rafal_roma 1 Opublikowano 27 października 2009 Opublikowano 27 października 2009 Na Magiera? Że co, nie czaję skomplikowanego slangu Warszawskiego Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 27 października 2009 Opublikowano 27 października 2009 Magiera=warunki mieszkaniowe, niczym z Chinach. Klitki, każdy na każdym śpi, prości ludzie. Getto jednym słowem :potter: Cytuj
rafal_roma 1 Opublikowano 27 października 2009 Opublikowano 27 października 2009 A ok. Nie no, tak źle aż nie jest. Tylko 20 nas w pokoju jest. Cytuj
Rik 13 Opublikowano 29 października 2009 Opublikowano 29 października 2009 Nie wiem czy odpowiedź na to pytanie już nie padła, ale ciężko się przekopać przez ponad 20 stron postów... Czy pedał od perkusji RB2 będzie działał z perką RB1? Cytuj
s1ntex 0 Opublikowano 29 października 2009 Opublikowano 29 października 2009 Raczej bez problemów. On się różni tylko metalową obudową na wierzchu. Cytuj
jamaniek 1 Opublikowano 7 listopada 2009 Opublikowano 7 listopada 2009 W następnym miesiącu wyląduje u mnie x360 i powoli trzeba zacząć się przymierzać do kupna instrumentów. No i właśnie, które są lepsze? Szczególnie nurtuje mnie sprawa perkusji. Niby GH dostosowuje się do tej z RB, ale za to ta od GH ma talerze, co niewątpliwie pozytywnie wpływa na ogólny feeling podczas gry. Ktoś mógłby pomóc? Cytuj
jarken 33 Opublikowano 7 listopada 2009 Opublikowano 7 listopada 2009 Obie mają swoje zalety i wady. Ja akurat trafiłem na egzemplarz nie do zajechania z RB1. Stopa po kilku(nastu?) miesiącach nadal jest jak nowa, a bębny wszystko ładnie wychwytują. Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 7 listopada 2009 Opublikowano 7 listopada 2009 (edytowane) Jak chesz jednocześni feeling i funkcjonalność w obu seriach, to polecam perkę z RB2 (wzmocniony pedał, czujnik siły uderzania, możliwość rozszerzania funkcjonalności) wraz z dodatkowym pedałem i zestawem talerzy <ok> Edytowane 7 listopada 2009 przez Keymaker Cytuj
Pelipe 236 Opublikowano 8 listopada 2009 Opublikowano 8 listopada 2009 To za mało hardkorowy widać Jareczku jesteś, bo mi np. stopa wytrwała 9 miesięcy, a to i tak dostatecznie dużo jak na nią. Cytuj
Bojan_Zaw 4 Opublikowano 8 listopada 2009 Opublikowano 8 listopada 2009 No, ty to też jesteś mało hardkorowy, bo mi po miesiącu zaczyna się łamać już. Cytuj
jamaniek 1 Opublikowano 8 listopada 2009 Opublikowano 8 listopada 2009 wraz z dodatkowym pedałem i zestawem talerzy <ok> Czyli mam rozumieć, że do oryginalnej perkusji z RB2 można dokupić talerze? Cytuj
jarken 33 Opublikowano 8 listopada 2009 Opublikowano 8 listopada 2009 Nie potraficie dobrze ułożyć swojej stopy na pedale i przez to łamie się. Trzeba całą powierzchnią naciskać i wtedy nic nie popsuje się. Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 8 listopada 2009 Opublikowano 8 listopada 2009 Nie potraficie dobrze ułożyć swojej stopy na pedale i przez to łamie się. Trzeba całą powierzchnią naciskać i wtedy nic nie popsuje się. Idź w pi.zde przy takim dajmy na to "Painkillerze" po prostu napie.rdalasz a nie martwisz się o ułożenie stopy lol. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 8 listopada 2009 Opublikowano 8 listopada 2009 To fhui hardcorowi jestescie Ja swoj drugiego tygodnia rozwalilem na Tokio hotel he ;> Czyli mam rozumieć, że do oryginalnej perkusji z RB2 można dokupić talerze? Tak.Ale to jest tylko rozszerzenie ktore nie bedzie sie sprawowac jako perkusja z GH. Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 8 listopada 2009 Opublikowano 8 listopada 2009 Ch.uj w GH. Ważne, że wczuwka będzie w pytę przy Rock Bandach <ok> Cytuj
