Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

A pił ktoś tego jabłkowego Jim Beama?

Ja kiedyś w UK piłem cynamonowego Jacka i tego się przełknąć nie da.

Edytowane przez krupek

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Wyświetleń 129,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• I jest

• Pewnie, że mam.   Z tą whisky to u nas jest jakaś patologia - najwięcej sapią studenciaki co to kupują Johnego w Biedronce i nagle wielcy smakosze i znawcy picia whisky, bo w promocji była. Z wódką

• Było dobre promo to wziąłem tym bardziej, że jeszcze nie próbowałem 

Opublikowano

z colą xd wew lad

nie whisky  a burbon, i nien burbon tylko likierek

Opublikowano

z colą xd wew lad

nie whisky  a burbon, i nien burbon tylko likierek

No właśnie, to likier tak samo jak miodowy jack.

Opublikowano

to scierwo co sie nazywa whisky, burbon i whiskey to da się pić tylko  z colą xD

<janusz alkoholi 40%>

Opublikowano

Nie przełknę w colą. Tylko czysta bez lodu <3

Zależy która, te wszystkie tanie  blended pokroju Jima czy Grants, bez coli to ciężko.

Z tańszych polecam TD, dobre i bez dodatków.

14-neat-large.jpg

Opublikowano

A pił ktoś tego jabłkowego Jim Beama?

Ja kiedyś w UK piłem cynamonowego Jacka i tego się przełknąć nie da.

jabłkowy zalatuję hubba bubbą, fajnie wchodzi z miętowym tonic'iem a tak to zwykła z colą xd Burbony mogę same pić bez rozcieńczalników. 

Opublikowano

i nie wykrzywia mordy?

no czysta whisky to tak jak np espresso albo herbata bez cukru. malo komu smakuje od tak od razu. trzeba sprobowac roznych, przyzwyczaic kubki smakowe itd.

ja mam osobne flaszki do picia z cola (jack dla smaku, do naj.ebki western gold) i na czysto (wild turkey 101, moja ulubiona). wiadomo, ze lekko wykrzywia, ale o to chodzi :)

Opublikowano

i nie wykrzywia mordy?

no czysta whisky to tak jak np espresso albo herbata bez cukru. malo komu smakuje od tak od razu. trzeba sprobowac roznych, przyzwyczaic kubki smakowe itd.

ja mam osobne flaszki do picia z cola (jack dla smaku, do naj.ebki western gold) i na czysto (wild turkey 101, moja ulubiona). wiadomo, ze lekko wykrzywia, ale o to chodzi :)

aha, no to ja wole jakoś przejsć przez życie bez wykrzywiania, ale espresso pije bez cukry na luzie.

Opublikowano

Niektórzy mają tak, że lubią takie intensywne smaki, ja lubię podwójne espresso, mocną herbatę bez cukru, czekoladę 85% kakao i czystą łychę, o ile jest ma jakiś głębszy smak.

Opublikowano

Herbata z cukrem? Niewyobrazalne. Tylko bez. Kakao? Fuj, tylko czekolada mleczna lub ewentualnie słodycze z nie dominującą ilością gorzkiej czekolady.

Whisky? A różnie, dziękuję. Ale głownie mieszana.

Opublikowano

Co do whisky, ostatnio chodzi za mną taki globus na alkohol, wręcz już zachorowałem, niezły czy passe?

org_19795_1379152930.jpg

Opublikowano

Dla mnie niewyobrażalnym jest naprzykład pić kawę z mlekiem i cukrem. Jakby kubkiem szambo nabrać.

Edytowane przez krupek

Opublikowano

: | 

Raczej straszne, chyba, że mieszkasz w lofcie z ceglanymi ścianami i zaaranżowałeś przestrzeń w stylu eklektycznym. Wtedy to mozna praktycznie wszystko wcisnąć. 

Butelki od whisky są same w sobie (w większości) ladne i eleganckie a eksponowanie ich to żadne przestępstwo :)

Opublikowano

Jak ktoś szuka kompana do picia na sylwestra, Nick Offerman znów przychodzi na ratunek: