Skocz do zawartości

Max Payne 3 PS3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja jestem fanem i trójka jest też wyborna.

Niektórzy za to mają dziwne jazdy. Kumpel stwierdził, że grafika w 3 go rozczarowała i prawie nie ma postępu względem 2. Tak działają błędne wspomnienia i wygórowane oczekiwania.

Edytowane przez qraq_pk
Opublikowano

W 3 grafika miejscami niszczy. A grałem na pc przy low detalach, nie moge sobie wyobrazic jak to musi wygladac na high w full hd.

Opublikowano (edytowane)

Tak jak powtrzalem wiele razy Max Payne 3 to narazie najlepsza gra tego roku. Nie wyszła jeszcze gra lepsza od MP3

Edytowane przez LionelPL
Opublikowano

jak działa MP3 na ps3? stabilne 30fps czy ciężkie dropy jak swego czasu przy gta4?

Według mnie stabilnie, ale ja się na tych wszystkich pierdołach technicznych nie znam. W każdym razie- z dropami czy bez - warto zagrać w MP3.

Opublikowano

Nie no, animacja w GTA IV leciala na leb podczas szybkiej jazdy po miescie, wiec nie ma co porownywac do Maxa.

Ja grajac w Max Payne 3 na PS3 nie zauwazylem skokow animacji, wiec wiekszych nie bylo, a mniejszych nie pamietam. ;)

Opublikowano

Mam już MP3 - faktycznie najbardziej zoptymalizowana i najlepiej wyglądająca gra Rockstar na ps3.

Co do samej gry - na razie dopiero co zacząłem 5 chapter więc jeszcze dużo przede mną ale i tak już mogę napisać,że gra jest MEGA - growy "Człowiek w ogniu" Tonego Scotta jak nic - począwszy od miejsca akcji, po aktualną profesję Maxa, problemy z alkoholem, po sposób montażu wstawek filmowych.

Same wstawki i przejścia do rozgrywki miażdzą mi mózg, choć pod względem epickości daleko MP3 to akcji z U3 to jednak te płynne przejścia z filmików do rozgrywki dodają nowemu Maxowi chyba jeszcze bardziej filmowego klimatu niż Uncharted'y, a przede wszystkim jeszcze lepiej budują imercję gracza z wydarzeniami na ekranie.

Co na minus - system osłon, brak płynnego przejścia z jednej osłony do drugiej,lub automatycznego przejścia na drugi bok gdy osłona ma kształt np prostopadłościanu itp. W Unchartedach jest ten system lepiej zrobiony.

Opublikowano

Co na minus - system osłon, brak płynnego przejścia z jednej osłony do drugiej,lub automatycznego przejścia na drugi bok gdy osłona ma kształt np prostopadłościanu itp. W Unchartedach jest ten system lepiej zrobiony.

a będzie i gorzej w tym temacie o czym sie dowiesz w dalszej części gry(13 posterunek), bowiem sa tam takie osłony, gdzie nie ruszając sie dostajesz HeadShota ot tak.. pamietam to bardzo dokladnie bo jednego dostalem na HD :(

Opublikowano

To chyba pierwsza strzelanka, w ktorej mozna zginac od jednego, przypadkowego pocisku

• Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

juz wyjaśniam...

w jednej z cut-scenek Max widzi wymianę ognia i od razu, odruchowo kryje sie za osłoną, po czym scenka sie kończy i mamy czysty gameplay.

sprawa jest taka, ze nie jest, za nia bezpieczny, a jedyną drogą jest przeczekanie ostrzału.

to jest jeden z momentów, gdzie nic nie możemy zrobić, czysta wyliczanka czy dostanie HS czy tez nie.

Edytowane przez 4 mE
Opublikowano

ja wczoraj zacząłem VIII rozdział....mega gierka, po fajnym pościgu w V, czekał mnie die hard level, a następnie kapitalny VII (początek żywcem wzięty z podobnego levelu w Uncharted2) - bardzo mi się podoba zróżnicowanie miejscówek - każdy rozdział jest inny, dzięki temu pomimo tego,że mechanika gry ogranicza się do jednego, a Max wszystkie umiejętności ma już od pierwszego levelu, całość się po prostu nie nudzi.

Jest gdzieś czas gry i statystyki? czy wyświetla się dopiero po jej zakończeniu? Szkoda,że nie można odrzucać granatów, łapię się cały czas na podbieganiu do nich i naciskaniu R2 jak w Uncharted.

Opublikowano

Czy ze mną jest coś nie tak czy w tej grze są zwalone bronie z celownikami laserowymi? W przedostatnim rozdziale z chęcią je przygarnąłem i nie potrafiłem wycelować w kogokolwiek

Opublikowano

Wszystko z Tobą jest ok. - to gra ma s(pipi)one celowanie z celowników laserowych - wyłącz laser w cholerę -szkoda nerwów.