jamaniek 1 Opublikowano 9 listopada 2009 Opublikowano 9 listopada 2009 A jak sprawuje się gitara? Cytuj
Bojan_Zaw 4 Opublikowano 9 listopada 2009 Opublikowano 9 listopada 2009 Bierz albo Xplorera z GH2 albo Les Paula z GH3. Ta z RB jest po prostu (pipi)owa. Cytuj
wirusek 1 Opublikowano 12 listopada 2009 Opublikowano 12 listopada 2009 Jaka pierwszą grę pod gitarkę polecicie? Zastanawiam się czy opłaca się kupić coś tańszego np. GH world tour lub Greatest hits. Czy od razu lądować kaskę w GH 5 lub RB?? Cytuj
Bojan_Zaw 4 Opublikowano 12 listopada 2009 Opublikowano 12 listopada 2009 World Tour to kupa. Wszystko inne, tylko nie to. Cytuj
wirusek 1 Opublikowano 12 listopada 2009 Opublikowano 12 listopada 2009 A co najlepiej zakupić? Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 12 listopada 2009 Opublikowano 12 listopada 2009 Pierwszy Rock Band lub The Beatles: Rock Band. Obie gry mają świetne ścieżki dźwiękowe i nie uderzają w hardcore. 1 Cytuj
s1ntex 0 Opublikowano 12 listopada 2009 Opublikowano 12 listopada 2009 Zaczynaj od RB2, bo pozniej przyzwyczaisz sie do progu bledu z serii GH. RB2. 1 Cytuj
jamaniek 1 Opublikowano 15 listopada 2009 Opublikowano 15 listopada 2009 (edytowane) Dzięki za odpowiedzi W takim razie chyba po prostu kupię cały zestaw RB2 i GH:M z gitarą. Edytowane 15 listopada 2009 przez jamaniek Cytuj
parix 0 Opublikowano 21 listopada 2009 Opublikowano 21 listopada 2009 Słuchajcie, jest duży problem z decyzją Myślę nad Rock Bandem albo Guitar Hero: WT jako prezent dla siebie na święta . I teraz do was pytanie, jako że w tej chwili posiadam ok.500 zł to się zastanawiam, nad kupnem całego zestawu od Rock Banda i do tego dokupić grę Rock Band 2, czy kupić samą perkusję od GH: WT i do tego jakąś grę. Zastanawiam się, z którego zestawu byłbym bardziej zadowolony, szczególnie zastanawiają mnie tutaj zawiłości między perkusjami, która jest lepsza, bo wiem że najlepiej perkę od RB2, ale nigdzie nie można jej dostać >.>. Słyszałem różne opinie o perkusji od GH, to że nie działa jeden bęben, to że jest duży przedział błędu, że wcale nie jest tak fajna na jaką wygląda itd... Natomiast co do samych gier, to tracklista z RB2 na prawdę jest bardzo fajna i jako grę wolałbym chyba ją, chyba że proponujecie jakąś inną grę. W GH: WT grałem, ale tylko na gitarze. Czy nadal opłaca się kupować perkusje od RB1 ? Czy nie jest już trochę za 'starą' konstrukcja ? Jak wy myślicie? Lepiej dozbierać (oczywiście nie drugie 500 zł na Iona) i kupić coś innego? Święta będą, więc myślę że parę groszy jeszcze wyskrobie... chętnie przeczytam sugestie każdego z was. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 21 listopada 2009 Opublikowano 21 listopada 2009 (edytowane) Nie mysl nawet o GH:WT.To chyba najgorsza gra tej serii imo. Kup perkusje z RB, obojetnie czy z dwojki czy jedynki.Jak masz talary zainwestuj w silencery jesli masz drumkita z pierwszej czesci ,ktora notabene nie jest jak to ujales "stara konstrukcja". Gitare kup Les Paula lub Explorera z GH.Do tego RB2 i masz gre ktora nigdy sie nie znudzi za sprawa DLC o ,ktore w koncu ktos dba jak nalezy. Nie chce gadac za innych ale watpie bys uslyszal inne porady niz ta. Edytowane 21 listopada 2009 przez El Loco Chocko 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi