Adriankiller 0 Opublikowano 18 marca 2009 Opublikowano 18 marca 2009 (edytowane) piszcie w tym temacie jakieś swoje odkrycia w grach którymi się na maxa kiedyś jaraliście za starych dobrych czasów gdy PSX EXTREME miał ten za(pipi)isty klimat (1-60 gdzieś) i kiedy to internetu nikt nie miał. ja osobiście miałem jedną taką akcje. pamiętam jak Star robił opis do Chrono Trigger. i w jedym numerze w kąciku RPG wspominał o 7 Questach (dziadek pod koniec gry o nich wspominał) i nie mogł dojść ktory to ten 7my. Star przypuszczał że chodzi tu o pokonanie królowej Zeal w (tym czarnym co wisiało w powietrzu nie pamiętam nazw bo grałem pare lat temu ) ale jednak wykluczył ta możliwość bo nie było możliwości powrócenia po zrobieniu questa do dziadka tylko było się zmuszonym żeby walczyć z lawosem. wysnuł on przypuszczenie że musiało chodzić o nakarmienie Kota w domu. co zmienia ending. ja jako że byłem fascynatem tej gry i zacząłem właśnie przygodę z nia od PSX (przeszedłem z 10 razy nie licząc odkrywania endingów) szukałem odpowiedzi na to pytanie bo strasznie chciałem wycisnąć z niej wszystko. za czasów mojej gry w chrono na PSX nie znalazłem odpowiedzi (odkryłem pewien motyw o ktorym nie było wspomniane w opisie, w wierzy pod koniec gry można było w skrzyni odnaleźć jeśli się miało klucz, dziadka za którego ten potwórz w teatrze się podszywał) później parokrotnie ukończyłem CT na emulatorze snesa...i tu właśnie doszedłem do tego czego nie mogł Star rozkminić... sugerował się tym że ten Quest z pokonaniem Królowej był nie trafiony ponieważ nie mozna było wrócić i kontynuować innych questów(co wypacza sens dodatkowego Questu którego celem jest dopakowanie postaci przed ostatecznym starciem) bo było się zmuszonym do walki z Lawosem... ALE tylko w wersji na PSX! bo w oryginalnej wersji na snesa po walce z królową Zeal kiedy zostaliśmy teleportowani do ścieżki (na końcu której czekała nas walka z Lawosem) mogliśmy wrócić do end of time poprzez TELEPORT którego nie było nie wiedzieć czemu w wersji na PSX. to takie moje odkrycie:) pamiętam że po roku wysłałem starowi SMS z tą odpowiedzią a jak dostałem neta to mu Email wysłałem jeszcze z rok poźniej,nie odpisał XD miałem jeszcze jeden motyw w kaciku wyścigów jak było w konkursie pytanie "który samochód miał po tuningu reklamę pewnej firmy robiącej ubrania sportowej na na masce i jaka to była firma" odrazu wiedziałem że GTO twin turbo bo tylko nim jeździłem a chodziło o Pumę. pomyślałem że za proste i nie wysłalem sms z odpowiedzią a jak się poźniej okazało tylko jedna osoba wysłała poprawną odpowiedz Edytowane 18 marca 2009 przez Adriankiller Cytuj
barcelona fan 33 Opublikowano 21 marca 2009 Opublikowano 21 marca 2009 (edytowane) Huh...Kurde ja pamiętam jak się jarałem(miałem wtedy 8 lat ) jak przeszedłem Tekken Force w Tekkenie 3 i zobaczyłem że odblokowałem nowego fightera:P.W sumie to było tego sporo ale własnie takich drobnostek:P.Nic przełomowego...xD. Edytowane 21 marca 2009 przez barcelona fan Cytuj
kulak4 12 Opublikowano 21 marca 2009 Opublikowano 21 marca 2009 Do tej pory pamiętam, jak odkryłem sposób na zdobycie "przedwcześnie" jednej duszy w "Shadowmanie" (działa tylko na PSX, próbowałem jeszcze na PC), trochę to ułatwiało grę. Otóż gdy jesteś w świecie cienia, na samym początku, w lokacji startowej po lewej stronie jest "krwawy" wodospad. Musisz dosłownie wbiec na ścianę i trzymać keirunek "przód", do tego cały czas skacząc. Nasz Leroy (nie, nie ten "raper") w magiczny sposób znajdzie się po chwili na górze...Tobie pozostaje jedynie wchłonąć duszyczkę . W standardowy sposób można było tam dotrzeć dopiero po otrzymaniu pazurów. Sorry za chaotyczny opis, ale w grę grałem X lat temu. PS: Pewnie ten sposób wynika z faktu, że wersja PSXowa była obrzydliwie zabugowana i niedopracowana (framerate momentami na poziomie 5 klatek/s) - ale mimo tego grało się, oj grało . Cytuj
Sikor 1 Opublikowano 22 marca 2009 Opublikowano 22 marca 2009 W Crocu znalazłem sposób, jak zebrać tyle żyć, ile sie zechce. Szczegółów nie pamietam, ale kazde serducho trzeba było własnoręcznie podnieść. Cytuj
volken 0 Opublikowano 18 czerwca 2009 Opublikowano 18 czerwca 2009 W grze Toy Story 2 za zebranie wszystkich 50 tokenów zostaje odblokowany dodatkowy filmik. Cytuj
Kiziek 0 Opublikowano 10 października 2009 Opublikowano 10 października 2009 Zbudować ostateczny gunblade dla Squalla w FF8 na początku (może nie do końca "na początku") gry (Pulse ammo z kart, Dragon fang od Rexa i adamantine od Adamantina). Robienie najsilniejszych broni w Chrono Crossie (chyba do tej pory tego na necie nie widziałem), myk polegał na zdobyciu młotka dla kowala, aby ten mógł wykuwać bronie z Rainbow Shell - silniejsze od fabularnie zdobywanego Mastermune. Czułem się wtedy jak PRO :biggrin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi