Skocz do zawartości

Whisky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lubicie Metaxe?. W sobote piłem ale po cole nie chcialo mi sie iść do sklepu i co jakis czas kielicha strzelilem i mieszane uczucia mam czy w najbliższym czasie jeszcze kupie nastepną.

Opublikowano

Lubicie Metaxe?. W sobote piłem ale po cole nie chcialo mi sie iść do sklepu i co jakis czas kielicha strzelilem i mieszane uczucia mam czy w najbliższym czasie jeszcze kupie nastepną.

Lubie, tylko dosc slodka w smaku. Jak juz chcesz ja mieszac to imo lepiej ze spritem niz z cola

Opublikowano

Dobra, szczególnie jako składnik drinków (np. Long Island).

Opublikowano

Jeśli wina to tylko wytrawne i tylko gruzińskie, najlepiej z winnicy Marani. Polecam szczególnie to:

http://www.bdwino.pl/marani-750ml-mukuzani-wino-gruzinskie-czerwone-wytrawne,id-42737

Najlepszy dla mnie stosunek ceny do jakości.

Jeśli ktoś się jednak uprze na wino słodkie to polecam to:

http://www.bdsklep.pl/satrapezo-375ml-gviani-wino-gruzinskie-biale-slodkie,id-42745

Wino jest curewsko drogie,na dodatek mała wąska butelczynka,  ale zapewniam, warte każdej złotówki. Prawdziwa AMBROZJA!! :banderas:  Niestety...po upadku Almy nie wiem gdzie je kupić :smutas:

• Plusik 1
Opublikowano

Nie przepadam w sumie, do posiłku czasami wypiję. Tata przywozi dużo korsykańskich, więc jest w czym wybierać. Oczywiście półsłodkie rządzi.

Opublikowano

A z biedronkowych trunkow to ta whisky z twardej tubie za 70zl jest podobno bardzo fajna i do kwoty 150zl to swietna alternatywa dla bardziej rozreklamowanej konkurencji. I ma butelke z korkiem - zawsze chcialem na(pipi)any otworzyc geba taki trunek.

Tu więcej o tej whiskey.

A ten "wynalazek" odradzam wszystkim bez wyjątku. Obraza nazwy (whisky), a singe malta to już w szczególności. Nie bierzcie tego nawet dla jaj. Politura i bejca. Nawet najpodlejszy czerwony Jasiek Wędrownik jest od "tego" o wiele lepszy, choć to zdecydowanie najgorsza whisky jaką znam (Czerwony Johnnie Walker). Ta trucizna z Biedy nie zasuguje na miano whisky.

Opublikowano

Jeśli wina to tylko wytrawne

Przypomniała mi się pewne historia. Brat związku z pracą był na szkoleniu dotyczącym wszystkiego co z winami związane. Osoba prowadząca na samym początku zapytała, kto pije wina wytrawne, a kto półwytrawne. Na cała grupę, chyba trzy osoby podniosły rękę przy półwytrawnym, po czym koleś prowadzący kurs powiedział, że mogą wyjść z sali. Oczywiście zażartował, ale podobno bardzo dużo osób, które znają się na winach ma właśnie takie podejście do półwytrawnych, mogłyby nie istnieć.