Dud.ek 2 058 Opublikowano 29 kwietnia 2010 Opublikowano 29 kwietnia 2010 Ja też męcze nowego HM, jestem już po ok 2tyg gry. Rozwój farmy jest dość szybki, mam już 3 kury, dużo plonów posadzonych, wędke i zbieram na krowe. Psa zawsze karmie złowionymi małymi rybami, niedziele najczęściej łowie przez cały dzień, czasem sie trafi jakaś gruba ryba która przyniesie sporo gotówki. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 29 kwietnia 2010 Opublikowano 29 kwietnia 2010 ja też chcę zapowiada sie swietnie, no nic, musze czekac na premierę w palu Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 29 kwietnia 2010 Autor Opublikowano 29 kwietnia 2010 narazie chyba nie ma zadnych informacji o palu, wyglada na to ze wcale nie bedzie Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 29 kwietnia 2010 Opublikowano 29 kwietnia 2010 Gdy kończe grać to układam sobie plan co bede robił podczas następnego posiedzenia xD Nie mówiąc już o tym, że zawsze zanim wygaszam konsole musze nakarmić i przenieść kury, wygłaskać i pogadać z krową oraz wszystko podlać, żeby nie zapomnieć tego jak wkrocze do gry. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 29 kwietnia 2010 Autor Opublikowano 29 kwietnia 2010 polecam kupić dzwonek, dzięki niemu mozemy jednym ruchem zapędzac wszystkie zwierzeta do obory/kurnika i z powrotem Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 29 kwietnia 2010 Opublikowano 29 kwietnia 2010 Już mam. Szkoda, że kurnik mieści tak mało kur, trzeba go wcześnie rozbudować. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 30 kwietnia 2010 Autor Opublikowano 30 kwietnia 2010 (edytowane) ważna rada (ja sie o tym dowiedzialem za pozno..) gadajcie z każdym kogo spotkacie, a nawet specjalnie oblatujcie wioske zeby pogadac z wiekszoscią osób, w miare mozliwosci dawajcie prezenty (przy łóżku jest lista osob i napisane co lubią) , bo wiekszosc postaci jest powiązana z roznymi eventami, zeby je odpalic muszą nas lubić, wiec lepiej porostu gadac ze wszystkimi przy kazdej okazji (a w najgorsyzm razie z paroma wybranymi ktorych lubimy) Edytowane 30 kwietnia 2010 przez Yano Cytuj
Krupier 1 Opublikowano 3 maja 2010 Opublikowano 3 maja 2010 Czy tylko mi gra sie wiesza przy kupnie zarcia w restauracji? Robcie sejwa co wieczor. ==" Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 3 maja 2010 Opublikowano 3 maja 2010 Ja miałem jedną jedyną zwieszke jak przechodziłem z farmy do zagrody z kurami i krową, podczas kupowania posiłków nie miałem żadnych problemów. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 3 maja 2010 Autor Opublikowano 3 maja 2010 ja zawsze sejvuje ;p mi sie chyba zawiesilo 2 razy, ale przy przechodzeniu miedzy lokacjami a żarcia w knajpie nie kupowalem, moze to dlatego sie nei zawiesilo Cytuj
Velius 5 753 Opublikowano 4 maja 2010 Opublikowano 4 maja 2010 (edytowane) Sugar Village to to samo co Hero of Leaf Valley? Bo nie moge ani na gejspocie ani ign znalezc SV. Edytowane 4 maja 2010 przez Velius Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 4 maja 2010 Autor Opublikowano 4 maja 2010 tak to to samo, zmienili nazwe podczas tłumaczenia Cytuj
Słupek 2 183 Opublikowano 4 maja 2010 Opublikowano 4 maja 2010 Była chociaż jakaś plota, że ten HM ukaże się na PS3? Są jakieś szanse? Czemu tak olali konsole stacjonarne ;/ Nawet BTN nie mogą wrzucić na psn ;/ Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 4 maja 2010 Opublikowano 4 maja 2010 Chcesz HM na stacjonarkę - kup Wii. Natsume nie wydaje tych samych odsłon na różne platformy zbyt często. Już ten HM jest remake'iem Save the Homeland z PS2. Cytuj
Słupek 2 183 Opublikowano 4 maja 2010 Opublikowano 4 maja 2010 (edytowane) Wii nie kupię. Więc pozostaje mi się ślinić ;/ To z tego co piszecie to udany remake. Bo StH był słabiutkiiiiiii na Ps2. Edytowane 4 maja 2010 przez SłupekPL Cytuj
Velius 5 753 Opublikowano 4 maja 2010 Opublikowano 4 maja 2010 To kup uzywane grube psp za grosze i po problemie,masz HM i mozesz grac w tramwaju czy innej rykszy Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 4 maja 2010 Autor Opublikowano 4 maja 2010 harvesty wychodzą na wii jesli chodzi o stacjonarne, jest ich nawet dosyc sporo w tym kilka wariacji np harvest + rpg fantasy itp wątpie żeby wydali jakiegos porzadnego harvesta na ps3, chyba zbytnio są przywiazanie do nintendo oraz za cieńcy żeby zrobic gre z prawdziwego zdarzenia na nexgena, nie chce ich obrazoc, ale podejzewam ze gdyby sie podjeli to by wyszlo coś na poziomie odpicowanego ps2, a nie ps3 ;p chociaz oczywiscie chetnie bym zagral w "nowoczesnego" harvesta na ps3 (w sensie na dziejszym poziomie grafiki i mechaniki, a nie że sama gra bedzie futurystyczna, wole typowe klimaty) Cytuj
Słupek 2 183 Opublikowano 4 maja 2010 Opublikowano 4 maja 2010 No ja też. Szczytem moich marzeń jest tylko albo aż remake BTN na Ps3. I tyle. Cytuj
Sogi 2 Opublikowano 5 maja 2010 Opublikowano 5 maja 2010 Właśnie gram w tego Harvesta i przyznam że jest dobry. Co prawda jestem na początku gry - dopiero 21 Dni za mną... Muzyka może i jest przyjemna ale po kilku godzinach zacząłem jej mieć dość, za to graficznie jest miodzio. Nic tylko grać ;D Cytuj
Krupier 1 Opublikowano 5 maja 2010 Opublikowano 5 maja 2010 Kiedy dostaliście konia? Bo ja chodzę, zajmuje się tą zwierzyną, wyścigi już minęły, a konia ni ma. ;P No i skąd brać kamienie do apgrejdowania narzędzi? Bo co w kopalni uzbieram to mi i tak ten gość zabiera. :S To samo z drzewem, chyba tylko raz załapałem się na rąbanie drewna. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 6 maja 2010 Autor Opublikowano 6 maja 2010 konia mozna kupic jesli ci sie spieszy, nie pamietam kiedy dostalem ale zajmowałem sie zwierzyną tylko pare razy , dostaje sie raczej po iluś dniach (okolo 3-5 tygodni) a nie po tym ile razy sie zajmowaliśmy w kopali i rąbaniu drewna najpierw sie robi dla właściciela, i po kilku wypadach (ok 5) mówią że wiecej juz nie potrzebują i od tej pory można pracowac "na siebie" i zbierac wszystko co sie znajdzie wiec kamienie do upgradu znajdziesz w koncu w kopalni, chociaz są dosyc rzadkie a drewno to samo tylko wkurzajace jest bo nie mozna codziennie, trzeba odczekac pare dni aż urośnie (i deszcze tez przeszkadza) Cytuj
Sogi 2 Opublikowano 6 maja 2010 Opublikowano 6 maja 2010 Czy jest w planach jakiś Polski Poradnik do tej gry... Naprawdę by się przydał... ;p Karmię psa, gwiżdże od 3 tyg. i nic... Nie reaguje. Padał deszcz chciałem go zabrać do domu ale nawet się gnoja nie da podnieść xD ... Cytuj
Krupier 1 Opublikowano 7 maja 2010 Opublikowano 7 maja 2010 Czy mi się wydaje czy po każdej porze roku trzeba sadzić wszystko od nowa? Bo mi chyba kukurydza i pomidory uschły z po wiośnie. W sumie nie jestem pewien bo średnio to widać, mogliby zrobić mapkę farmy. Jednak BtN jeszcze żaden Harvest nie przebił. Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 8 maja 2010 Opublikowano 8 maja 2010 Musisz skosic kosą to co uschło i posadzić nowe. Takie życie Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 8 maja 2010 Autor Opublikowano 8 maja 2010 tak rosliny usychają przy zmianie pory roku, tak jak zwykle.. tylko tym razem mozna zasadzić te same bo są rozne rosliny "całoroczne" w sumie mnie to dziwi, bo kilka roslin mozna sadzić nawet w zimie, to troche glupio, wolałem akcje gdy w kazdej porze roku byly inne sadoznki dostępne, jakas roznorodnosc była, i ciut realizmu, a teraz mozna walić pomidory i kukurydze caly czas;p ogolnie to dziwne ze w ogole w zimie mozna robic praktycznie wszystko co w inne pory roku, sadzić rosliny, nawet pole trawy dla zwierząt jest zielone mimo ze reszta jest pod sniegiem, to serio dziwne, probowalem sie rpzygotowac na zime, zebrac jedzenie dla krów , a tu sie okazuje ze moga wyłazic na dwór i nic sie nie zmienia ;p Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi