Skocz do zawartości

Ciasta i ciastka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grzegorzo, mam kuchenkę dość nową, jest tam pełno funkcji. Tyle, że zawsze mam problem z ustawieniem godziny, a co dopiero jakieś auto-wyłączanie:/

Bylo tesciowej spytac hehe.

Opublikowano (edytowane)

Kurde, zakalec wyszedł. Ciasto przyjarane, ale jednocześnie nieupieczone.

Dopisek:

Laska wpadła na pomysł, by na wierzch blachy położyć folię aluminiową. Zmniejszenie temperatury i włożenie jeszcze na 30 minut. To pomogło, babka w środku się upiekła, a spód nie był jednak zjarany, ale taki dość chrupiący:)

Tyle, że ten przepis znowu jest jakiś do bani. Ja potrzebuję przepisów dla beginnerów, np. w składnikach wymagana była kostka margaryny, ale jeszcze trzeba wysmarować przecież blachę i najpierw jest w przepisie o włożeniu kostki do składników, a potem jeszcze smarowanie blachy i posypanie jej bułką tartą (o tym to w ogóle nie było w składnikach). Zostawiłem kapkę margaryny i nią posmarowałem blachę przez co właśnie zjel.bałem ciasto, bo cześć placka wyszła z foremki, a część została. No i prawie 2 szklanki cukru to za dużo. Muszę te przepisy dostosować do swoich potrzeb, porobić foty i napisać jak dla kompletnego laika.

Edytowane przez grzybiarz
  • 7 miesięcy temu...
Gość Orzeszek
Opublikowano

z tego co pamiętam to cena pączka w Polsce jak był DD to płaciłem 3,40 za najprostszego i koło 4,50 wypasionego. Do ceny Briklego pączka 3,50 który jest "na raz" to i tak nie ma startu

Gość Orzeszek
Opublikowano

za 99groszy kupie czekoladowego donata w piotrze i pawle. co nie zmienia faktu, że powracają marki sprzed lat i będzie wybór większy. wiadomo codziennie tam sie nie będzie jadło (teeeheeee) no ale zawsze jakaś ciekawostka

Opublikowano

Te pączki, to będzie to samo co kupisz wszędzie indziej. Płacisz za nazwę. Tak samo te muffiny co są w coffe heaven czy innym starbaksie, to kupisz w każdym lepszym sklepie, gdzie mają własne stoisko z wypiekami za cenę 3-4 razy mniejszą. No, ale co ja mogę wiedzieć... 

Gość yaczes
Opublikowano

z tego co pamiętam to cena pączka w Polsce jak był DD to płaciłem 3,40 za najprostszego i koło 4,50 wypasionego. Do ceny Briklego pączka 3,50 który jest "na raz" to i tak nie ma startu

Na pewno pomoga ci w diecie :pawel:

alez bedzie efekt

yo-yo-kitchener.jpg

• 4 lata później...