Kiziek 0 Opublikowano 11 października 2009 Opublikowano 11 października 2009 Mam następujące pytanie. Jakie są podstawowe zasady zdobywania rangi master ninja w chapter challenge i jak bardzo czas się liczy w takim czymś. Pytam się bo na 17 chapterze Acolyte mam 14 miejsce w rankingu, a ranga tylko mentor podczas gdy większość typów notowanych niżej ode mnie ma rangę master ninja. O co biega jakby xD UT spam wystarczy, ja dostałem rangę MN a grałem dosyć długo i zginałem parę razy (ja nie z tych co przejdzie MN) W sumie grałem tylko 17 CH Acolyte bo myślałem że stroje jakieś dostanę. I szczerze myślałem że dostanę rangę Ninja Dog. Cytuj
Wolak10 2 Opublikowano 11 października 2009 Opublikowano 11 października 2009 Mam następujące pytanie. Jakie są podstawowe zasady zdobywania rangi master ninja w chapter challenge i jak bardzo czas się liczy w takim czymś. Pytam się bo na 17 chapterze Acolyte mam 14 miejsce w rankingu, a ranga tylko mentor podczas gdy większość typów notowanych niżej ode mnie ma rangę master ninja. O co biega jakby xD UT spam wystarczy, ja dostałem rangę MN a grałem dosyć długo i zginałem parę razy (ja nie z tych co przejdzie MN) W sumie grałem tylko 17 CH Acolyte bo myślałem że stroje jakieś dostanę. I szczerze myślałem że dostanę rangę Ninja Dog. No no, ale te 14 miejsce to właśnie dzięki takiej grze mam. 1,5 miliona karmy zdobyłem zabijając każdego napotkanego wroga z UT i tylko mentora mam, a typy z mniejsza karmą mają master ninja. Cytuj
DJ1988 16 Opublikowano 11 października 2009 Opublikowano 11 października 2009 Mam następujące pytanie. Jakie są podstawowe zasady zdobywania rangi master ninja w chapter challenge i jak bardzo czas się liczy w takim czymś. Pytam się bo na 17 chapterze Acolyte mam 14 miejsce w rankingu, a ranga tylko mentor podczas gdy większość typów notowanych niżej ode mnie ma rangę master ninja. O co biega jakby xD UT spam wystarczy, ja dostałem rangę MN a grałem dosyć długo i zginałem parę razy (ja nie z tych co przejdzie MN) W sumie grałem tylko 17 CH Acolyte bo myślałem że stroje jakieś dostanę. I szczerze myślałem że dostanę rangę Ninja Dog. No no, ale te 14 miejsce to właśnie dzięki takiej grze mam. 1,5 miliona karmy zdobyłem zabijając każdego napotkanego wroga z UT i tylko mentora mam, a typy z mniejsza karmą mają master ninja. Pewnie nie zabiłeś ryb i tego ścierwa wypluwanego przez Archfienda. Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 12 października 2009 Opublikowano 12 października 2009 Może też liczyć się czas. Z tego co wiem to najlepiej jest dawać instant kille oraz potem OT. Wtedy jest najwięcej karmy za killa. Czy w CC jest licznik karmy? Cytuj
DJ1988 16 Opublikowano 12 października 2009 Opublikowano 12 października 2009 (edytowane) Może też liczyć się czas. Z tego co wiem to najlepiej jest dawać instant kille oraz potem OT. Wtedy jest najwięcej karmy za killa. Czy w CC jest licznik karmy? Jest. EDIT: PotMN zaliczone. Czas na CC. Edytowane 13 października 2009 przez DJ1988 Cytuj
darkknight 54 Opublikowano 14 października 2009 Opublikowano 14 października 2009 Ma ktos jakas sprawdzona taktyke na Krwawa Laske? To jedyny boss z ktorym mam za kazdym razem problemy. Druga sprawa to to , czy slychac juz cos o ewentualnym patchu naprawiajacym online , bo w takich warunkach to slabiutko widze skonczenie go na 100% Cytuj
Wolak10 2 Opublikowano 14 października 2009 Opublikowano 14 października 2009 Ma ktos jakas sprawdzona taktyke na Krwawa Laske? To jedyny boss z ktorym mam za kazdym razem problemy. Druga sprawa to to , czy slychac juz cos o ewentualnym patchu naprawiajacym online , bo w takich warunkach to slabiutko widze skonczenie go na 100% http://www.youtube.com/watch?v=OChh--9P6x4 check it out. O patchu ani widu ani słychu co mnie wcale nie dziwi, bo Japończycy odstawiają zawsze kpinę w kwestii naprawiania czegokolwiek. Konami PESa nie naprawiło przez dwa lata : / Cytuj
DJ1988 16 Opublikowano 14 października 2009 Opublikowano 14 października 2009 http://www.youtube.com/watch?v=OChh--9P6x4 check it out. O patchu ani widu ani słychu co mnie wcale nie dziwi, bo Japończycy odstawiają zawsze kpinę w kwestii naprawiania czegokolwiek. Konami PESa nie naprawiło przez dwa lata : / Wolak, ten exploit już nie działa w Sigmie. Najlepsze co da się wykombinować to zwabić ją do basenu krwi. Gdy będzie podchodzić do niego można w nią wywalić do dwóch UT kosy. Taktykę trzeba powtarzać aż do jej śmierci. Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 15 października 2009 Opublikowano 15 października 2009 (edytowane) Po 3 chapterach na Mentorze stwierdzam, że nareszcie jest fajnie i wymagająco, Zastanawiam się tylko jak duża jest różnica między Mentorem a MN? Edytowane 15 października 2009 przez sakiu Cytuj
DJ1988 16 Opublikowano 15 października 2009 Opublikowano 15 października 2009 (edytowane) Po 3 chapterach na Mentorze stwierdzam, że nareszcie jest fajnie i wymagająco, Zastanawiam się tylko jak duża jest różnica między Mentorem a MN? Mentor: rzut - żyjesz (jeszcze), MN: rzut - nie żyjesz Edytowane 15 października 2009 przez DJ1988 Cytuj
darkknight 54 Opublikowano 15 października 2009 Opublikowano 15 października 2009 Dzieki za podpowiedz , wyprobuje jak sie do niej doczlapie na Mentorze. Cytuj
Morikage 111 Opublikowano 15 października 2009 Opublikowano 15 października 2009 (edytowane) Skończyłem właśnie Mentora i jak do tej pory NGS 2 jest sporo łatwiejsza od NG Black, gdzie cudem dobrnąłem na Very Hard do pierwszej walki z Almą i po kilkunastu podejściach stwierdziłem że to już kres moich możliwości. W Sigmie2 na Mentorze póki co tylko misje dziewczyn były frustrujące, ale ogólnie udało mi się skończyć grę bez większego "rzucania mięsem". Dziwi mnie też, że bossowie nadal walczą bez pomocników(z wyjątkiem Zedoniousa i tego bossa z jedynki), może dopiero na Master Ninja będzie prawdziwy hardkor? Ktoś z Was już skończył MN, czy w story też jest poziom Ultimate Ninja jak w team missions? Edytowane 15 października 2009 przez Morikage Cytuj
Gość Soul Opublikowano 15 października 2009 Opublikowano 15 października 2009 (edytowane) Nie niema, po MN już nic niema. DJ, ten myk dalej działa( mam tu na myśli ciało Genshina) tak właśnie ją pokonałem na MN. Edytowane 15 października 2009 przez Soul Cytuj
DJ1988 16 Opublikowano 16 października 2009 Opublikowano 16 października 2009 Nie niema, po MN już nic niema. DJ, ten myk dalej działa( mam tu na myśli ciało Genshina) tak właśnie ją pokonałem na MN. Moja pomyłka. Myślałem, że mu chodzi o pierwszą walkę z nią gdze używało się Falcon Talons by wsadzić jej nieskończonego stuna. Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 19 października 2009 Opublikowano 19 października 2009 (edytowane) Kuzwa,granie w TEAM MISSIONS online to porazka.Czemu to takie wooolneee.Poza tym gra jest OK Edytowane 19 października 2009 przez Ken Marinaris Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 19 października 2009 Opublikowano 19 października 2009 A mówiłem ci ;p narazie się wstrzymaj, pogramy jak dadzą jakiś patch >.> Cytuj
DJ1988 16 Opublikowano 20 października 2009 Opublikowano 20 października 2009 No, Trofeum za wymasterowanie PoTM CC wpadło. Teraz zostaje tylko te nieszczęsne Team Missions. Myślę, że teraz mogę się wypodziedzieć nt. tego co sądzę o NGS2. Jestem naprawdę pozytwynie zoskoczony tą grą. Moim zdaniem jest ona pod każdym względem lepsza od NGS (która, notabene, szybko mi się znudziła). Nadal wkurza mnie to, że żeby wyrobić niezły wynik Karma trzeba sępić UT ( no i oT teraz) ale sam system walki przypadł mi bardzo do gustu (czego nie mogę powiedzieć o pierwszej Sigmie). Co mnie jeszcze wkurza: niektórzy bossowie (Zedonius na czele. Drugie miejsce zajmuje Elizabet) oraz ta nieszczęsna kamera. Druga walka z Zedoniusem na PoTM to był istny koszmar. Kamera pokazywała wszystko tylko nie gdzie znajduje się boss). Wielkiego plusa daje za co-op. Naprawdę świetnie można się przy nim zabawić i mam nadzieję, że w przyszłości co-op także pojawi się w innych hack&slashach (DMC5 patrzę na ciebie). Podsumuwujac, jestem naprawdę zadowolony z zakupu NGS2. Spokojnie daje tej grze 9/10. P.S. TECMO, dajcie nam więcej kostiumów dla Ryu i spólki! Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 25 października 2009 Opublikowano 25 października 2009 (edytowane) Wy juz gracie sobie w fulla , ja dopiero powoli zglebiam demo wiec moje wrazenia opisze wlasnie na jego podstawie: Wiec moze tak - poziom Master Ninja to jakies popluczyny po MN z NG/B/S. Cwaniaczki z KT walneli ,ze 1throw = dead i mysla ,ze sa fajni.Gdyby nie wlasne to to demoweczka byla by arcyprosta na tym poziomie trudnosci ,a ze ninjasy co chwila lapia ta czesto widzi sie restart. Liczylem na inne zbalansowanie... Grafika jest sredniacka , strasznie szaru buro .Wydaje mi sie ze w NG2 bylo bardziej "kolorowe". System walki jak na serie NG przystalo jest genialny . O wiele bardziej podoba mi sie niz w NG/B/S bo tutaj przynajmniej oplaca sie stosowac rozne kombinacje ciosow . Odcinanie konczyn i wyskakujaca fioletowa kupa jakos nie przeszkadza , krwi tez tak wcale malo nie ma wec da si eprzebolec ,choc oczywiscie wzgledem NG2 jest jest malutko. Budha jako nowy boss nie zabardzo mi tutaj pasuje , no i jest dosyc prosty jak sie pozna jego ulomne ruchy. I tyle w sumie , niedlugo powinienem dorwac pelna wersje i sprawdze jak tam prezentuje sie coop online ( Z CPU to jakas patologia jest , koles czesto blokuje sie w scianie WTF?). Btw. Pazurki a'la Wolverine rzadza. Edytowane 25 października 2009 przez XM16E1 Cytuj
Kiziek 0 Opublikowano 5 listopada 2009 Opublikowano 5 listopada 2009 Szukam kogoś do team missions, accolyte i warriora dało radę samemu przejść, ale od mentora już jest porażka (ja gram średnio ale te AI partnera jest nędzne). Cytuj
Kiziek 0 Opublikowano 6 listopada 2009 Opublikowano 6 listopada 2009 Po odpaleniu gry online... zwątpiłem :confused: Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 6 listopada 2009 Opublikowano 6 listopada 2009 Calkiem spoko jesli osoba hostujaca gre ma jakies szybkie lacze (4-8Mb?) Przy wolniejszych slajdy. Cytuj
DaniDevil 7 Opublikowano 6 listopada 2009 Opublikowano 6 listopada 2009 (edytowane) Szukam kogoś do team missions, accolyte i warriora dało radę samemu przejść, ale od mentora już jest porażka (ja gram średnio ale te AI partnera jest nędzne). Mozemy pograc jesli bedzie dobre polaczenie pomoge mentora zaliczyc;) napisz na moje PSN: DanielPoland Obecnie mam padnieta konsole ale juz zamowilem nowa wiec tak od poniedzialku moze wtorku bede juz gral. He he mam gamecard na http://ps3trophycard.com tam pokazuje ze mam platyne w NGS2 buahahhahah Ciekawe:P http://img20.imageshack.us/img20/8587/upsoa.jpg Edytowane 7 listopada 2009 przez DaniDevil nie piszemu post pod postem; używamy opcji edycji Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 7 listopada 2009 Opublikowano 7 listopada 2009 Nie wiem czy tylko u mnie ,ale okazyjnie gra potrafi zaliczyc zwieche.Nie podczas walki,ale kiedy grzebie w menu,opcjach,etc. Cytuj
DaniDevil 7 Opublikowano 7 listopada 2009 Opublikowano 7 listopada 2009 (edytowane) Nie wiem czy tylko u mnie ,ale okazyjnie gra potrafi zaliczyc zwieche.Nie podczas walki,ale kiedy grzebie w menu,opcjach,etc. Gra zwiesza dosc czesto jak chce do menu wejsc i odpisac znajomemu na wiadomosc. Czasami tez w czasie gry umie sobie chrupnac na jakis czas. Edytowane 7 listopada 2009 przez DaniDevil Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi