Opublikowano 29 kwietnia 201014 l Ja też męcze nowego HM, jestem już po ok 2tyg gry. Rozwój farmy jest dość szybki, mam już 3 kury, dużo plonów posadzonych, wędke i zbieram na krowe. Psa zawsze karmie złowionymi małymi rybami, niedziele najczęściej łowie przez cały dzień, czasem sie trafi jakaś gruba ryba która przyniesie sporo gotówki.
Opublikowano 29 kwietnia 201014 l ja też chcę zapowiada sie swietnie, no nic, musze czekac na premierę w palu
Opublikowano 29 kwietnia 201014 l Autor narazie chyba nie ma zadnych informacji o palu, wyglada na to ze wcale nie bedzie
Opublikowano 29 kwietnia 201014 l Gdy kończe grać to układam sobie plan co bede robił podczas następnego posiedzenia xD Nie mówiąc już o tym, że zawsze zanim wygaszam konsole musze nakarmić i przenieść kury, wygłaskać i pogadać z krową oraz wszystko podlać, żeby nie zapomnieć tego jak wkrocze do gry.
Opublikowano 29 kwietnia 201014 l Autor polecam kupić dzwonek, dzięki niemu mozemy jednym ruchem zapędzac wszystkie zwierzeta do obory/kurnika i z powrotem
Opublikowano 29 kwietnia 201014 l Już mam. Szkoda, że kurnik mieści tak mało kur, trzeba go wcześnie rozbudować.
Opublikowano 30 kwietnia 201014 l Autor ważna rada (ja sie o tym dowiedzialem za pozno..) gadajcie z każdym kogo spotkacie, a nawet specjalnie oblatujcie wioske zeby pogadac z wiekszoscią osób, w miare mozliwosci dawajcie prezenty (przy łóżku jest lista osob i napisane co lubią) , bo wiekszosc postaci jest powiązana z roznymi eventami, zeby je odpalic muszą nas lubić, wiec lepiej porostu gadac ze wszystkimi przy kazdej okazji (a w najgorsyzm razie z paroma wybranymi ktorych lubimy) Edytowane 30 kwietnia 201014 l przez Yano
Opublikowano 3 maja 201014 l Czy tylko mi gra sie wiesza przy kupnie zarcia w restauracji? Robcie sejwa co wieczor. =="
Opublikowano 3 maja 201014 l Ja miałem jedną jedyną zwieszke jak przechodziłem z farmy do zagrody z kurami i krową, podczas kupowania posiłków nie miałem żadnych problemów.
Opublikowano 3 maja 201014 l Autor ja zawsze sejvuje ;p mi sie chyba zawiesilo 2 razy, ale przy przechodzeniu miedzy lokacjami a żarcia w knajpie nie kupowalem, moze to dlatego sie nei zawiesilo
Opublikowano 4 maja 201014 l Sugar Village to to samo co Hero of Leaf Valley? Bo nie moge ani na gejspocie ani ign znalezc SV. Edytowane 4 maja 201014 l przez Velius
Opublikowano 4 maja 201014 l Była chociaż jakaś plota, że ten HM ukaże się na PS3? Są jakieś szanse? Czemu tak olali konsole stacjonarne ;/ Nawet BTN nie mogą wrzucić na psn ;/
Opublikowano 4 maja 201014 l Chcesz HM na stacjonarkę - kup Wii. Natsume nie wydaje tych samych odsłon na różne platformy zbyt często. Już ten HM jest remake'iem Save the Homeland z PS2.
Opublikowano 4 maja 201014 l Wii nie kupię. Więc pozostaje mi się ślinić ;/ To z tego co piszecie to udany remake. Bo StH był słabiutkiiiiiii na Ps2. Edytowane 4 maja 201014 l przez SłupekPL
Opublikowano 4 maja 201014 l To kup uzywane grube psp za grosze i po problemie,masz HM i mozesz grac w tramwaju czy innej rykszy
Opublikowano 4 maja 201014 l Autor harvesty wychodzą na wii jesli chodzi o stacjonarne, jest ich nawet dosyc sporo w tym kilka wariacji np harvest + rpg fantasy itp wątpie żeby wydali jakiegos porzadnego harvesta na ps3, chyba zbytnio są przywiazanie do nintendo oraz za cieńcy żeby zrobic gre z prawdziwego zdarzenia na nexgena, nie chce ich obrazoc, ale podejzewam ze gdyby sie podjeli to by wyszlo coś na poziomie odpicowanego ps2, a nie ps3 ;p chociaz oczywiscie chetnie bym zagral w "nowoczesnego" harvesta na ps3 (w sensie na dziejszym poziomie grafiki i mechaniki, a nie że sama gra bedzie futurystyczna, wole typowe klimaty)
Opublikowano 4 maja 201014 l No ja też. Szczytem moich marzeń jest tylko albo aż remake BTN na Ps3. I tyle.
Opublikowano 5 maja 201014 l Właśnie gram w tego Harvesta i przyznam że jest dobry. Co prawda jestem na początku gry - dopiero 21 Dni za mną... Muzyka może i jest przyjemna ale po kilku godzinach zacząłem jej mieć dość, za to graficznie jest miodzio. Nic tylko grać ;D
Opublikowano 5 maja 201014 l Kiedy dostaliście konia? Bo ja chodzę, zajmuje się tą zwierzyną, wyścigi już minęły, a konia ni ma. ;P No i skąd brać kamienie do apgrejdowania narzędzi? Bo co w kopalni uzbieram to mi i tak ten gość zabiera. :S To samo z drzewem, chyba tylko raz załapałem się na rąbanie drewna.
Opublikowano 6 maja 201014 l Autor konia mozna kupic jesli ci sie spieszy, nie pamietam kiedy dostalem ale zajmowałem sie zwierzyną tylko pare razy , dostaje sie raczej po iluś dniach (okolo 3-5 tygodni) a nie po tym ile razy sie zajmowaliśmy w kopali i rąbaniu drewna najpierw sie robi dla właściciela, i po kilku wypadach (ok 5) mówią że wiecej juz nie potrzebują i od tej pory można pracowac "na siebie" i zbierac wszystko co sie znajdzie wiec kamienie do upgradu znajdziesz w koncu w kopalni, chociaz są dosyc rzadkie a drewno to samo tylko wkurzajace jest bo nie mozna codziennie, trzeba odczekac pare dni aż urośnie (i deszcze tez przeszkadza)
Opublikowano 6 maja 201014 l Czy jest w planach jakiś Polski Poradnik do tej gry... Naprawdę by się przydał... ;p Karmię psa, gwiżdże od 3 tyg. i nic... Nie reaguje. Padał deszcz chciałem go zabrać do domu ale nawet się gnoja nie da podnieść xD ...
Opublikowano 7 maja 201014 l Czy mi się wydaje czy po każdej porze roku trzeba sadzić wszystko od nowa? Bo mi chyba kukurydza i pomidory uschły z po wiośnie. W sumie nie jestem pewien bo średnio to widać, mogliby zrobić mapkę farmy. Jednak BtN jeszcze żaden Harvest nie przebił.
Opublikowano 8 maja 201014 l Autor tak rosliny usychają przy zmianie pory roku, tak jak zwykle.. tylko tym razem mozna zasadzić te same bo są rozne rosliny "całoroczne" w sumie mnie to dziwi, bo kilka roslin mozna sadzić nawet w zimie, to troche glupio, wolałem akcje gdy w kazdej porze roku byly inne sadoznki dostępne, jakas roznorodnosc była, i ciut realizmu, a teraz mozna walić pomidory i kukurydze caly czas;p ogolnie to dziwne ze w ogole w zimie mozna robic praktycznie wszystko co w inne pory roku, sadzić rosliny, nawet pole trawy dla zwierząt jest zielone mimo ze reszta jest pod sniegiem, to serio dziwne, probowalem sie rpzygotowac na zime, zebrac jedzenie dla krów , a tu sie okazuje ze moga wyłazic na dwór i nic sie nie zmienia ;p