Opublikowano 16 maja 201212 l No ale to nie wiadomo czy czerwiec, czy lipiec. Napisane jest w najbliższych tygodniach...
Opublikowano 16 maja 201212 l Nie będę kupował "niekompletnej" wersji MAXA A co do daty wydania patchu: Wersja polska Max Payne`a powstawała przy pełnej współpracy z firmą Rockstar, równolegle z innymi językami, w czasie produkcji gry. Teraz są jeszcze ostatnie szlify robione, stąd opóźnienie, nie mniej łatka trafi do graczy prędzej niż spodziewają się tego wszyscy pesymiści.
Opublikowano 16 maja 201212 l Ojej, a co mieli napisać? Łatka do Borderlands pojawiła się z jakimś 4-miesięcznym opóźnieniem, do Bioshocka 2 też parę miechów. To jest Cenega, równie dobrze ta polonizacja może się pojawić za tydzień jak i na Święta Bożego Narodzenia.
Opublikowano 16 maja 201212 l Porownanie wersji konsolowych, tylko grafika, ani slowa o framerate: http://www.lensoftruth.com/head2head-max-payne-3-screenshot-comparison/
Opublikowano 16 maja 201212 l Super, dzieki za porownanie. Kamien z serca, wygladaja praktycznie tak samo. Tutaj znalazlem jeszcze porownanie wideo, nie ogladalem go calego z uwagi na spoilery tylko skrawki gamepayu.
Opublikowano 16 maja 201212 l Porownanie wersji konsolowych, tylko grafika, ani slowa o framerate: http://www.lensoftru...hot-comparison/ To jest porównanie z samych wstawek.
Opublikowano 17 maja 201212 l Podaliby czy nie ma spadków frameratu. Wygląda identiko więc jeżeli płynnie i tu i tu to biorę na 360 - nie ma jak dobre spusty w strzelance. Ale poczekam na polskie napisy - tyle gier do ogrania, akurat będzie tańszy i w PL. Pamiętam te czasy maxa na PC i wooow ale czadzior był wtedy. Mocny klimat będzie to lubię. Pozdrawiam
Opublikowano 17 maja 201212 l Powiem wam panowie ze na te gre bylem napalony jak oczy kobry na bigos, ale po wejsciu na ps3trophies zrazila mnie lista tematow o zacinaniu sie gry, niekiedy problemy z glosem nawet. Poczekam na kilka latek i wtedy pasuje kupic bo aktualna kondycja to jednak nie to. Pozostaje miec nadzieje ze szybko sie uwiną
Opublikowano 17 maja 201212 l Powiem wam panowie ze na te gre bylem napalony jak oczy kobry na bigos, ale po wejsciu na ps3trophies zrazila mnie lista tematow o zacinaniu sie gry, niekiedy problemy z głosem nawet. Poczekam na kilka latek i wtedy pasuje kupic bo aktualna kondycja to jednak nie to. Pozostaje miec nadzieje ze szybko sie uwiną sranie w banie. na tym forum jest masa debilnych dzieci z hameryki dla których to, że gra jest zbyt trudna oznacza 'glitch' jedyny problem, o którym czytałem tu i siam, to sprawa głosów w cutscenkach. faktem jest jednak, że od R* wymaga się trochę więcej i nie powinno być narzekania na jakikolwiek element gry.
Opublikowano 17 maja 201212 l +1 za pocieszenie zeby sie nie sugerowac opiniami. W sumie na mysl przychodzi Uncharted 3 gdzie rowniez na tym forum po wyjsciu posypaly sie slowa "frozen" i "glitch" so come on who cares U mnie chodzilo dobrze wiec mam nadzieje ze i Max nie zawiedzie. Dzieki przyjacielu
Opublikowano 17 maja 201212 l Czlowieku wez sie nie przejmuj. Ja od dawna wyrabiam opinie na podstawie wlasnych doswiadczen badz opinii osob ktore znam i wiem, ze jezeli im nie pasuje to mnie moze tez nie pasowac, ale to tez nie jest do konca powiedziane. O Skyrimie sie naczytalem basni i bajek i dopiero to co zobaczylem moglo zweryfikowac rzeczywistosc. Pamietaj ze z wielkim hajpem idzie rowniez rownie wielki hejting. To idzie ze soba w parze O techniczna strone Maxa obawialem sie odnosnie wersji PS3 w jakiej bedzie rozdzialce i jak bedzie wygladac obok wersji X360. Od wczoraj spie spokojnie, ale pozostaje jeszcze framerate.
Opublikowano 17 maja 201212 l U mnie tak samo, właśnie ściągam snajperskie wyzwania. Co do minusów Maxa trzeciego, zastanawia mnie tylko jedno - przeciwnicy przyjmujący na klatę całe magazynki. Nienawidzę tego. Myślałem że to wymysły amerykańskich graczy, którzy z całym szacunkiem grają gorzej od nas. Ale na Gamezilla recenzent też na to narzeka. No ale i tak wszystko będzie jasne jak sami jutro zagramy.
Opublikowano 17 maja 201212 l Kogo to obchodzi, że status zamówienia wam się zmienił... Macie do tego inny temat http://www.psxextreme.info/topic/83388-gry-na-premiere-gdzie-dostac/page__st__1980
Opublikowano 17 maja 201212 l U mnie tak samo, właśnie ściągam snajperskie wyzwania. Co do minusów Maxa trzeciego, zastanawia mnie tylko jedno - przeciwnicy przyjmujący na klatę całe magazynki. Nienawidzę tego. Myślałem że to wymysły amerykańskich graczy, którzy z całym szacunkiem grają gorzej od nas. Ale na Gamezilla recenzent też na to narzeka. No ale i tak wszystko będzie jasne jak sami jutro zagramy. Jestem pod koniec pierwszego aktu i też zauważyłem to dość dziwne rozwiązanie. Gram na Hardzie (najwyższy możliwy poziom przy pierwszym podejściu - potem są jeszcze dwa) i czasem jest tak, że strzelam do gościa serią z karabinu maszynowego, on się przewraca po czym wstaje i dalej strzela. A czasem jest tak, że trafię dwa razy w nogę (z tej samej broni i mniej więcej tej samej odległości) i przeciwnik jest martwy. Nie wiem od czego to zależy. Nie jest oczywiście tak, że walisz całym magazynkiem i przeciwnicy nadal żyją, ale mam wrażenie, że zależy w jakie miejsce ciała trafiasz, tyle potrzebujesz nabojów (broń oczywiście też ma znaczenie). Dlatego ja staram się sadzić headshoty, 100% skuteczne ;-)
Opublikowano 17 maja 201212 l W sumie to w poprzednich częściach też tak było, że przeciwnicy w późniejszych chapterach przyjmowali masę pocisków na klatę. Ta seria tak już ma, wtedy nikt na to nie narzekał, a teraz wszyscy przyzwyczajeni do codów są zniesmaczeni, bo przeciwnicy są za silni. Ja na ten cały szum patrzę trochę z przymrużeniem oka, w końcu MP3 dostaje w przeważającej większości oceny w okolicach 9/10, a ludzie emocjonują się, jakby to był jakiś crap i rockstar dało dupy - "nie kupię teraz, odwołuję preordera", plisssss...
Opublikowano 17 maja 201212 l U mnie tak samo, właśnie ściągam snajperskie wyzwania. Co do minusów Maxa trzeciego, zastanawia mnie tylko jedno - przeciwnicy przyjmujący na klatę całe magazynki. Nienawidzę tego. Myślałem że to wymysły amerykańskich graczy, którzy z całym szacunkiem grają gorzej od nas. Ale na Gamezilla recenzent też na to narzeka. No ale i tak wszystko będzie jasne jak sami jutro zagramy. Jestem pod koniec pierwszego aktu i też zauważyłem to dość dziwne rozwiązanie. Gram na Hardzie (najwyższy możliwy poziom przy pierwszym podejściu - potem są jeszcze dwa) i czasem jest tak, że strzelam do gościa serią z karabinu maszynowego, on się przewraca po czym wstaje i dalej strzela. A czasem jest tak, że trafię dwa razy w nogę (z tej samej broni i mniej więcej tej samej odległości) i przeciwnik jest martwy. Nie wiem od czego to zależy. Nie jest oczywiście tak, że walisz całym magazynkiem i przeciwnicy nadal żyją, ale mam wrażenie, że zależy w jakie miejsce ciała trafiasz, tyle potrzebujesz nabojów (broń oczywiście też ma znaczenie). Dlatego ja staram się sadzić headshoty, 100% skuteczne ;-) Po prostu musiales jedna z tych 2och kul w noge, trafic prosto w tetnice udowa i koles sie momentalnie wykrwawil
Opublikowano 17 maja 201212 l drodzy forumkowicze. tak dla przypomnienia do spraw typu "gdzie kupić" jest osobny temat i tam należy zadawać takie pytania. do tej pory posty typu "uu, już mi wysłali, fuuu u mnie bez zmian, yeeeey status mi zmienili" itd były usuwane. od tego posta wzwyż będą nie tylko usuwane ale i nagradzane. to jest temat o grze więc proszę pisać o samej grze bez zbędnego śmiecenia.
Opublikowano 17 maja 201212 l U mnie tak samo, właśnie ściągam snajperskie wyzwania. Co do minusów Maxa trzeciego, zastanawia mnie tylko jedno - przeciwnicy przyjmujący na klatę całe magazynki. Nienawidzę tego. Myślałem że to wymysły amerykańskich graczy, którzy z całym szacunkiem grają gorzej od nas. Ale na Gamezilla recenzent też na to narzeka. No ale i tak wszystko będzie jasne jak sami jutro zagramy. Ty mowisz o singlu czy multi? Bo jak ktos gra na autoaimie(jak ten kolo na gamezilla) w Multi to masz tam zwiekszone HP Na free aim jedej strzal w glowe i do piachu.
Opublikowano 17 maja 201212 l Jestem pod koniec pierwszego aktu i też zauważyłem to dość dziwne rozwiązanie. Gram na Hardzie (najwyższy możliwy poziom przy pierwszym podejściu - potem są jeszcze dwa) i czasem jest tak, że strzelam do gościa serią z karabinu maszynowego, on się przewraca po czym wstaje i dalej strzela. A czasem jest tak, że trafię dwa razy w nogę (z tej samej broni i mniej więcej tej samej odległości) i przeciwnik jest martwy. Nie wiem od czego to zależy. Nie jest oczywiście tak, że walisz całym magazynkiem i przeciwnicy nadal żyją, ale mam wrażenie, że zależy w jakie miejsce ciała trafiasz, tyle potrzebujesz nabojów (broń oczywiście też ma znaczenie). Dlatego ja staram się sadzić headshoty, 100% skuteczne ;-) Lothronik a napisz ten hard, faktyczne jest taki trudny-daje popalić? Chcę na nim zacząć z drugiej strony z tego co poczytałem, nie chcę rzucać (pipi)ami już przy pierszym przejściu. Btw Rockstar daje tipy można się dowiedzieć, że 2 ostatnie poziomy trudności odblokowują się dopiero po zaliczeniu hard. http://www.rockstarg...-in-max-pa.html http://www.rockstarg...n-max-payn.html Ciekawe czy trofea za niższe poziomy wpadają. Edytowane 17 maja 201212 l przez SłupekPL
Opublikowano 17 maja 201212 l Przeczytałem reckę na gamezilli i niestety w minusach podają to, co mnie w grach irytuje najbardziej. Czyli towarzysząca nam postać, która ma niby pomagać, a tak naprawdę w tych fragmentach jest największym problemem. Oj coś czuję, że na wyższych poziomach trudności to będą najgorsze momenty w grze. ;]
Opublikowano 17 maja 201212 l Lothronik a napisz ten hard, faktyczne jest taki trudny-daje popalić? Chcę na nim zacząć z drugiej strony z tego co poczytałem, nie chcę rzucać (pipi)ami już przy pierszym przejściu. Najpierw chciałem zagrać na normalu, ale w grze była informacja, że dwa ostatnie poziomy trudności odblokowują się tylko za przejście na hardzie - nie miałem więc wyjścia ;P Czy hard jest ciężki? Łatwo nie jest, bo wiadomo - życie się nie regeneruje i możliwe jest granie tylko z manualnym celowaniem, co dla mnie akurat nie jest problemem. Życie schodzi szybko, ale po każdej większej strzelaninie można znaleźć z jeden/dwa painkillery, które są taką optymalną ilością. Oczywiście, wszystko zależy od odpowiedniego korzystania z bullet-time oraz krycia, choć akurat przeciwnicy chętnie się zbliżają, więc nie ma co długo czekać z egzekucją. Na chwilę obecną przeszedłem cztery chaptery - zajęło mi to ok. trzech godzin (lubię zaglądać w każdy kąt), zginąłem może z piętnaście razy i wskoczyła mi odznaka za 50 zjedzonych leków. Frustracji w każdym razie nie ma - śmiało możesz zaczynać na hardzie. Po śmierci odradzasz się w ostatnim checkpoincie z taką ilością painkillerów, jaką miałeś w momencie zapisu; poza tym, opcja Last Man Standing (czyli jeśli ktoś poślę w Twoim kierunku śmiertelną kulkę, masz jeszcze kilka sekund na wyeliminowanie go - jeśli to się uda, wracasz do 'świata żywych'; oczywiście trzeba posiadać chociaż jeden painkiller) nie raz ratuje dupsko. A jeśli chodzi o trofea za poziomy trudności - raczej tak, bo w innym wypadku trzeba byłoby przejść grę cztery razy (trofika nie ma tylko za easy).
Opublikowano 17 maja 201212 l Dzięki za szczegółową odpowiedź (dam plusika jak tylko limit mi się odnowi). Btw też nie cierpię tego o czym Zwyrol pisze, niańczenie postaci która w(pipi)ia - faktycznie może być hc.
Opublikowano 17 maja 201212 l A ja lubię robić za niańkę. Czy to w Manhuncie czy RE4. Szczypta hardcoru nikomu nie zaszkodzi Ty mowisz o singlu czy multi? Bo jak ktos gra na autoaimie(jak ten kolo na gamezilla) w Multi to masz tam zwiekszone HP Na free aim jedej strzal w glowe i do piachu. O singlu. Po prostu trzeba będzie walić headshoty i nie szaleć.