qb3k 946 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Wszystko dziala tyle ze w programie brakuje mi dzwieku =/ Idziesz do Panelu Sterowania> Dźwięki i urządzenia audio> zakładka Audio i zmieniasz Urządzenie domyślne na kartę dźwiękową. Przynajmniej ja miałem tam zamiast karty "Harmonix Drum Controller coś tam coś tam" Pytanie: na jakiej zasadzie przyznawane są złote gwiazdki za utwór w Rock Bandzie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Redmitsu 971 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Gdy dobijesz do okreslonej puli punktow. Cytuj Odnośnik do komentarza
rafal_roma 1 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Co wy byście brali? Gitara z RB2 + perka z RB1 za około 300 zł + cła + podatki Bundle RB2 [perka, majk, gitara, gra NTSC] za około 680 zł + cła + podatki Czy jeszcze inna kombinacja? Cytuj Odnośnik do komentarza
Fisiu 4 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Gre NTSC ciężko opchnąć, nie mówiąc o tym że nie jest RF. Brałym zestaw pierwszy, możesz podlinkować? =) Cytuj Odnośnik do komentarza
marcin0903 1 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Bundle RB2, albo IONa . Cytuj Odnośnik do komentarza
w07t3k 0 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Czy w GH Metallica jest taki sam (mało tolerancyjny) system HO/PO jak w GH:WT? Po GHIII ciężko było mi się przestawić, więc chcę wiedzieć, zwłaszcza, że GH:M z pewnością proste nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
marcin0903 1 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Nie wiem, mi bez problemu się gra. Czasem mam wrażenie, że nutki jakby zostają z tyłu, ale ofkoz ja je zaliczam i normalnie dalej gram i nie tracę mnożnika . Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 HO PO to jest ta zwiększona tolerancja na trafianie w dźwięki (że można np trochę wcześniej albo później) ??? Cytuj Odnośnik do komentarza
qb3k 946 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 HOPO to jest ten cały bajer z graniem nutek bez strumowania. W GH3 miał zwiększoną tolerancję, nooby jak Deadfish przyzwyczaiły się do tego i teraz narzekają, że w kolejnych częściach GH trzeba idealnie trafiać w te nutki. W GH3 można było trzymać fretbutton wcześniej, a i tak zaliczało. Teraz trza idealnie pyknąć tak jak leci. Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Dla mnie pasilo tak jak bylo.Za to nie umialem wlasnie przejsc na RBandowe hopo gdzie trza bylo dokladnie trafic. Cytuj Odnośnik do komentarza
s1ntex 0 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 W GH:M jak dla mnie jest dużo łatwiej niż w WT. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fisiu 4 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Radzę przejrzeć jeszcze raz trening HOPO w GH3, na czym DOKŁADNIE polega Hammer-on, pull-off. Różnią się, a w RB i tak to wykorzystać to trzeba być jakimś (pipi)a robotem ... Porażka imo. HOPO w GH3 jest najlepsze, koniec kropka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pelipe 236 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Radzę przejrzeć jeszcze raz trening HOPO w GH3, na czym DOKŁADNIE polega Hammer-on, pull-off. Różnią się, a w RB i tak to wykorzystać to trzeba być jakimś (pipi)a robotem ... Porażka imo. HOPO w GH3 jest najlepsze, koniec kropka. Najlepsze bo najłatwiejsze ? Luz, też tak uważam, ale do RB 2 można się przyzwyczaić. Choć wiadomo, że to nie to samo co w GH 3. Cytuj Odnośnik do komentarza
rafal_roma 1 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Gre NTSC ciężko opchnąć, nie mówiąc o tym że nie jest RF. Brałym zestaw pierwszy, możesz podlinkować? =) http://www.deepdiscount.com/viewproduct.ht...ductId=60748170 http://www.deepdiscount.com/viewproduct.ht...ductId=48645662 Jednak, Michaelis zauważył, że nie wysyłają do Wolski. Tak więc narazie trzeba czekać, może zmienią zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fisiu 4 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Radzę przejrzeć jeszcze raz trening HOPO w GH3, na czym DOKŁADNIE polega Hammer-on, pull-off. Różnią się, a w RB i tak to wykorzystać to trzeba być jakimś (pipi)a robotem ... Porażka imo. HOPO w GH3 jest najlepsze, koniec kropka. Najlepsze bo najłatwiejsze ? Luz, też tak uważam, ale do RB 2 można się przyzwyczaić. Choć wiadomo, że to nie to samo co w GH 3. przy pull of możesz trzymać wszystkie cztery przyciski i po kolei je puszczać. Nikt nie jest idealny, w RB2 jest to nie wykonalne... Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 no dzięki za wyjaśnienie. to wychodzi na to, że ja to stosuję, tylko nazwy nie tej znałem wcześniej. Więc hammer-on i HOPO to to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pelipe 236 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Więc hammer-on i HOPO to to samo. Powiedzmy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fisiu 4 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 no dzięki za wyjaśnienie. to wychodzi na to, że ja to stosuję, tylko nazwy nie tej znałem wcześniej. Więc hammer-on i HOPO to to samo. Hammer-on i Pull-off ...Przejrzyj trening czym się różnią. Cytuj Odnośnik do komentarza
qb3k 946 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Pytanie do drummerów: Jaki macie sposób na szybkie serie nutek? Ja jakoś tam potrafię zagrać, ale w takim "Everlong" czuję jakby te pady były trochę za małe Właśnie dosyć często zdarza mi się, że pałeczki mi się zderzą podczas grania, albo się za mocno zamachnę i pałeczka wylatuje z ręki Cytuj Odnośnik do komentarza
Redmitsu 971 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 (edytowane) 1. Najpierw trza sie nauczyc dobrze trzymac paleczki, najlepiej w taki sposob jak pokazywal Dark Serge w jednym z tutejszych topicow. Mi z poczatku tez sie uderzaly paleczki, kwestia wprawy. Ja mam inny troszke problem, bo czasem gram strasznie wyluzowanie a ze paleczki od ION'a sa lakierowane czy cos w ten desen to czasem mi sie z reki wyslizgna bo za lekko je trzymam. Napewno musisz paleczki trzymac lekko ale pewnie. Graj tak zeby same ci sie odbijaly od padow ; p Jak nie dajesz rady z everlong, poprobuj najpierw na piosence Young, latwiejsza w tym jest. @edit mialbyc pkt 2 ale mi sie zapomnialo. Edytowane 4 Kwietnia 2009 przez Redmitsu Cytuj Odnośnik do komentarza
qb3k 946 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 No to właśnie trzymam luźno i dlatego wylatują Trzymam max. 3 palcami. Ja wszystko to kumam, stosuję, ale dalej, że tak powiem, chuj. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pelipe 236 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 I tak nie przejdziesz Everlonga. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fisiu 4 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 I tak nie przejdziesz Everlonga. Napisze to za Qbka I tak jesteś pedałem. Pytanie do posiadaczy gitary z World Toura! Czy kiedykolwiek wam się rozsypała? Ile czasu ją posiadacie? Mam tego dość, ta gitara to jakiś szmelc, czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 (edytowane) Swoją mam mniej więcej od premiery w Polsce. Mocno eksploatowana, pożyczana po kumplach i działa. Jedynym mankamentem jest to, że struna jednego dnia chodzi cichutko, a drugiego skrzypi jak poyebana. No ale to gitara działa. Edytowane 5 Kwietnia 2009 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
DeadFish 0 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Psiknij se WD40 do środka to nie będzie skrzypić. Mi tam ta gitarka śmiga elegancko od premiery. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi