Opublikowano 20 listopada 201410 l [foto whiskey] Z dobrą kawą i gorzką czekoladą 100% relaksu. Do mieszania, głównie z sokiem jabłkowym, kupiłem sobie Queen Margot 8yo. z Lidla i nie narzekam. No dla mnie kawa + alkoho,, czy czekolada + alkohol, to jakoś nieszczególnie. Kiedyś piłem whiskacza z USA, jacka daniellsa, piliśmy ze znajomymi i każdemu się wkręciło, że ten z USA jest lepszy niż ten z Polski. Forebode, możesz potwierdzić? Czy to znowu ta ściema typu zagraniczne produkty lepsze, niż polskie? Edytowane 20 listopada 201410 l przez grzybiarz
Opublikowano 20 listopada 201410 l No dla mnie kawa + alkoho,, czy czekolada + alkohol, to jakoś nieszczególnie. No ja w ten sposób wciągam tylko SM. Łyk kawy, łyk SM, kawałek czekolady: błogość.
Opublikowano 20 listopada 201410 l [foto whiskey] Z dobrą kawą i gorzką czekoladą 100% relaksu. Do mieszania, głównie z sokiem jabłkowym, kupiłem sobie Queen Margot 8yo. z Lidla i nie narzekam. No dla mnie kawa + alkoho,, czy czekolada + alkohol, to jakoś nieszczególnie.Kiedyś piłem whiskacza z USA, jacka daniellsa, piliśmy ze znajomymi i każdemu się wkręciło, że ten z USA jest lepszy niż ten z Polski. Forebode, możesz potwierdzić? Czy to znowu ta ściema typu zagraniczne produkty lepsze, niż polskie? Ściema, bo Jack Daniels jest importowany z USA, a nie rozlewany na licencji w Europie.
Opublikowano 20 listopada 201410 l Co pisze zreszta na każdej butelce markowego alkoholu. Pomiajac jakies whiskopodobne kwiatki z najnizszej polk iw tesco, ktore sa produkowane w hiszpani, importowane przez Słowaków a dystrybutorem jest jakas firma z polski. Wyjatek to johny walker w egipskim hotelu bo tam jedyne co jest podobne to tylko jihad etykieta na butelce a bimber jest rozlewany gdzies przy delcie nilu
Opublikowano 20 listopada 201410 l Nie do końca tak jest. Dużo jest u nas niszowych Blended Whisky, które są rozlewane w Szkocji. Nawet taki Golden Loch z Biedry jest tam rozlewany i przywożony do nas.
Opublikowano 20 listopada 201410 l no ale o to wlasnie chodzi, ze na kazdej butli jest info gdzie to jest produkowane i kto to importuje i nie ma "czeskiego" grantsa ani europejskiego danielsa
Opublikowano 26 listopada 201410 l Najpopularniejszy jest w sumie, przynajmniej w PL a za dużego wyboru to u nas nie ma, wiadomo można jechać do Makro i kupić Blantona czy Four Roses Single Barrel ale to nie ekonomicznie wychodzi. Z tańszych spoko jest też Turkey 81.
Opublikowano 26 listopada 201410 l Przed świętami zawsze są fajne promy na whisky i bourbon. Na Sylwestra pewnie będę coś kupował.
Opublikowano 26 listopada 201410 l Te świąteczne promocje fajne, zawsze można dorwać jakieś dobre szkło jako dodatek do flaszki. Edytowane 26 listopada 201410 l przez messer88
Opublikowano 3 grudnia 201410 l To nie whisky, ale w Lidlu Captain Morgan 0,7 za 5 dyszek + bonus, zainteresujcie się.
Opublikowano 17 kwietnia 20159 l W Freshu (wiec pewnie i żabce) promocja na whisky i whiskey. M in Balantimes 1l za 60 pln. Zabójcza okazja
Opublikowano 17 kwietnia 20159 l Rayos zaraz wykupi wszystkie Balantajnsy i będzie sprzedawał w PT 2x drożej