikowano 24 lutego 2013 Opublikowano 24 lutego 2013 Wow chyba ie potrzebnie sie wychylilem. Wiem ze to bardzo indywidualna sprawa. Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 24 lutego 2013 Opublikowano 24 lutego 2013 dla mnie platyna w tych bijatykach, to jak napisanie pracy doktorskiej z astronomii. moze, gdybym mial parcie, na to zeby grac tylko w to, inaczej by to wygladalo. bijatyki trzeba po prostu kochac, zeby ogolny poziom zdolnosci manualnych tak rozwinac, by czesac kombosy z wyczuciem co do klatki. uznanie dla wymiataczy Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 1 marca 2013 Opublikowano 1 marca 2013 Po ograniu jakiejś tam części tego, co ma do zaoferowania Metal Gear Rising: Revenegance stwierdzam, że to będzie jedna z bardziej hardcorowych platyn w stawce. Na ten moment nie jestem w stanie powiedzieć, czy jej poziom trudności przerośnie ten z innego kozackiego (i mojego ulubionego) slashera - NGS2 - ale z pewnością będzie to trudne zadanie. Co prawda nieco przewrotnie, bo w odróżnieniu od NGS2, w kilka dni po premierze pojawiły się już pierwsze platynki, ale bardzo szybkie tempo rozgrywki, w połączeniu z tragiczną pracą kamery, sprawiają, że zrobienie najwyższego poziomu trudności na ocenę S będzie graniczyć z cudem. Cytuj
darkknight 54 Opublikowano 15 marca 2013 Opublikowano 15 marca 2013 Szukajac trudnych platyn wpadlem na ciekawostke. Wszystko wskazuje na to ze doczekalismy sie platyny 11/10. Podobno nikt nie jest w stanie zrobic platyny w NGS2+. Cytuj
XM. 10 868 Opublikowano 15 marca 2013 Opublikowano 15 marca 2013 A ile minęło od premiery? Nawet nie miesiąc, z pół. A przecież w takim NGS2 potrzebowali prawie 2 miechy żeby wbić platynę. Cytuj
Dani78 0 Opublikowano 15 marca 2013 Opublikowano 15 marca 2013 A ile minęło od premiery? Nawet nie miesiąc, z pół. A przecież w takim NGS2 potrzebowali prawie 2 miechy żeby wbić platynę. Masz misje Un1,Un2,Un3,Un5 wszystko zostalo z Ngs2 czyli w Un1 masz trzech Bossow na starcie:D pewnie jest jakis sposob:D albo wyjdzie dlc w postacji Online... Cytuj
MEVEK 3 462 Opublikowano 16 marca 2013 Opublikowano 16 marca 2013 Szukajac trudnych platyn wpadlem na ciekawostke. Wszystko wskazuje na to ze doczekalismy sie platyny 11/10. Podobno nikt nie jest w stanie zrobic platyny w NGS2+. z jakiej stronki korzystales? chcialbym zerknac Cytuj
darkknight 54 Opublikowano 16 marca 2013 Opublikowano 16 marca 2013 Czytalem na ps3trophies.org. Druga sprawa ze ostatnio "spotykam" sie z topowymi graczami serii NG i sami twierdza ze na dzien dzisiejszy slabo to wyglada. Cytuj
XM. 10 868 Opublikowano 16 marca 2013 Opublikowano 16 marca 2013 (edytowane) http://www.ps3trophies.com/forums/microsoft/30636-ninja-gaiden-3-razors-edge-achievement-list.htmlAcziwy do Razor's Edge - MM, 50lvl online i przejście UN... Znowu szykuje się hardcore.Btw. jest 33 misji, a wydawało mi się, że z DLCkami było ich prawie 100 wiec skąd tak mało w wersji PS360? Miały być wszystkie dodatki, a tu zonk.E:Dobra, nie 100, a 75 więc i tak połowa mniej. Jednak 100, dobrze mi coś tkwiło w pamięci. Nie ma pucharów za nie więc zakładam jedno. W(pipi)ie się jeśli wydadzą jako płatne dodatki, byłoby to już mega przegięcie. I do tego jeszcze 150zł za odgrzewaną po raz 3 grę, a miało być 129zł. Totalnie jestem zniesmaczony faktem że jedną z moich ulubionych serii ma w posiadaniu firma pazernością przewyższająca nawet Capcom... Edytowane 16 marca 2013 przez XM. Cytuj
darkknight 54 Opublikowano 17 marca 2013 Opublikowano 17 marca 2013 Ale czego Ty sie spodziewasz? Z kim bym nie rozmawial to strasznie psioczy na NG3 , a potem wiekszosc z nich z wywalonym jezorem poleci po RE. No sorry , ale poki im kasa plynie z odgrzewania , to beda tak robic.Gracze moga miec pretensje do samych siebie. Cytuj
mashter 54 Opublikowano 17 marca 2013 Opublikowano 17 marca 2013 Dlatego ja RA nie kupię, nawet za 10zł Po traumatycznych przeżyciach z trójką nie mam zamiaru dawać zarabiać ludziom, którzy mnie oszukują. Cytuj
XM. 10 868 Opublikowano 17 marca 2013 Opublikowano 17 marca 2013 Ale to przecież Wy kupiliście NG3 blisko premiery za 200zł, a nie ja wiec ja tutaj nie jestem osoba dymaną przez firmę bo wiedziałem czego się spodziewać po najnowszym tytule. Wystarczyło przecież zagrać w wersje demo "trójki" żeby stwierdzić, że to jedna z gorszych gier jakie wyszły, poczytać informacje o niej i nie kupować. A po wcześniejszych dokonaniach tej firmy można było się domyślić, że na jednej ulepszonej wersji nie poprzestaną. Także ja RE kupię na pewno, a ciągłe psioczenie na NG3 przyjmuje do wiadomości, ale doskonale byliście świadomymi produktu który kupujecie, a ja wydając pieniądze po raz pierwszy, wcześniej nie kupując "trójki", wcale nie czuję się dymany i nie poczuję dopóki nie zapowiedzą jeszcze jednej ulepszonej wersji gry... Cytuj
mashter 54 Opublikowano 17 marca 2013 Opublikowano 17 marca 2013 Mi bardziej chodziło o to jaką dostałem grę pod tytułem Ninja Gaiden, a nie ile za nią zapłaciłem. Pisząc, że nie kupię RA nawet za 10zł chciałem dać do zrozumienia, że zwyczajnie w nią nigdy nie zagram (nawet jak mi ją ktoś da za darmo). Ja nie mam ograniczonego budżetu na gry, więc w ogóle nie chodziło mi o kwestię co dostałem za ile kasy, tylko CO DO KUR'WY TO MA ZNACZYĆ, że dostaje grę 5/10 pod tytułem Ninja Gaiden. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi