Skocz do zawartości

Achievementy

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wiem, ze wskaznik BMI to pazdzierz ale dzis wlasnie zaliczylem powrot do "prawidlowej" wagi. 27 kg roznicy (od najwiekszej odnotowanej wagi, a wage dopiero zaczalem monitorowac po paru tygodniach wiec pewnie jeszcze pare kilo mozna by doliczyc) w 15 miesiecy. Sylwetkowo dalej jak kupa ale wydolnosciowo nawet nie pamietam kiedy tak dobrze sie czulem. Teraz pozostaje sie cieszyc z efektow zanim legendarne yoyo przyjdzie i zrobi swoje :D

• Plusik 2
Opublikowano

To narzekanie na yoyo to raczej smieszkowanie, ale poważnie się zastanawiam reakcji organizmu jak zwieksze mu podaż jedzonka. Teraz jestem na mocnej głodówce gdzie dziennie dobijam 2k kcal, w najbliższej przyszłości będę planował to podniesc pod 3k i zobaczymy jaka będzie reakcja organizmu. Z drugiej strony nawet nie wiem czy moja kicha będzie chciała tyle jeść, bo teraz często jest tak (zwłaszcza w weekendy kiedy niewiele robię) że nawet tej głodowej racji mi się nie chce wciskać ;p

Opublikowano

No jak twoje zapotrzebowanie dzienne będzie wynosiło 3k to nic się nie zmieni jak będzie mniejsze będziesz przybierał na masie. Wielkiej magi w tym nie ma, początki są tylko trudne i określenie jakie mniej więcej mamy zapotrzebowanie na kalorie. Ja jak zaczynałem poznawać kaloryczność produktów to byłem w szoku ,że paczka chipsów ma 800 kcal a pizza 2000 kcal. Nigdy się nad tym nie zastanawiałem, nigdy też nie byłem gruby po prostu chciałem się trochę dociąć. 

Opublikowano
21 godzin temu, Rillas napisał:

To narzekanie na yoyo to raczej smieszkowanie, ale poważnie się zastanawiam reakcji organizmu jak zwieksze mu podaż jedzonka. Teraz jestem na mocnej głodówce gdzie dziennie dobijam 2k kcal, w najbliższej przyszłości będę planował to podniesc pod 3k i zobaczymy jaka będzie reakcja organizmu. Z drugiej strony nawet nie wiem czy moja kicha będzie chciała tyle jeść, bo teraz często jest tak (zwłaszcza w weekendy kiedy niewiele robię) że nawet tej głodowej racji mi się nie chce wciskać ;p

Yoyo istnieje.Żywisz się (pipi)owo,wchodzisz na głodówkę,palisz mięso głównie,wracasz do (pipi)owych nawyków i tam gdzie miałeś mięso łapiesz fat.Cała magia.Organizm jest (pipi)anym minimialistą,mięśni nie potrzebuje bo spoczynkowo wydatkują dużo energii,woli fat.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja się chciałem pochwalić, że za 3 tygodnie będzie równo rok jak robię brzuszki. Codziennie, w przedziale pomiędzy 40 a 80 powtórzeń.

To znaczy przez ten rok było dosłownie może z 10 dni, kiedy ich nie zrobiłem.

I teraz myślę, żeby coś nowego tak ciupać kolejny rok, nie wiem, może pompki?

Opublikowano

Robiłem swego czasu brzuszki na desce pod maksymalnym kątem i znudziły mnie w końcu bo ile można trzepać po 100. Wziąłem w końcu talerz 20kg na brzuch i wchodziło mniej, ale bardziej to czułem. niestety też w plecach. W koncu przestałem bo efekt był, ale plecy przewazyły. Od tego czasu robie brzuszki tylko na treningu albo w domu w zwisie z drążka. Brzuch zrobisz przede wszystkim dietą i ćwiczeniami na całe ciało. Brzuch wtedy sam się zrobi, widzę to po moim siostrzeńcu, który w ogóle nie robi brzuszków, plantsów, podciagania nóg w zwisie a ma prawie, że kostkę. Ale bardzo gratuluje wytrwałości, że nie przerwałeś i ciągnąłeś to dalej. Pompki by byly dobrym pomysłem, no i przy pompkach też napinasz brzuch, możesz je robić w różnym rozstawie rąk, na pięściach jak już wyrobisz jakąś siłę.

Opublikowano

Właśnie chyba polecę z pompkami, ale szkoda będzie brzuszki odstawić, chyba będzie to i to :pawel:

Oprócz tego jakieś małe ćwiczenia siłowe to ja też robię regularnie od chyba 7-8 lat.

Kiedyś miałem bardzo słabe plecy, to znaczy łatwo szło je przesilić byle szybszym poderwaniem czegoś ciężkiego nawet.

Nieraz jak strzyknęło to parę dni ciężko było oddech złapać. A tak od 2 lat albo lepiej niczego takiego nie miałem, bo pewnie udało się je wzmocnić tymi ćwiczeniami, które na plecach się właśnie skupiały.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Więc tak,ten rekord to moje marzenie.Dochodziłem do tego 3 lata.Na ten moment nie planuję wyżej progresować,postawię raczej na rozbudowę separacji mięśnia,ale chciałem się pochwalić jakim jestem upartym skoorvielem :) Obecna waga 89 kg,wzrost nadal srającego psa czyli 168 cm.

• Plusik 4
  • 7 miesięcy temu...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Front lever dzis siadł, 4 sekundy, przez jebany covid przerwałem treningi pod ten element i zaczynałem w sumie od zera na wiosne. Teraz chyba sie wezme za flage

• 1 rok później...
Opublikowano

Jeszcze mam powrót z pracy ponad 8 km, czyli 1300 km będzie złamane w maju. To chyba mój maks i długo go nie pobije, ciężko połączyć siłownię z takimi ilościami pedałowania. 

received_220575387422688.jpeg

• Plusik 2
  • Lubię! 1
Opublikowano

Juz nie przesadzaj Liti, przeciez bierzesz rzeczy mocno przyspieszajace regeneracje ;) Rob po prostu lzejszy trening nog  :D

No ale jak nie zrobiles tego na szosowce tylko na zwyklym rowerku to szacuneczek, musisz miec wygodne siodelko 

• 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Szkoda ze nie mam stravy od początku roku, tak muszę zaliczać ja wraz z wynikami z Huawei. Brakuje mi 450 km do 5000 km( jak pogoda dopisze to w październiku wpadnie) Jak tam u was wyniki w tym roku!? 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
8 minut temu, gtfan napisał:

piękny wynik :)

z ciekawości - ile przewyższeń w tym czasie zrobiłeś?

W maju 9,683 m. bo miałem wyzwanie na 7500 m. W inne miesiące muszę poszukać bo nie wybierał tego wyzwania a nie wiem gdzie w stravie to pokazuje. 

Edit:

Czerwiec-5,691.

Lipiec-3,166

Sierpien - 4,340

Wrzesien-4,068

Pazdziernik-2,262

• 4 miesiące temu...
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Kiedys cos cwiczylem pod okiem brata. To bylo przed moja 18'stka moje rekord zyciowy w tedy to bylo 125kg.

Dzisiaj 39 na karku i robiac cwiczenia tylko na weekend wyjebalem 100kg na klatke wazac tylko 76 kg. Jestem mega dumny bo wygladam jak chlystek ale wciaz klatka na przyzwoitym poziomie :claptrap:

• Plusik 2