Redmitsu 991 Opublikowano 12 maja 2009 Opublikowano 12 maja 2009 hmm, tez nie mam pojecia czym sie rozni wersja z rb do ghwt ale chyba podziekuje jak mam to zakupic za 75$ LOL. Cytuj
Pelipe 236 Opublikowano 12 maja 2009 Opublikowano 12 maja 2009 Ja je.bie, ludzie, weźcie se już kupcie prawdziwą perkusje, jak macie tak maniaczyć i grube stówy na to przepuszczać. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 12 maja 2009 Opublikowano 12 maja 2009 No ale widzisz chodzi o to ze niektorzy chca gry i tylko gry.Nie w glowie im kariera w realu.Pragna jednak do tego by bylo to jak najbardziej zblizone realizmowi wiec... Cytuj
Redmitsu 991 Opublikowano 12 maja 2009 Opublikowano 12 maja 2009 przeciez napisalem kur.wa ze je.bie mnie taki interes za 75$. wszystko mnie je.bie. poprawie zyebany pedal od iona i ni chuya mi wiecej do szczescia. Cytuj
Pelipe 236 Opublikowano 12 maja 2009 Opublikowano 12 maja 2009 No ale widzisz chodzi o to ze niektorzy chca gry i tylko gry.Nie w glowie im kariera w realu.Pragna jednak do tego by bylo to jak najbardziej zblizone realizmowi wiec... Nie no jasne, ale za takie pieniądze(tysiaki co by nie mówić) i przy waszym skillu to o prawdziwą perkę bym powalczył. To tylko moje zdanie. Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 12 maja 2009 Opublikowano 12 maja 2009 Nie którzy nie mają gdzie trzymać sporych instrumentów - tak jak ja, (pipi) ... Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 12 maja 2009 Opublikowano 12 maja 2009 No do skila mi daleko hehe ale i tak mam plan by nie dalej jak do konca roku miec real drum set Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 12 maja 2009 Opublikowano 12 maja 2009 Jak się chce, to miejsce się skombinuje i nie pier.dolcie. Ja odłożyłem zakup real perki, bo stwierdziłem, że jak na mojego bardzo znikomego "skilla" kupno perki za najmniej 1k jest debilizmem po prostu. Cytuj
Pelipe 236 Opublikowano 12 maja 2009 Opublikowano 12 maja 2009 Jak się chce, to miejsce się skombinuje i nie pier.dolcie. Ja odłożyłem zakup real perki, bo stwierdziłem, że jak na mojego bardzo znikomego "skilla" kupno perki za najmniej 1k jest debilizmem po prostu. Nie każdy od razu jest dobry. Ale myśle, że gdyby np. Adaśko chciał, mógłby ładnie pocisnąć. Cytuj
Redmitsu 991 Opublikowano 12 maja 2009 Opublikowano 12 maja 2009 (edytowane) co innego dobrze grac a co innego grac na real drumsach, trzymac staly pewny rytm, zapamietac kwestie i wdrazac swoje pomysly Edytowane 12 maja 2009 przez Redmitsu Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 13 maja 2009 Opublikowano 13 maja 2009 Ja tam np. "Long Road to Ruin" na perce real bym raczej zagrał Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 19 maja 2009 Opublikowano 19 maja 2009 Jak się chce, to miejsce się skombinuje i nie pier.dolcie. Ja odłożyłem zakup real perki, bo stwierdziłem, że jak na mojego bardzo znikomego "skilla" kupno perki za najmniej 1k jest debilizmem po prostu. kupowanie perki za mniej niż 2k to dopiero debilizm. położysz mniej kasy i sie bedziesz w(pipi)iał na dźwięk, wykonanie w ogóle. za 2k juz mozna niezłe modele wciagnać. Ale jak dla poczatkujących to nawet stary polmuz może być xD signed by real drummer ;p Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 19 maja 2009 Opublikowano 19 maja 2009 No właśnie chciałem zacząć od jakiegoś Polmuza Kumpel mówił też, że Amati daje radę. No ale ku.rwa nie mam gdzie się uczyć i jest to za drogie jak na moje pasje, które z reguły okazują się przelotne. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 19 maja 2009 Opublikowano 19 maja 2009 http://video.google.com/videosearch?oe=UTF...4&ct=title# i jeszcze wiecej tego na ju tjubie jest tylko sprzecicho trza miec. Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 20 maja 2009 Opublikowano 20 maja 2009 ale oni z tego co widze grają na padach, najtańsze ścierwo w ogarnięte to ze 2-3 k trzeba dać. A jeszcze moduł do tego trzeba. Jak chcesz sobie zapodać perke na nauke, na która nie chcesz wydać duzo kasy to w sumie weź ogarnij jakieś używane Amati/Everplay (w miare popularne i fhói tanie) , pewnie wyhaczysz coś taniego. A z tym polmuzem to żart był, bo to jest totalne ścierwo i nawet nie brzmi jak bębny (grałem na tym pół roku). Nie polecam natomiast żadnego niefirmowego gówna (ABIX, xo to kuwa jest ?). Zwracaj też uwagę czy perka jest sprzedawana z hardwarem (statywy, blachy i stopa) - bo mozesz sie zdziwić jak kupisz perke za 1k a za same blachy dołożysz tyle samo (mówie tu o średnio-niskiej półce oczywiscie). Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 20 maja 2009 Opublikowano 20 maja 2009 Ale ku.rwa kupię perkę za 1k, a nie umiem na tym grać Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 20 maja 2009 Opublikowano 20 maja 2009 znajdź sobie kumpla co "umi" i niech Ci pokaże pare motywów. Pewnie będziesz musiał sie oduczyć pewnych rzeczy po graniu w RB/GH (pałeczke chociaż trzymasz prawidłowo ? i stope na stopie poprawnie trzymasz ?). A tak to najprostrze rytmy to ogarnia sie łatwo - nabijasz na hihacie 4/4 (liczysz 1,2,3,4,1,2,3,4...) na 1 cisniesz stope, na 3 werbel - helou, umiesz grać rocka. teraz to samo ale 1,2,1,2.. na 1 stopa, 2 werbel - brawo umiesz grać punka xD i masz podstawy chociaż najważniesze to trzymać tempo ;] Cytuj
AdaSKo2211 1 Opublikowano 20 maja 2009 Opublikowano 20 maja 2009 heh. Tego to cię nauczy drum trainer w RB2. Ale trzymania pałeczek to już nie Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 20 maja 2009 Opublikowano 20 maja 2009 Chyba rytm Pałeczki trzymam kciukiem i wskazującym, często mi wylatują, ale to chyba dobrze. A jak trzeba trzymać stopę na stopie? Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 20 maja 2009 Opublikowano 20 maja 2009 haha jak wypadają Ci pałeczki to znaczy, że je źle trzymasz xD albo nie masz chwytu wyrobionego jeszcze - mi na poczatku sie łapy pociły strasznie i jak miałem lakierowane pałeczki to mi wyskakiwały - ale teraz jakos sie wyrobiło i jest gicior http://perkusja.rockmetal.art.pl/800/porady/trzymanie.html Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 20 maja 2009 Opublikowano 20 maja 2009 Trzymam de sejm jak na obrazkach. Dajcie mi, hmm 1,5k to sobie kupię taki zestawik. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 20 maja 2009 Opublikowano 20 maja 2009 Ja upatrzylem sobie cos innego : http://www.allegro.pl/item634351371_xm_ks_...iczna_raty.html Nie koniecznie taka dokladnie ale w ten desen.Zwykla perka nie wchodzi w gre ze wzgledu ze musialbym miec specjalne pomieszczenie do grania na niej.A tak w najgorszym wypadku sluchawki i jedziem. Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 21 maja 2009 Opublikowano 21 maja 2009 qbek - no zestaw dobrej firmy jest, blachy z najniższej półki, ale Paiste tro akurat są najlepsze blachy z tej półki ;D czoko - no ja bym upatrywał jakiegoś zestawu z plackami(coś w klimacie tych padów z RB/GH) zamiast udawanych bębnów + jakiś dobry modulik (Roland *__*) Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 21 maja 2009 Opublikowano 21 maja 2009 Ogolnie to jeszcze sam nie wiem w co pojde.Mam jeszcze kilka miesiecy do zakupu wiec bede mial czas rozpatrzyc plusy i minusy kazdego rozwiazania. Swoja droga dlaczego "placki"?Jest cos konkretnego co za nimi przemawia? Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 21 maja 2009 Opublikowano 21 maja 2009 no nie hałasują tak bardzo i są zdecydowanie mniejsze. z kolei drumsopodobne mają lepsze odbicie. w sumie to kij z tym - najważniejsze żeby odbicie było dobre i żeby było czułe bardzo. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi