parix 0 Opublikowano 21 listopada 2009 Opublikowano 21 listopada 2009 Fender jest o wiele gorszy od Les Paula ? Na Explorerze grałem i jakoś mi nie podszedł. Pytam, bo po prostu nie wiem czy by mi się chciało kupować wszystko po kolei, zamiast kupić cały zestaw od RB1 + grę RB2. Do DLC akurat w RB przywiąże szczególną uwagę, bo prawdopodobnie jakoś szybko po kupnie już RB, kupiłbym pewnie 2100 MSP żeby ściągnąć swoje ulubione piosenki, albo jakieś packi, jeszcze to będzie to przeliczenia ; ) PS: http://www.allegro.pl/item823993056_rock_band_perkusja_xbox_360_wersja_qm_2_0_rockband.html - czy to jest perkusja od RB2 ? Bo zdjęcie zupełnie myli. Cytuj
Bojan_Zaw 4 Opublikowano 21 listopada 2009 Opublikowano 21 listopada 2009 Tak, Fender jest gorszy. Cytuj
parix 0 Opublikowano 21 listopada 2009 Opublikowano 21 listopada 2009 Mógłbym prosić o chociaż jakąś jedną większą wadę Fendera w porównaniu do Les Paula ; ) ? Bo to że jest przewodowy to mi najmniej przeszkadza. Cytuj
Pelipe 236 Opublikowano 21 listopada 2009 Opublikowano 21 listopada 2009 nie klikająca struna, zbyt szeroko rozstawione przyciski na gryfie. Cytuj
Wallerot 5 Opublikowano 21 listopada 2009 Opublikowano 21 listopada 2009 Jak ktoś ma małe palce to takie rzeczy mu będą przeszkadzać , np. ja na Les Paulu nie mogę grać bo jest za mały dla mnie. Więc jeżeli nie masz małych rączek () to weź albo tą od GH:WT albo Fendera. Cytuj
parix 0 Opublikowano 21 listopada 2009 Opublikowano 21 listopada 2009 Nie należę do małych, 2 metry wzrostu, duże łapska , więc myślę że jednak nie będę się rozdrabniać i wezmę cały zestaw od RB1 + grę RB2 . Dobra i jeszcze mam takie dwa pytanka, każda piosenka kosztuje 160MSP ? I może głupie pytanie - czy potrzebuje golda żeby móc kupować DLC? I jak może wy polecacie, kupować piosenki, packi, jakie zdrapki, co się bardziej opłaca Dzięki za całą pomoc ;] Cytuj
Wallerot 5 Opublikowano 21 listopada 2009 Opublikowano 21 listopada 2009 Golda nie potrzebujesz , każda piosenka osobno kosztuje 160 (niektóre 80) , w paku masz taniej. Cytuj
parix 0 Opublikowano 21 listopada 2009 Opublikowano 21 listopada 2009 Ok, dziękóweczka za całą pomoc ;] Jeszcze tylko zapytam, czy jest może jakaś strona ze spisem piosenek i packów wraz z ich ceną, wiem że jest spis na wiki, ale bez ceny. Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 22 listopada 2009 Opublikowano 22 listopada 2009 rbdlc.com Na rockband.com (oficjalna strona serii) jest fajna przeglądarka piosenek. Cytuj
parix 0 Opublikowano 22 listopada 2009 Opublikowano 22 listopada 2009 No to teraz wiem wszystko co chciałem wiedzieć, teraz tylko czekać aż wszystko kupię i pochwalę się jak mi się gra Swoją drogą DLC w tej grze jest kosmiczne, dużo się o niej słyszało, ale nie spodziewałem się że baza piosenek jest taka duża : o Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 22 listopada 2009 Opublikowano 22 listopada 2009 Najlepsze w tej całej bazie DLC jest to, że owszem, na pierwszy rzut oka jest wiele świetnych i znanych piosenek, ale w miarę zgłębiania tego zasobu poznajemy kolejne zespoły, o których nawet mogliśmy nie mieć pojęcia. Cytuj
Pelipe 236 Opublikowano 27 listopada 2009 Opublikowano 27 listopada 2009 Czy mikrofon od RB zadziała z Singstarem? Cytuj
parix 0 Opublikowano 30 listopada 2009 Opublikowano 30 listopada 2009 No i mam już zestawik od Rock Banda, no powiem krótko - jest kozacko Gram w GH:WT, więc może trochę mniej kozacko, bo wydaję mi się że ułożenie niektórych 'nut' jest całkowicie z dupy. Ale już niedługo kupię RB2, więc myślę że tam rozwinę skrzydła ;D Swoją drogą, ktoś może coś więcej powiedzieć na temat Lego Rock Banda i GH5 ? Jak piosenki? Poziom trudności? Bo po RB2, ze względu na tracklistę, myślę nad Lego Rock Bandem... Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za poprzednią pomoc :* Cytuj
Bojan_Zaw 4 Opublikowano 30 listopada 2009 Opublikowano 30 listopada 2009 (edytowane) Lego zaje.biaszcze, GH5 chu.jowe. Poziom trudności dobrze wyważony. Edytowane 30 listopada 2009 przez Bojan_Zaw Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 30 listopada 2009 Opublikowano 30 listopada 2009 (edytowane) Lego Rock Band można wg mnie nazwać odpowiedzią EA na Band Hero od Activision. Co prawda nie poszli oni na łatwiznę, w przeciwieństwie do konkurencji, i zaserwowali nam unikalną otoczkę, tak jak w Beatlesach. Piosenki zawarte w tej grze należą do lajtowych, ale zawsze jest to więcej to grania, jak sobie zimportujesz na dysk i będziesz grał z poziomu RB2 A GH5 ma po prostu fajniejszą grafikę, ale zamieniłbym jeden człon nazwy z "Guitar" na "Pop" :potter: Edytowane 30 listopada 2009 przez Keymaker Cytuj
AdaSKo2211 1 Opublikowano 1 grudnia 2009 Opublikowano 1 grudnia 2009 Lego Rock Band jest trudniejsze od tego złego Band Hero. Fire <3 Cytuj
Dark_Slide 2 Opublikowano 5 grudnia 2009 Opublikowano 5 grudnia 2009 Witam. Chciałbym dowiedzieć się gdzie na terenie Poznania można naprawić perkusje z zestawu Guitar Hero? Jeden z przycisków przestał reagować i czuć że w środku musiało coś się zepsuć. Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 6 grudnia 2009 Opublikowano 6 grudnia 2009 (edytowane) Ku,rwa jak mogłeś Co by nie było OT, dla mnie Les Paul dalej jest naj gitarą. Edytowane 6 grudnia 2009 przez Fisiu Cytuj
marcin0903 1 Opublikowano 6 grudnia 2009 Opublikowano 6 grudnia 2009 Nie wiem, dla mnie ta z World Toura i Gibson to, to samo - te same odczucia z gry - może dlatego, że nie umiem grać na gitarze w GH Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 6 grudnia 2009 Opublikowano 6 grudnia 2009 Witam. Chciałbym dowiedzieć się gdzie na terenie Poznania można naprawić perkusje z zestawu Guitar Hero? Jeden z przycisków przestał reagować i czuć że w środku musiało coś się zepsuć. Chyba będziesz musiał zamówić nowy talerz/pad. Cytuj
jarken 33 Opublikowano 11 grudnia 2009 Opublikowano 11 grudnia 2009 (edytowane) Szybkie pytanko: stopa Nyko jest coś warta za około 90zł? http://tinyurl.com/nyko6666 Edytowane 11 grudnia 2009 przez jarken Cytuj
marcin0903 1 Opublikowano 11 grudnia 2009 Opublikowano 11 grudnia 2009 Jak dla mnie to normalna stopa, coś a'la ta standardowa z RB tyle, że bardziej wytrzymała - myślę, że coś koło 90 zł może być Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 13 grudnia 2009 Opublikowano 13 grudnia 2009 Pedał od Nyko to nie coś a la standardowa stopa. Przeprowadzony przeze mnie wywiad wskazał na to, że jest on po prostu większy - szerszy i wyższy. Nie mówiąc już o tym, że jest wytrzymalszy, aczkolwiek podobno inne odczucia daje, niż ten od HMX. Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 13 grudnia 2009 Opublikowano 13 grudnia 2009 Tak mnie post Jarkena w temacie o pewnej gównianej grze natchnął. Ile macie piosenek z DLC do RB? Chwalcie się Ma ktoś wszystkie może? Cytuj
jarken 33 Opublikowano 13 grudnia 2009 Opublikowano 13 grudnia 2009 (edytowane) Ja w tym tygodniu przekroczyłem limit 300 kawałków (RB+RB2+LRB+DLC). Dostanę w przyszłym tygodniu GH5 i nie wiem, czy nie kupić ponownie Greatest Hits i World Toura dla exportu. Edytowane 13 grudnia 2009 przez jarken Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi